Ya da eğitimli bir aileden geliyorsan elinde bulunan imkanlar daha iyi olduğu için daha iyi yerlere gelmiyor musun. Ailenin maddi durumu yoksa elindeki imkansizliklar seni baska sebeplere itmez mi? Buna bir de manevi açıdan bakabiliriz size masumlar apartmani dizisinden örnek vericem ailenin psikolojik sorunları olduğu için evdeki herkes bundan etkileniyor ve hayatlari buna göre şekillenmiyor mu? Sizinde Görüşlerinizi merak ediyorum. 🤗💓
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Neyin kaderin olduğundan çok, kaderi bir son olarak kabul edip etmemek hayatı nasıl yaşayacağını belirleyen temel seçimdir bence.
... kaderindir veya kaderimdir dediğin yerde, hayatın senin belirlemediğin bir değişkene bağlanmış olur.
Hayatın özünde özgür kararlar alıp, çaba gösterip bilinçli farkındalığı yükselterek kendi kaderini çizmek bir birey olarak önceliğimizdir.
Bunun için sağlam bir duygusal dayanıklılığımız olması gerekir.
Duygusal dayanıklılığı yüksek kişiler hayatta kalmak için önemli gerçekleri olduğu gibi kabul etme becerisine sahiptir. Bu kabul sizi çıkışa götürecek ilk adımdır.
İkinci yapı taşı kötü zamanlardan anlam çıkarma ile yakından ilişkilidir. Hepimizin hayatında değişmeyeceğini düşündüğümüz şeyler vardır. Ancak duygusal dayanıklılığı yüksek kişiler yaşadığı koşullar ne olursa olsun kendisi ve başkaları için yaşadığı acıdan bir anlam çıkarma eğiliminde olurUmutsuzken, değiştirilmesi imkansız bir kaderi yaşıyorken bile hayatta kalmak için bir neden bulabileceğimizi hiçbir zaman unutmamalıyızNâzım’ın dediği gibi;Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma; aynı gökyüzü altında, bir direniştir yaşamak.
Yorumunuz için teşekkür ederim..