Yeni bir i̇lişki yaşamaktan çekiniyorum. Bu durumu nasıl aşarım?

Herkese selamlar,

Yaklaşık 4 yıllık bir ilişkim oldu ancak eski kız arkadaşımla ayrılma sebebim beni tekniker olarak daha düşük statülü görüp benim mühendis olamayacağımı ve benim tamamen başarısız birisi olduğuma dair kendini çevresinin baskısıyla inandırmasıydı.

Büyük bir bilgisayar üreticisinin kıdemli teknikeriydim maaşım biraz düşüktü yakın zamanda işimden ayrıldım. Kız arkadaşım araba almak istemediğimden sürekli şikkayet ediyordu. Kendisiyle yattım ve beni bu konuda çok zorladı sürekli beni istediğini söylüyordu defalarca evlenmeden olmaz dedim dinletemedim.

Geçen sene kız arkadaşım beni terk edip kendisindne 7 yaş büyük doktorunun sırf arabası var diye arabasına binmiş ve öpüşmüş daha sonradan bana bunu itiraf etti. Şu an 9 ay civarı ayrıyız 2 hafta önce kendisiyle bir iletişimim oldu evime gelmek istedi kabul etmedim, evimin yakınlarına gelmiş buluşmak istedi kabul etmedim en sonunda seninle barışmak istemiyorum takılacak ve güvenilecek adam yok diye suratıma kapattı telefonu. Kız arkadaşım benden ayrıldıktan sonra ne kadar yüksek statülü adam varsa speed dating etkinliklerine katılıp yaşça büyük adamlarla takılmaya çalışmış barlarda...

Şimdi asıl sorun şu, yatırımlarımı bir araba için harcamak istemedim ve yakın zamanda ev inşa ettirme durumum olacağını kendisi de biliyor müstakil arsam var. Çoğu şeyi bahane etti ve bıraktı gitti beni. Yeni birisiyle tanışırsam geçmişte eski sevgilimle yattığım için beni istemeyeceğini düşünüyorum.

Şu an yeni bir iş değişim durumundayım ancak canımı çok sıkıyor bu durum. Düzgün bir kız arkadaşım olsun istedim ancak başıma gelenleri hatırladıkça ben nereden bulaştım bunlara diyorum.

Kız arkadaşım Kimya mühendisliği öğrencisiydi 6 seneden fazla süredir okulu bitiremiyor gelmiş benim tekniker olmamı eleştiriyor, kız staj bile yapamadı. Her konuda destek oldum ona ama o tüm köprüleri yıkmayı tercih etti.

Bu geçmişte gördüğüm olaylar ne yazık ki ben de değiştirilemeyecek fikirlere neden oldu denilebilir. Bir kadını *** için kullanmayı sevmiyorum bana karaktersizlik gibi geliyor. Gelecek kurmayı istiyorum ve ciddi temelleri olsun istiyorum ama artık o kadar çekiniyorum ki birisiyle tekrar bir şeyler yaşamaktan... Aynı şeylerin beteri olabilir veya geçmişimde kız arkadaşımla yaşadıklarım yüzünden beni yarı yolda bırakabilir diye düşünüyorum yeni kişi için.

Yeni bir i̇lişki yaşamaktan çekiniyorum. Bu durumu nasıl aşarım?