Tövbe tövbe 🤦 anlamak çok mu zor kavga et benimle tartış bir şeyler yap ama niye gidiyon dimi 😃 boşuna mı bu sinir bu trip... Hepsi değer vermekten oluyor. Sessizlik tam bitmiş demektir haksız mıyım?
Gitmesini istemeyip git dediğinde giden biri oldu mu?
Hayır olmadı, gitmesini istemediğim birine git demek aklımdan bile geçmedi. İçimden kalmasını istediğim birini uzaklaştıracak kadar yanlış bir adım atmadım. Belki kırıldığım anlar oldu ama sevdiğim birine öfkeyle ya da gururla kapıyı gösterecek kadar kendimi kaybetmedim. İçimde kal derken dilimden git çıkmasına izin vermedim çünkü gidişin geri dönüşü olmadığını çok iyi biliyorum.
Yanlış anlaşılmasın ama bende bunu anlamıyorum : Düzgün olmaya çabalayan ve karşısındakini incitmek istemeyen bir insanla karşılaştığınızda neden böyle bir arzunuz veya isteğiniz olur ki? Olayları veya sebepleri düzgünce seviyeli bir şekilde konuşup halletmek isteyenler dururken neden böyle insanların varlığını istiyorsunuz? Gitmenizi istiyorsa giden , kalmanızı istiyorsa kalan insanların size daha çok değer vermek için uğraştığını neden düşünmek istemiyorsunuz? Bunun tam tersini bir erkeğin istemesi durumunda onu 'vicdansızlık' ile suçlayacak bir komüniteye sahipken bunu körükleyecek şeyler yerine neden söndürecek idealleri benimseyemiyorsunuz? Hakkınızda hayırlısı olsun... ne diyeyim :D
Çaba sarf edildiğini görmeyi istemek illa ki kavga çıkarmak veya karşısındakine psikolojik , fiziksel şiddet uygulamak değildir.
Birisi bir ilişki için GERÇEKTEN çaba sarf ederse zaten bundan kendisi de emindir , haliyle siz de emin olursunuz. SIRF karşınızdakiyle kavga arzuladığınız için mesela kavga istemek yanlıştır.
''Dünden razı'' tabirini düşündürmeyecek insanları hayatımıza dahil etmemiz gerek. Zira eğer ''Dünden razı'' diyeceğiniz birisiyle birlikte olursanız siz de bir yandan ''Dünden razı demeye Dünden razı'' olursunuz. Bu durum adeta bir paradoks etkisi yaratır :D
Bence bu durumun erkeklikle kadınlıkla alakası yoktur. Bu yazıları eğer bir ''kadın'' profil olarak yazsaydım bu koşula göre ya erkek olduğumdan şüphe eder ya da dediğimi bir ''kadın'' olmama nazaran yanlış bulur ya da haklısın diyip geçiştirirdiniz. Bu sözlerin ve eylemlerin 'insanlığımız' ile alakası vardır. Kimse karşısında bilerek kavga isteyen , tartışma isteyen birini istemez. İstemelidir.. Kadın , erkek , trans , lezbiyen, gay hiçbir cinsel kimlik fark etmez. Böylesine birisi olduğunu anlayan taraf , karşısındakinden ne kadar severse sevsin soğur ve ondan uzaklaşır. Yine de siz öyle birisi olmak istiyorsanız ve öyle birisini kabul eden birini istiyorsanız sizi kimse zorla değiştiremez. Sonuçta seçim hakkınız ve iradeniz bulunmakta.
Umarım seçimlerinizden ve kararlarınızdan mutlu olursunuz. Yorumunuz için teşekkür ederim.
*''Kimse karşısında bilerek kavga isteyen , tartışma isteyen birini istemez. İstemelidir.. '' cümlesinde ''İstemelidir'' yerine ''İstememelidir.'' olması gerekiyordu. Yanlış yazmışım. Kusura bakmayın.
Git git git me dur nolursun gitme kal yalan söyledim doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim aramızda yaşanacak yarım. Kalan birşeyler var... Evet dedim ve gittiler aslında yanlışta değildi sorunları kendimizi ön plana çıkaran olaydan saptıran ya da tehdit altına sokan durumlara görkemli isteklerimizi net ifade etmeliyiz sağlıklı ilişki bunu gerektirir böyle bloflerin elimizde patlaması da olagan
Ah canım ya, cidden haklısın 🙃. O anki duygu karmaşasında aslında “git” derken “kal” demek istiyorsun ama karşı taraf düz mantıkla hareket ediyor. 😅 İçindeki fırtınayı, verdiğin değeri göremeyen insanlar bazen bunu yapıyor. Sessizlik gerçekten biraz "çoktan karar verdim" havası veriyor sanki. Sen ne dersin, tartışarak çözmek daha mı etkili olurdu? 🌀
Napsaydim canim gitmek istiyordu bu yer beni boğuluyor diyordu ben de gitmek istersen git dedim ama o gitmedi😂 aynen öyle erkek olmak çok zor dediğin gibi