Bazen karşımızdakinin verdiği tavsiye çok işimize yarar ama bunu öyle bir tarzda söyler ki içimizden söylediği şey doğru olsa bile yapmak gelmez.. Çünkü o üslupla söylenen şeyi yaptığımızda kendimize saygımızı zedeleriz..

Bazen karşımızdakinin verdiği tavsiye çok işimize yarar ama bunu öyle bir tarzda söyler ki içimizden söylediği şey doğru olsa bile yapmak gelmez.. Çünkü o üslupla söylenen şeyi yaptığımızda kendimize saygımızı zedeleriz..

Başka insanlarada sorabilirsin. O tavsiyenin aynısı çıkarsa uygularsın. Başka insan söylemiş olur. Bana kalırsa kalırsa böyle toplara girmeye hiç gerek yok. Başkasının verdiği tavsiye çok iyi bile olsa, her zaman akıl olasılıkları mevcuttur. Kendi aklımla daha gelişmişini ve farklı yolunu bulurum. Başkasının tavsiyesine güvenmem zaten. Kendi kafam son kararı verir.
Benim için niyeti ve söyleme biçimi önemli. yani samimi bir şekilde söylüyorsa değer verdiğim bir insansa zaten uygunsuz şekilde söylemez. yani sadece biraz gerçekçi açık sözlü ve dobra olabilir ki söyledikleri haklıysa yani gerçekten de iyi olmam için düzelmem için söylüyorsa dinlerim değer verdiğim insanların her zaman tavsiyesini alıyorum çünkü..
Bu sözlerin üzerine söz söyleyemem herşeyi açikladiniz 👏👏
Rica ederim asıl ben teşekkür ederim
Teşekkürler eic için
Bana niyeti ve samimiyeti önemli gelir. Sevdiğim değer verdiğim insanlara özen gösteririm, aynı özeni onlardan da beklerim..
Teşekkürler yavrum ❤❤
Cevap
12Cevap
Üslup önemli kafamın tası atarsa ne olursa olsun dinlemem ve bana da işe yarar görünmez o tavsiye
Bunun birkaç sebebi şu.
1. Böyle o.. spu çocukları konuştukları gibi yaşamıyorlar.
2. Seni hangi konuda eleştiriyorsa aynı zaaflar kendisinde de var.
3. Kendisi içine girmeye cesaret edemediği bir süreç var. Senin üzerinden deneme yanılma yapıyor. Eğer bu süreç seni başarıya götürürse o da aynı yola girecek. Eğer başarısız olursan """Bana mı sordun bu yola girerken!""" diyecek.
Ben 4 yıldır böyle ib. elerin gölgesinden bile geçmiyor, yanımda da gezdirmiyorum.
O anlık psikolojime bağlı. Belki o an ona ya bi s. Git bile diyebilirim bilmiyorum ve tavsiyeyi veren de çok önemli. Önemli biriyse tavrımı koyarım yumuşatırım onu bir şekilde. Değilse dediğim gibi o an psikolojime göre nasıl bir davranışta bulunurum emin değilim.
üslup önemli bence
bu durumda uygunsuz şekilde söylenen tavsiye umurumda olmaz..
Ben bu konuda çok cins bir insanım maalesef. Üslup, mimikler benim için her şeydir. Ben masadan bir çatalı kaldıracakken birisi gelip o işi buyursa hele ki biraz emrivaki yaparak dile getirse ben o işi yapmam. Üstüne kavga bile çıkartırım ahsjs
o tavsiyeyi uygulamam gerek doğru olan bu. Kendimi düşünmek zorundayım işe yarar tavsiyenin ne aracılığıyla geldiğinin bi önemi olmamalı. Ama her insan bu kadar vizyonlu olmuyor işte.
Uygulayacağım varsa da uygulamam, kendi bildiğimi okuyabilirim.
Kadınlar yaklaşıma, oldum olası çok dikkat etmişlerdir. Olmaz öyle
Teşekkürler tavsiyeni kendine saklayabilirsin derim.
Ardından "Ben demiştim" diye böbürlenecektir muhtemelen
O tavsiyeyi alıp lazım bir boşluğa sokabilir. Kimsenin uygunsuz dille bahşettiği en büyük zenginliğe bile ihtiyacım yok.
Uygunsuz şekilde dehlerim xd
Tavsiyeyi alırım. Onu da görmezden gelirim
keşke daha kibar olsaydın çok kabasın derim
Alırım. Karşımdaki kişi önemsiz.
Senin ne düşündüğün s değil derim.
Dinlerim ve kendi bildiğimi yaparım
selam nasilsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?