Çok kararsızım bu yaptığım eşime saygısızlık mı?

2019’da 19 yaşımdayken üniversiteye yeni başladığım sıralarda aşık oldum. Sonralarda bu kişiyle ortak arkadaşlık kurduğumuz bir ortamımız oldu, bir var bir yok gibiydi; 2023’te deprem olduğundan 1 ay sonra benimle konuştu bu konuyla ilgili. Ona ilgim olduğunu, bunu bildiğini ama benim onun için çok değerli bir arkadaş olduğumu söyledi. O günden sonra aslında pekte fazla görüşmedik, köşe kapmaca oynayarak saklandım her yerde ondan. 2024 hazirana kadar her gün yavaş yavaş bitirdim biraz; haziranda da artık bu yaşım benim kendi değerimi bildiğim yaşım olacak dedim ve ondan tamamiyle vazgeçtim. Temmuzda eşimle tanıştım 2025 haziranda da evlendim. Eşime o güne kadar da bu konuları bildiği halde zihnen hiç ihanet etmedim. Çünkü ciddi manada unuttum ve bitmişti benim için. Evlendikten 17 gün sonra kendisinden bana sadece “evlenmişsin..” yazılı bir mesaj aldım hiç cevaplamadan engelledim gitti; engellemek için profiline baktığımda da profilinde hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan sonradan yazıyordu. Şimdi hiç cevap vermediğim için bana neden yazdığını düşünüp durmam eşime saygısızlık/ihanet mi?
Çok kararsızım bu yaptığım eşime saygısızlık mı?