Hangi ilişki olursa olsun insan ilişkisini sadece egosu ve kibiri biter O arkadaş ilişkilerine de böyledir aynı zamanda aşk ilişkilerine de böyledir İçinde bulunduğumuz ilişkilerde her zaman ben haklıyım benim dediğim doğru diyecek olursak İşin doğrusunu hiçbir zaman öğrenemeyiz Bu yüzden insan hatasını kabul eden bir varlık olduğunu aynı zamanda hatasını her zaman kabul etmesi bilmesi gerektiğini anlaması gerekiyor ama zaten günümüzdeki yaşanan ilişkilerdeki en büyük sıkıntı değil mi. Herkes Ben hakkımı peşinde geziyor ama hiç kimse haklı değil herkesin haksız olduğu bir nokta var bir ortada olay varsa tek taraflı hiçbir zaman mutlu olamazdı O yüzden hiç kimseyle münakaşa Etmemek gerek
Bence ego... Ego, hata yapmayı veya zayıf görünmeyi reddeder. Bu yüzden egosu yüksek bir kişi, partnerinden kolay kolay özür dileyemez. Bu da ilişkiye zarar verir.
İlişki bir insana huzur vermiyorsa , yani eksiler daha fazlaysa o ilişki bir bahane ile her şekilde biter. Huzur veren bir ilişkiyi gurur da ego da yıkamaz
Bence ilişkilere en çok zarar veren şey ego, çünkü ego insanın kendisine odaklanmasını sağlar, oysa ilişkiler karşılıklı anlayış ve empatiyle yürür. Gurur ise bazen sınırlarımızı korumak adına iyidir, ama dozunu kaçırınca o da zarar verir. Karakter ise düşünceli ve samimi olan biriysen ilişkilerde kurtarıcı gibidir. Sence hangisi daha belirleyici? 😊