Hayatımda bir kadın olmalı mı?

47 yaşında kamuda çalışıyorum. Başöğretmenim. 2 yıl oldu eşimden ayrılalı. Mersin'den tayin isteyip Doğu'da sınıra yakın bir yere geldim. Geceleri çıkarsam 23.5 yaşındayım ama dahil etsem ruhum birkaç asır yaşamış gibi. Çeyrek asır eğitimin içinde olmam ve esnaf bir aileden gelmem hayata bakış açımı çok etkilemiştir. Sokağa çıktığımda , okula vardığımda umutsuz , yarından bihaber insanları görmekten ben daha çok huzursuz oluyorum. Yeni yılın ilk günlerinde emekli olup yurt dışına taşınma kararı aldım. Mutlu insanlar görebileceğim , telaş ve stresten uzak yeni bir yaşama başlamak isterken bir kadının yanında olmasını isterim. Ancak kararsız kalıyorum. Buradan beraber mi gitmeliyiz? Yoksa gittiğim yerde, dilini, kültürünü çok da bilmediğim yabancı bir kadınla mı başlamalıyım? Ya tek tabanca yaşamaya devam etmeliyim , bir insanın sorumluluğunu almamalıyım diye kendime telkinde bulunuyorum. Yorum yapacaklar olanlar , belki okuyanlar yalnızlık ve yaşlılığın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz ama gençliğin ne demek olduğuna hücrelerim şahit oldu.
Hayatımda bir kadın olmalı mı?