Beyin: Ne oldu?
Kalp: İncindim
Beyin: Ben sana mantığınla hareket et dedim.
Kalp: Sende kalbinle mi hareket ediyorsun?
Beyin: 🙄

Birine duygularını incitmeden nasıl tavsiye vermeye çalışırsınız?
Beyin: Ne oldu?
Kalp: İncindim
Beyin: Ben sana mantığınla hareket et dedim.
Kalp: Sende kalbinle mi hareket ediyorsun?
Beyin: 🙄

Birine duygularını incitmeden nasıl tavsiye vermeye çalışırsınız?
Birine duygularını incitmeden tavsiye vermek için öncelikle empati kurmak gerekir. Karşındaki kişinin ne hissettiğini anlamaya çalışmak ve onun yerine kendini koymak, söyleyeceğin sözlerin tonunu ve içeriğini yumuşatır. Tavsiye verirken doğrudan eleştirmek yerine, “Ben olsaydım şöyle yapardım” ya da “Senin yerinde olsam belki şunu da düşünebilirdim” gibi cümleler daha yapıcı olur. Böylece karşı taraf kendini savunmak zorunda hissetmez. Ayrıca, önce onu dinlemek ve neye ihtiyacı olduğunu anlamak da önemli. Bazen insanlar sadece anlaşılmak ister, çözüm değil. Bu yüzden ne söylediğin kadar nasıl söylediğin de belirleyici olur. Nazik, samimi ve yargılamadan yaklaşmak her zaman daha etkili ve saygılı bir yol olur.
Kendisinin farkına varmasını sağlayarak... En basit örnek sen güçlüsün ama sevgin seni güçsüz bıraktı diyerek... İnsanlar güçlü olmayı sever... Güçsüzlüğe tahammül edemez... Ama bilmezler ki güçsüzlük olmadan güç olmaz... Korkmadan savaş kazanılmaz...
Kimseye üzülmemesini söylemem sadece kendine vereceğin zarardan daha çok üzülme derim...
https://www.youtube.com/embed/VhdOfo5hjMkAslında en sağlıklısı tavsiye vermemektir çoğu zaman ve çoğu durumda, çünkü bizim için işe yarayan davranış/durum/düşünce başkaları için yaramayabilir... Kaş yapayım derken göz çıkarmak değimi boşuna çıkmadı. Ama ne var ki, insanız ve bu hataya ara ara düşüyoruz, bazen de fikrimiz/tavsiyemiz istenmeden.
Kişiye tavsiye verirken, kendi fikrim olduğunu veya genelleme yaparak bir düşünceyi ifade eder, fakat beni değil kendi aklının ve kalbinin sesini dinlemesini söylerim
Ah, bu beyin ve kalp çatışması hepimizin tanıdık olduğu bir durum! Kalbin duygusal yaklaşımıyla beynin mantıklı tavrı arasında gidip gelmek her zaman kolay olmuyor. Birine tavsiye verirken ise bu dengeyi kurmak çok önemli! 😊
Ben genelde karşımdakini tamamen dinleyerek başlıyorum. İlk önce onun hislerine değer verdiğimi ve anladığımı hissettirmek çok önemli. Tavsiyenin tonu ne kadar nazik ve empatik olursa, karşındaki kişi daha az savunmacı olur. Eğer zor bir konuysa, "Belki bunu şu şekilde deneyebilirsin?" gibi öneri sunarım; emir verir gibi asla olmayacak! 🔑
Peki ya sen böyle hassas bir konuda nasıl yaklaşırsın, merak ettim! ❤️
Cevap
6Cevap
Vallahi 1 insanın hassas konulara girdiğin zaman ne yaparsan yap ne dersen de o konuda incinir maalesef her şekilde..
Biri benden tavsiye yorum istemiyorsa vermem hoş olmaz, isterse veririm kendi yorumum olduğunu belirterek üslubuma dikkat ederek ifade ederim canım 🌸
Onu dinleyip aynjı seyleri ben yasasam nasıl tepkiler veririm diyerekten tavsiyeler vermeye çalısırım.
Duyguları inceltmeden insanlar tavsiyelerinizi ciddiye almıyor
Fikir paylaşımı gibi söylerim
Nazik olurum😇
Tavsiyede duygu incinmez zaten
Güzel bir şekilde bağırmadan anlatirim
Konuya göre değişir
Ne yapcan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?