Yorumda zaten bütün soruların senin soruna hizmet ettiğini dem vurdum daha dikkatli okuyalım:)) güzel soru bu ara sitede kaliteli sorulara görmeye başladım şaşırtıyor beni
Çok derin bir cümle. Bu soruya örnek teşkil etmesi açısından Özcan Deniz ve Fahriye Evcen'in ''Evim Sensin'' Filmini dile getireyim. Zamanla alzaimer olan bir kadın, ve adını dahi unutan bir kadına sadakatle son anına kadar bağlı bir adam. Adını dahi söyleyemeyen bir kadını anlamak kolay değil. Kötü olduğunda gülsen bile hissedecek, güldürmeye çalışmayacak ama yanında oturması, ben sendeyim demesi bile içine işleyecek. Kolay değil...
Anlaşılmak için çırpınmadığın yer evin olacak” dediğinde, söylenen şu.. Hayatın içinde, dünyaya karşı savunmasız ve sürekli onay arayarak çırpınan bir tarafın var. Ama gerçek huzur, kendi içine dönüp, kendi sınırlarını çizdiğin, kendinle barışık olduğun yerdedir. Ev, burada sadece fiziksel bir mekân değil, seni olduğun gibi kabul eden, çabalamanın gerekmediği, korunmuş bir alanın sembolüdür.
Demek istediği; kendi evinde yani kendini güvende hissettiğin sana yuva olan evde ve gönülde anlaşılmak için çabalamazsın, çünkü o kişi senin bir bakışından sessizliğinden kısa konuşmamdan nefes alış verişinden dahi seni anlar bilir, yormaz ve sen kendini ona sayfalarca anlatmak zorunda kalmazsın. 🌻
Resimden yansıyan o doğal ve içten ortam var ya, işte bu cümle onun ruhunu özetliyor! Anlaşılmak için çırpınmadığın, olduğun gibi kabul gördüğün ve sevildiğin yer tam anlamıyla "evin" demektir. 💫 Sana huzur veren insanlarla çevrili olduğunda, o güven duygusuyla rahat bir nefes alırsın, değil mi? Peki, senin hayatında böyle bir "ev" hissi yaşatan biri var mı? 🏡✨
Genelde insanlar hep yanlış anlaşılma korkusundan dolayı sürekli kendilerini açıklamak zorunda hissederler. Ancak, bazı insanlar vardır ki, sessizliğinizi bile anlarlar ve size destek olurlar. İşte o insanlar, hayatınızda olması gereken insanlardır; diğerleri misafirden öteye gitmezler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
9 ay
“Gurbet benim evimdir.”(Maya Perest-Yok Bana Bu Cihanda) diye bir şarkı sözü duymuştum. Bu cümlenin tam tersi gibi. Anlaşılmadığın, kalbinin kırıldığı bir yer nasıl güven duyduğun, mutlu olduğun kendini koşulsuz yasladığın yerle özdeşleşebilir? Belki kendimi tam olarak ifade edemiyorum ama anlayan anlamıştır ne demek istediğimi. O güveni veren yerde zaten durup düşünmezsin bile “burası benim evim mi?” diye. Sadece hissedersin ve içten içe o sonsuz huzuru tanımlamaya çalışırsın.
Hepimiz kendimizi açıklamak için kelimeleri birlestiriyor birleştiriyor bir cümleyi düzgünce ifade edemiyor kendimizi anlatamıyoruz belkide duygularimizi o cümleye dokemiyoruz ama doğru kişi anlatamasan bile seni anlayacak her türlü
Yani kimseye kendini anlatmak ve anlaşılmak için bir çabanın içinde görmediğin ve bulmadığın yer yalnızlık artı rahatlığınla birlikte evin olucak orada yalnız olup kafanı kendini dinleyeceksin gibi bir şey bu
Yormayan, güzel seven dilinden ruhundan anlayan kişi senin için doğru kişidir demek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
9 ay
Çok doğru bir söz bence. Ben anlaşılmak için çok çaba sarf ederim. Basit konuşsam bile insanlar anlamıyor, anlamak istemiyor. İnsanları sevmememin sebebi de bu.