Kocama nasıl davranmam gerekiyor?

Arkadaşlar kocam bu ara alkolü çok artırdı sarhoş olmuyor alışmış diye ama ev kokuyor bebeğimiz var evin bereketi kaçıyor az da değil alkol fiyatları ama bende canım gibi gidip bebeğime ucuz bez alıyorum masraf etmemek için ama bakıyorum beze verilecek para alkole veriliyor ayda bir içse sıkıntı yok ben ona karışmam ama bitince hemen başka alıyor her gün içiyor benimle gezmek vakit geçirmek istemiyor izinli olduğu günlerde de ben ısrar edince gezmek için surat beş karış hevesimi kırıyor senle nereye gidelim diyor benden plan yapmamı istiyor arabayla gezdirip eve bırakıyor arkadaşlarıyla konuşuyor izinli günlerinde onların yanına gitmek için ama ben haftanın her günü kızımıza baktığım için bizi biyerlere götürsün istiyorum ama o hep arkadaşlarının yanına gitmek istiyor çok yoruldum yemin ederim eve geliyor yemek beğenmiyor akşamları direkt odaya gidip yatıyor ertesi gün işe gidince hiç bir şey olmamış gibi beni arayıp ne yaptığımı soruyor bu döngü hep BÖyle olmaya başlayınca bugğn yine aradı ve artık onunla konuşmak istemediğimi ve beni aramaması gerektiğini söyledim oda sebebini sordu bende öyle istiyorum dedim kapattım şimdi ne yapıcam bilmiyorum ama laf anlatmaktan yoruldum lütfen özele gel demeyin dürüst yorumlarınızı bekliyorum 🥹
Kocama nasıl davranmam gerekiyor?