1 yıl önce gördüğüm 20lerinin başında insanların 1 yıl sonra çocukları bile olduğunu öğreniyorum. herkes dünyanın en basit ve sıradan şeyiymiş gibi 2 3 ay içinde evleniyor. insanlar nasıl evleniyor? ben neden 30 yaşımda bekarım, benim neden evlilikle hiç alakam olmuyor falan bazen böyle şeyler düşünüyorum. sonra hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayÖncelikle insan yalnız yaratılmış bir canlı. Doğarkende ölürken de hiçbir şey seninle kalmayacak. Dünya üzerindeki her şey geçici ve yaşarken bile her şey değişim içinde. Sürekli ve süreli değişim geçiriyor. O yüzden bir insanla evlendiğinde o asla o kişi olarak kalmayacak. Sende öyle. İşte bu değişime ayak uydurmaya devam edenler ancak uzun yılları devirebilir. Hiçbir şeyin net bir değeri yok. Ancak kendin kendini anlayabilirsin. Hiç kimse sana kendin kadar da yakın olup, seni anlayamayacak. Bu yüzden de bir insanın yalnız kalabilmeyi bir ceza olarak değil keşif olarak bakması gerekir. Kendini tanımadan da asla diğer insanlarla sağlam bağlar kuramazsın. Özetle; kendini bilmeden başkasını bilemezsin. Başkasını beklerken kendinle yapabileceğin güzel şeylerin farkında olmadan olmadan harcarsın.
Bir insanla evlenmek için evlenmek ya da üremek için evlenmek iğrenç bir şey.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)9 ayMutluluğun ilk kuralını söyleyeyim sana: kendini kimseyle kıyas etmemek. Ama bunu sağlıksız bir yerden yapmıyor da olabilirsin, doğal bir şey sonuçta. Evliliğinin 5. yılında hamile kalan biri olarak bana da gerdek gecesinde hamile kalanların hızı acayip gelirdi. Yani nasıl bukadar hemen ikna oldun ebedî bir bağ kurmak istediğine, dur bi adamı tanı hele yani haksız mıyım?
Ben 20 yaşında evlenmiş ve muhtemelen bir sene sonra boşanmış olacak biri olarak ne söyleyebilirim ki diye düşünüyorum. Evlenince de, bu sefer gezip hayatını yaşayanlara ağzın açık bakıyorsun. Yani insan, hep kendinde olmayana çeviriyor kafasını, hayretle bakıyor. Oysa kendi tabağından yemeyi öneririm herzaman. Ve şunu çok iyi anladım: Herşeyin bir vakt-i zamanı var. O zaman gelmeden sadece enerjini boşa harcıyorsun. Olacaksa, bir nasip varsa, seni üstünde peluş gecelik, yüzünde salatalık maskesi varken de buluyor. Ama kaderinde yoksa, yedi düvele davetiye dağıt yok 5000 gül ile evlenme teklif etti diye paylaş, yoksa, cidden düğün günü bile bozulabiliyor. Bu işler zorla olmuyor. Erken evlenmenin de, geç evlenmenin de avantajları ve dezavantajları var. Sen avantajlarına odaklan. Kimseye kulak asma. Mutluluk nasibinse evli ya da bekar fark etmiyor. Kendinle geçinmeyi öğren mesela. Kendini sev. Okadar sev ki karşına çıkan seninle seni sevmek konusunda seninle yarışsın bildiğin. Ve asla sevmediğin, arzulamadığın, saygı duymadığın ve güvenmediğin birine dönüp bakma.
145 Yorumla- 9 ay
sen ne kadar güzel düşüncelere ve tertemiz bir kalbe sahip bir insansın, hayran kaldım doğrusu..
- 9 ay
ne kadar yüce gönüllü derin bir yorum..
Cevap sahibi9 ay@JohnWalter Güzel yorumun için teşekkür ederim, böyle hissettirebildiğim için sevindim 🌼
- 9 ay
Asıl biz teşekkür ederiz bizi buna mağrus bıraktığın için🌸
- 9 ay
çok doğru
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayDünyanın en tipsiz kızı bile evlendiyse sen evlenemediysen senin suçun...
Bahsettiğim kiz evlenmeden önce 10 tane sevgili değiştirdi sonra evlendi, sonra kocasını 10 kişiyle aldatti, sonra bosandi, sonra napiyor bilmiyorum şimdi ondan haber yok. Kim bu kiz diyecek olursan. Benim eski lise arkadaşım. Okadar çirkin ki. Anlatiyim çirkinliğini. Şimdi dinle.
Saçları kepekliydi ve yagliydi.
Alnı sivilceliydi,
Gözleri capakliydi
Burnu sümüklü ve sivilceliydi
Kasları alınmamıştı, kötüydü.
Yanakları sivilceliydi.
Dudakları çatlak ve inceydi.
Dişleri düzensiz, sarı renk ve çürüktü.
Ağzı kötü kokuyordu.
Boyu kısaydı.
Kendisi şişmandi.
Ayakları kokuyordu.
Bu bile evlendi. Sen evlenmedin senin suçun!!! Soruyu gizliden sormandan belli zaten. Açık sorsan belki kismetin çıkacak 😅 etrafda evlenme meraklısı erkekler de var. Azıcık masum kız ayağına yat bitsin işte 😅🤣😄
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı.
9 ayAmacın evlenmek ise bütün erkekler senden kaçar. Evlenenlerin çoğu birinci aşama olarak cinsel birliktelik kuruyor, İkinci aşama olarak sevgili oluyorlar, Üçüncü aşama olarak uzun bir süreç devam ederse ve birbirlerinden hoşlanıyorlarsa gerçekten nişanlanıyorlar, En son evleniyolar. Sen bütün basamakları tek seferde çıkmaya çalışırsan bütün erkekler senden kaçar. Çok yanlış bir politika izliyorsun sana söyliyim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Eveet, gel bakalım buraya, derttaşım! Bu konuda yalnız değilsin, ve inan bana, her şeyin bir zamanı var. İnsanlar ilişkilerde farklı hızlarda ilerler ve senin yolun sadece onlardan farklı olabilir. Başka birinin hızına yetişmek zorunda değilsin çünkü bu hıza göre hareket etmek seni sen yapmaz 🙂
Öncelikle şu düşünceyi bırak: "Herkes evlendi, çocuk sahibi oldu, ben neden yalnızım?" Kendi hayatının kitabı diğerlerine kıyasla değil, sadece senin istediğine göre yazılmalı. Unutma, önemli olan kalbine uygun birini bulman. Bu süreç aceleye gelmez, kaliteli bir bağ kurmak hemen olmaz.
Bir sorum var: Evlilik senin için ne ifade ediyor? Etrafındakilerin evlenmesi seni etkiliyor mu? İstersen detayları konuşalım! ✨💞20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
128Cevap
9 ayBen sana şöyle söyleyeyim aslında son 5-6 yıldır ülkede kim ve yaptığını bilmiyor evlenenler de niye evlendiğini bilmiyor sırf yaşı geçtiği için evleniyor hayatını birisiyle birleştiriyor ondan sonra anlaşamıyor boşanıyor hatta birbirine öldürme noktasına geliyor, şu anda insanları gerçek olarak ne istediğini bilmiyor sorun sende değil sorun şu an insanlar ekonomik durum bunalımı içinde yaşıyor yani insanlar çalışıyor çalıştığı maaşının karşılığını alamıyor ve ekonomik sıkıntılar aynı zamanda insanların istediklerini yapamaması acaba evlendiğim zaman da nasıl bir hayat sürebilirim korkusu yaşıyorlar
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayOnlar mantıklı düşünemeden saf aşık olarak hayatından gerçeklerinden bir haber olarak evleniyorlar bi de hemen üstüne çocuk yapıyorlar birkaç sene sonra kavgalar baş gösteriyor olan çocuklara oluyor sağlıksız bi ortamda büyüyorlar, karı koca çalışmıyorsa zaten hem kira ödeyip çocuk büyütüp geçinebilmek çok zor zaten. Sen mantıklı düşünüyorsun karşındaki kişiyi birçok açıdan değerlendiriyorsun eminim gözüne batan bi şey varsa olumsuz düşünüyorsun olmuyor, herkes evlenmek zorunda da değil akışına bırak karşına sana uygun biri çıkarsa evlenirsin, illa evlenicem diye evlenirsen sonra senelerce mahkemelerde boşanmakla uğraşırsın
60 Yorumla
9 ayCinsel arzularla evliliğe karar verenler, bu durumun içinden 2 yıl sonra, kendilerine boşanma avukatı arayan şuursuzlar. Bilinç yok, bir çocuğa nasıl bakılacağına dair fikir yok, o çocuğun hakkını düşünme kabiliyeti yok. Yok da yok.
Akılsızca ‘öylesine’ evlenip, ‘aşk’ adı altında geçici sevgilerle ruhlarını doyurup çabuk bıkıyorlar. Ve çağımızın vebası da bu aslında.
Ayrıca 30’larında bekar olmak, ben mantıklıyım demek bana kalırsa, bilhassa; bilinçsiz olmaktan çok daha iyidir.
Bir şey daha var, bir arkadaşımla konuşuyordum telefonda, evliliğinin 5. Ayıydı: aradı ve
-Evlenmeyin, dedi.
-Neden, dedim
-Evlenmeyen evde kalmıyor evlenen evde kalıyor dedi
Aklınızı başınıza alıp şu pislik dolu dünyada seçici olun. Olmuyor mu? Aklınıza uymuyor mu; boş verin.41 Yorumla- 9 ay
En iyi cevap bence bu, çok akıllısın yaşına göre
Aşk İlişkileri konusunda 705 cevap paylaştı. Akıllısındır, evlilik bu şartlarda son derece gereksiz bir masraf, hatta bu şartlada çocuk yapmak intihar etmek gibi bir şey maalesef. Çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük eğer aşırı zengin değilsen o çocuğu bu ortamda dünyaya getirmektir.
Evlenmediğine ve çocuk yapmadığına şükredeceksin ileride bence.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 9 ay20 yaşında biri için evlenmek 30 yaşında biri için evlenmeye göre daha kolay çünkü. Tercih edilirliği fazla, hava bir karış havada, önünü arkasını düşünmüyor evleniyor. Çoğu da ya mutsuz oluyor ya da zengin koca bulduysa parasıyla yiyor içiyor. Her evlenen mutlu değil boş ver
36 Yorumla- 7 ay
Belli ki bekarsın, evlenecek yaşa gelmişsin ama koca yok. O yüzden erken evlenenlerin mutluluğunu kıskanıyorsun. Ülkede boşanma oranları çok yüksek ve kadınların evlilik yaşı 26, erkeklerin 29 olarak hesaplandı. Yani asıl çok erken evlenenler ömür boyu mutlu oluyor. 17-20 yaşında evlenen tanıdığım çok var, çok uzun süredir evliler ve mutlular. Ama 30 yaşında evlenenler ise hep kavga ediyor, asla anlaşamıyorlar, eşlerini dış kapının dış mandalı olarak görüyorlar. Her erken evlenen mutlu; gençken, hayatın başındayken bağlanmak daha kolaydır. Bu yüzden erken evlenmek daha kolaydır. Bir de kadınlar 20’lerdeyken daha mütevazılar, eş kriterleri çok yüksek değil o yüzden de kolay evleniyorlar. Erkeklerin yaş ilerledikçe tecrübesi artar, bekar kadınların ise kibri. Kocasızlığını normalleştirmek için milletle uğraşma.
- 7 ay
Evliyim kanki boşuna yormuşsun kendini. Hatta eşimle yurt dışı tatilindeyim hani kasma kendini😅
- 7 ay
Belli ki evlisin çok mutlusun 20 yaşında her şeyi çok bildiğini sanan ama hiçbir şey bilmeyen birisin sadece. Laf soktuğunu sanıp engellemişsin mesela, yazık ne diyelim ergenliğin bitince gel buyur😅
- 7 ay
hiç sanmıyorum evli olduğunu evli olduğuyla ilgili yalan söyleyen birisinin diğer yorumunu da okumadım senin yaşındaki evliler asla senin gibi değil
- 7 ay
Hiç işim yok sana evli olduğumu kanıtlayacağım😅 lütfen git mutsuzluğunu başka yerde kus ve tam istediğin gibi erken yaşta evlen. Ve engelleyip engel kaldırıp kendini yormaman için ben seni engelliyorum inan ergenlerle uğraşacak ne vaktim var ne de sabrım
- 7 ay
Okumanı ve kendini geliştirmeni öneriyorum, bu şekilde bir hayat senin için çok zor gerçekten, abla tavsiyesi
Bazıları evlenince hayatlarına sihirli değnek değecek sanıyorlar. Bir gözleri açık bir gözleri kapalı koşuyorlar, sonra da çukura düştüm diye ağlıyorlar. Daha kendilerini tanımak için kendilerine fırsat veremiyorlarken başkalarını tanımaya çalışıyorlar. Evlilik kolay bir şey değil, maalesef bunu anlamıyorlar
20 Yorumla
9 ay20 yaşında bir insan için evlilik daha kolay bir kere çünkü ne hayatı ne kendini tanımış oluyorlar birde saflar böylece önüne gelen her insanla birlikte olabilirler resmen ama 30 yaşındaki insan öyle değil hem karakter oturmuş hem yeterince tecrübe kazandı bundan dolayı neyin ne olduğunu biliyor kendi ne istiyor neyi istemiyor onuda çok iyi biliyor bu yüzden seçici oluyorlar ve daha zor evleniyorlar hatta hiç evlenemiyorlar boşuna dememişler her şey vaktinde güzel diye
10 YorumlaBu nasip kısmet ve birazda sizin isteğiniz ile alakalı. İnanın ve hayır dua edin. Niyetinizi iyi tutun. Karşınıza da öyle biri gelecektir. Bu devirde sadece dikkat edin. Erkek ve kadın fark etmez sadece vakit geçirmek için zamanla değişen insanlar olabiliyor. Sanırım bu devir hassas insanların devri değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Aslında gayet normal hissettiklerin. Çevrende insanlar pat diye evlenip çocuk sahibi olunca “ben niye hâlâ bekarım, bende mi bir sorun var” diye düşünüyorsun ama bence hiç öyle değil. Herkesin yolu farklı. Kimisi hiç düşünmeden evleniyor, kimisi doğru kişiyi bekliyor. Seninki biraz daha zamana yayılmış. 30 yaşında bekar olman anormal bir şey değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı.
9 ayHerkes evlenmek zorunda değil hocam, herkesin başarılı veya şanslı olduğu belirli konular vardır. O 20'lerinin başında evlenenler 30'una gelmeden boşanacaklar. 1000 Kişi evlendiyse, 3-5 tanesi 40'larına kadar kalabilecek. Eğer sende evlenmek istiyorsan kendini tanıman gerekli, nasıl biri istediğini ve ne istediğini öğrenmelisin ve buna göre birini bulmalısın.
09 Yorumla- 7 ay
Geleceği mi gördün? İnsanların kader defterini mi okudun? Hayırdır? 30 yaşından sonra evlenen birisi mutlu olamaz. Neye dayanarak bu kadar kesin konuşabiliyorsun. Cahil cesareti işte. 20’lerinde ve 20’den önce evlenen bir sürü çift ölene kadar evli kalıyor ve hepsi de mutlu. 30’dan sonra evlenmek iyi bir şey olsaydı ülkedeki boşanma oranları bu kadar yüksek olmazdı.
- 7 ay
@Savas_Melegi "Ben allahım" tarzında bir şey dememişim. Gördüklerime, tecrübelerime dayanarak bu kadar "kesin" konuşabiliyorum. 20'lerinde evlenen bir sürü çift ölene kadar evli kalmıyor, aksine büyük bir çoğunluğu bir kaç seneye boşanıyor, tabi kürt kısım değilse. Bir de, türkçe öğren. Ben nerede "30'dan sonra evlenmek daha iyi" tarzında bir şey söylemişim, cahillik meleği. :)
- 7 ay
Sevgili zihinsel engelli, ne dediğinin farkında değilsin. Asıl Türkçe bilmeyen sensin. 20’lerde evlenmek iyi değil demek, 30’dan sonra evlenmek daha iyi demek. Yani 20’lerde evlenmeye karşı olman, 30’larda evlenmeyi daha doğru bulduğun anlamına gelir. Ama sen neyi savunduğunu da bilmiyorsun. Çevrendekilere bakarak 20’lerde evlenen herkesin boşanacağına dair bu kadar kesin konuşamazsın. Kesin kes konuşamazsın.
20’lerinde evlenen bir sürü çift ölene kadar evli kalıyor, ama 30’da sonra evlenenler boşanıyor. Senin tecrübelerinin kayda değer yanı yok. 20’lerde evlenen bir sürü insanı seni gördüğün 3-5 kişiyle bir tutacak değiliz. 20’lerde evlenenler arasında boşanma daha az. 30’a kadar evlenmeyenler mutlu olamaz ve olamıyorlar da zaten. - 7 ay
En çok cahil bilir (!) demişler. Aşırı kesin konuşup kendini bilirkişi sanman tam bir cehalet göstergesi.
- 7 ay
16-17 yaşında evlenenler bile mutlu 20’lerde evlenenler neden mutlu olmasın? 😂 daha ne dediğini bilmiyorsun 20’lerde evlenmek yanlışsa demek ki 30’dan sonra evlenilmeli demiş olursun ama öyle düşünmediğini iddia ediyorsun. Demek ki kendinle çelişiyorsun.
- 7 ay
Allah değilsen Allah gibi, geleceği %100 görüyormuş gibi, %100 kesin konuşmayacaksın. Bana cahil diyorsun ama asıl cahil sensin. Cahiller senin gibi kendini bilirkişi zanneder. Aklın beş karış havada ne dediğini bilmiyorsun
- 7 ay
@Savas_Melegi Nasıl bir ruh hastasısın anlamadım. 20lerde evlenmek iyi değil diyince, 30'larda evlenmeyi savunmuyorum ki. Sen neyi savunduğunu bilmiyorsun. Ona bakacak olursak, senin savunduğunun da kayda değer yanı yok. Demediğim şeyleri demiş gibi göstermeye çalışarak, kendini haklı çıkartmaya çalışan yarım akıllı bir manipülatif zihinsel engellisisin. Bana dediklerinin birebir aynısını sen yapıyorsun.
- 7 ay
@Savas_Melegi Birazcık kitap oku abicim, beynin çürümüş senin. Senin gibi binlercesi var maalesef. Keşke dinazorlar yerine senin gibilerin nesli tükense. Ben hiçbir yerde "ben bilirkişiyim, şöyleyim böyleyim" demediğim halde bana gelip "sen kendini şöyle ilan ediyorsun, böyle diyorsun" diyorsun. Cidden oksijen israfısın be abim. Ailene, erkek arkadaşına, arkadaşlarına acıyorum, özellikle de ilerdeki çocuklarına.
- 7 ay
Asıl sen neyi savunduğunu bilmiyorsun; hem 20’lerde evlenmeye karşısın ama 30’larda evlenmeyi de savunmuyorum diyorsun, kendinle çelişiyorsun. Kendi yaptığın şeyleri ben yapıyormuşum gibi konuşma. Sana dediklerimin hiçbirini yapmıyorum; senin yaptıklarını sana söylüyorum, sevgili zihinsel engelli. Bilirkişi olduğunu sandığın sonucuna varmam için öyle olduğunu söylemen gerekmez; öyle olduğunu zannettiğin dediklerinden, konuşma tarzından anlaşılıyor. Asıl oksijen israfı olan da sensin. Keşke İkbal Uzuner yerine sen katledilseydin, o zaman boşu boşuna cinayet işlenmiş olmazdı.
Asıl sen biraz kitap oku da kendini tanı; ne dediğini, ne savunduğunu, kendini ne sandığını bilmiyorsun. Kartaloz yaşınla o kadar övünüyorsan neden profiline yaş 20 yazdın, kartlığından utandığın için mi zavallı şey? Profilime girip erkek arkadaşım olduğunu da öğrenmişsin, baya ilgini çektim demek. Hayatında olduğum herkes benden gayet memnun ama seni annen bile sevmiyordur. Evlat olsan sevilmezsin. Ne dediğini bilmiyorsun; yazdıklarının hepsi orada duruyor, tekrar oku. Beynin o kadar kartlaşmış ki dediklerini aklında tutamıyorsun. Neyi savunduğunu, ne dediğini bilmeyen bir zihinsel engelli olduğun için sen konuşmana izin vermiyorum. Asıl beyni çürüyen sensin ne yazdığını, ne savunduğunu idrak edemiyorsun kart şey seni. Ben daha beynimin çürüyeceği yaşlara gelmedim ama sen gelmişsin. Kartaloz yaşınla benim yaşımdaki birine teknoloji konusunda galip gelmeye çalışma😂😂😂 engelleyince susturabileceğini sanmış ne dediğini bilmeyen bunak😂😂😂
9 ayOnlar da 30unda boşanıyor ama maalesef. Boşanmaların çoğu 28 yaş evlilik altıymış. Çünkü 28den sonra ikinci ergenlik bitiyor 26dan sonra beynin bir lobu daha iyi gelişiyormuş ve mantıklı düşünüyormuşuz. Evet inanıyorum ben buna🥲
43 Yorumla- 7 ay
Öyle bir şey yok. İnsanları erken evlilikten soğutmak için uydurulmuş safsatalar zeka gelişimi 21 yaşında tamamlanır 25’e kadar sürebilir 26’yı ve 28’i bulmaz 26-28 yetişkin yaşı 3-5 kişiyle yapılmış istatistikleri kaale alma erken evlenen mutsuz olmaz birbirlerine daha bağlı oluyor Türk halkı 30’dan sonra evleniyor ama ülkedeki boşanma oranları çok yüksek kocasızlığına kılıf bulmuşsun😄
- 7 ay
Kadın 28’den sonra evlenirse nolur hali… 30 yaşından itibaren ilk doğumu yapmak çok zararlı.
- 7 ay
@Savas_Melegi kocasız olduğumu kim sana söyledi? Ama sen 20 yaşındaymışsın baktım 1 yıla senin beynin tamamlanmaz söylediklerinden öyle anlıyorum çok vaktin var senin. Evliliği büyük olay sanan bir halt becerememiş kadınlardansın belli ki. Sen okuma tatlım hiçbir halt yapma hemen evlen tamam mı insanlara karışma
Gizli Üye(30-35)9 ayBende bunu çok düşündüm kendine ait sorumluluğun zevklerin olacak evlenince o kişi seni öyle kabul etmiş olacak konuştuğun kişiye hobilerini sevdiğin şeyleri hayalleri paylaş aynı ortak şeyler var ise evlilik için adım at sana bağırıp çağırmasın ses tonuna dikkat etsin öfke kontrolü olsun yeter
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aySenden bir yaş küçüğüm aynıyız. Ama ben bunu erkeklerin evlilikten kaçmalarıyla (özellikle maddi yükünden) ilişkilendiriyorum en azından benim karşılaştıklarım öyleydi bizde bizi evliliğe inandıracak veya ikna edecek birine denk gelemiyoruz bu yüzden.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
9 ayİnsanlar uzun süre yalnız olunca dahada seçici oluyor yaş ilerledikçe umursamazlık artıyor ve o gençlik yıllarındaki sevinç ve heyecan olmuyor biriyle tanışınca bile normal bir arkadaş gibi geliyor
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 9 ayHayatta tek başarısısını evlilik ilan eden insanlar var. Onlardan olmadığın için kendinle gurur duy. Evlilikte olmalı ama her şeyin bir zamanı var ve güzel şeyler plansız gelişir. 🎈
30 Yorumla
9 ayEvliliğin olgunluğuna varmış olanlara saygım sonsuz da zerre haberi olmayıp hevesle evlenen daha sonra kısa sürede boşananlara Allah hidayet versin. Çok güzel olan bu durumu batırıp böyle de örnek olmak insanlığa zarar veriyor.
11 Yorumla- 9 ay
Mesela böyle hadsizlerle evlenerek hayatını ziyan edebilirsin.
30 yaşında kazık kadar karı oldun, halen evlilik gibi dogmatik ortaçağ geleneğini arzulayacak kadar düşük zekalısın. Profesyonel destek almayı dene
11 Yorumla
Soran9 ayya defol git başımdan senle uğraşacak halde değilim inan
9 ayGerçek aşk ve güven karşılıklı olarak kaç kadına ve erkeğe nasip oluyor günümüzde? Evlenmek marifet değil. Evlenip boşanmak yerine kaliteli bir bekârlık, onurlu bir yalnızlık en güzeli bence.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 499 cevap paylaştı.
9 ayEvlilik konusuna biraz eğilmen lazım. Bu da hepsi gibi emek ister. Kafana uygun birileri ile tanışman veyahut sana gelenlerden beğendiğine şans vermen gerek. Tüm bunların temelinde yatansa duygusal bir ilişkidir. Kimseye karşı bir şey hissetmedin mi?
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Genelde senin yaşındaki kadınlar armudun sapı, üzümün çöpü diyor evlenmiyor. Veya kariyer yapacam diyor, yapıyor sonra kendine denk erkek bulamıyor evlenmiyor. Uzar gider liste. Genç yaşta evlenen evleniyor zaten bizim yaşımızda zor artık.
015 Yorumla- 9 ay
Erkekler neden kariyer yapmıyor
- 9 ay
Kadınlarda kariyer yapan sayısı fazla kariyer yapın la kimle evlenecekler
- 9 ay
Yurtdışında kariyer sahibi olan adam çok yurtdışıyla evlenir zaten vizyon sahibi kariyerli kadınlar
- 9 ay
Bizimkilerde okumasın sürünsün
- 9 ay
Kariyerli vizyonlu kadın her ülkede değer görür
- 9 ay
Kanka dünyadaki tüm erkekler Türkiye’dekiler gibi tek organla düşünmüyor anlıyor musun
- 9 ay
Bu yüzden akıllı kariyer sahibi vizyonlu kadına en vizyonlu erkekler arvupadaysa Avrupa’yla evlenir
- 9 ay
Valla dede vizyonlu hatunlar Türkiye’den bulamazsa yabancıyla evleniyo vizyonlu kariyerli kadına koca çok. Evde kalan mavi yakalılar oluyor
- 9 ay
Sünnetsiz mi:d bizimkiler sünnetlide ne olmuş hepsi ateistliğiyle övünüyor Avrupalılar en azından semavi dine inanıyor
Aşk İlişkileri konusunda 526 cevap paylaştı. Millet evleniyor , ben kaymaklı bisküviyi kaymagindan ayırarak yiyorum hala 🤣🤣🤣
64 Yorumla- 9 ay
O da öyle güzel oluyor 😋
- 9 ay
@Red_Black71 aynen
- 9 ay
Joonny waynen 😶
- 9 ay
Seninkisi senin bişeylerden eksik kaldıgın deyil ki zevk aldıgın şeylerden vazgeçnemek
9 ayBende 30uma yaklaştım ama hiç niyetim bile yok. Sanırım o cahil kafayla direk evlenecektik şimdi cesaret edemiyoruz.
31 Yorumla- 9 ay
Sarıyer Kuş gözlem kulesinde çekmişsin resmi? :)
- Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.
9 ayEger 20 yasimda evlenmis olsaydim simdiye coktan bosanirdim iyi ki evlenmemisim diyorum. 20 yasimla Şu an arasinda dunya kadar fark var dusunce yapisi bakimindan
10 Yorumla Çünkü yaş ilerledikçe aşk sarhoşluğu yerini mantığa bırakıyor. 20 li yaşlarda insanların aklı pek de başında olmuyor. Delilik diye düşünüyorum. 30 lu yaşlarda da ah şimdiki aklım olsa şöyle yapardım demeye başlıyorsun, yani seçici ve mantıklı düşünmeye başlıyorsun. Senin için iş işten geçmemiş henüz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayKarşınızdaki insanla yüksek bir uyum yakaladığınız zaman zaten gerisi gelir, merak etmeyin :) ömür boyu mutlu olmak istiyorum ben bu adamla dediğiniz zaman bu kararı alabilirsiniz :)
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı. Bazıları karşisinda ki evleneceği kişi nin eksiklerini görür ya da uyumlarının olmadığını bilir ama alışkanlık ve bazı kadınlarda evden kaçma yolu olarak evlilik yaparlar.
10 YorumlaÇünkü zaman ilerledikçe seçiciliğin artıyor, filtrelerine daha fazla önem veriyorsun, kendi ayaklarının üzerinde durabildiğini daha net görüyorsun, beklenti durumları çok farklılaşıyor. Bu yüzden de hem düşündüğün tarzda birini bulmak zorlaşıyor ya da elemeler daha kolay oluyor olursa olur olmazsa olmaz modu.. 20’li yaşlar daha gözün açılmadığı dönem olduğu için her şey daha kolay oluyor.. Sen nereden biliyorsun diye sorma 😂
10 Yorumla
9 ayYanlış insanla mutsuz evlilik yapmaktansa veya boşanmaktansa bekarlık daha güzel boş ver evlenip mutlu olan çok nadir insan var daha yeni evlenen arkadaşım evlenmeyin dedi kölelikten başka bir şey değil sdffsdf ha sana gerçekten değer veren yardım eden ortak olan hayat arkadaşı olabilecek biri varsa anca öyle yoksa zor bu dönemde evlilik
00 Yorumla
9 ayBende çok istiyorum evlenmeyi fakat doğru kişiyi bulamıyorum, insanlar artık doğru mu değil mi bakmadan evleniyorlar biraz mantık kullanıyorlar ben öyle düşünüyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. 33 yaşındayım ve bu vakte kadar bir kere bile evli olmadığıma pişman değilim. Evlilik sanki bir sonuçmuş diye düşünenler var. Kafa dengi bir insan çıkarsa belki derim o da %1. Böyle bir beklentim de yok
00 YorumlaPeki neden benimle evlensinler diye sordunmu hic kendine... Sonrasinda bu devirde evlenemeyenler genelde sosyal medyadan tanisma. yoluna gidiyorlar bunu bi dene ve cok buyuk isteklerin olmasin zaten evelenince ask falan kalmiyor ortada sonrasi rolantide bir hayat alisiyorsun yani..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 722 cevap paylaştı. önune gelen kişilerden istediğin maddiyatı altın mehirr vs azalt evlenirsin hatta bedava git kesin evlenirsin zorluk çıkarıldıgı için evlenmiyor erkekler. hesap kitap işi artık
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İnstagram keyfimi kaçırıyor benim. Herkes sevgili, evli, mutlu çocuklu nasıl bu kadar kolsy diye sorduğum oluyor Haklısın…
05 Yorumla
Soran9 ayhiç kullanmadım
- 9 ay
İnstagramda gördüklerinin doğru olduğunu nereden çıkarıyorsun ki? İnsanlar göstermelik yaşantı gösteriyor oralarda. Hepsi gerçek değil yani
- 9 ay
Olay doğru olup olmaması değil ki? o yaşantılara henüz sahip olmamış olman veya bunları istiyipte elde edememen. Bende biliyorum çoğu fake :) @Nightwalk35
- 9 ay
İşte öyle çoğu insanın ulaşamadığı şeylere bakıp sen de ulaşamadın diye bunun üzüntüsünü yaşaman da doğru değil bence.
- 9 ay
Kolay değil çünkü. Nasip meselesi
Aynı ya nasil bu kadar kolay bir sekilde evlilik yapabiliyorlar hiçbir zaman anlayamicam
30 Yorumla
9 ayYeni evliyim. Evlilik ne b*k ki afadersiniz ama...
Hiç bir avantajı yok kadın için, evlenmediğiniz için şükredin bence.
11 Yorumla- 9 ay
Sen evlilikten ne bekliyordun ne buldun
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Şansla alakalı olduğunu düşünüyorum artık kendimi de şanssız addediyorum…
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
9 ayYaşın geldiğinde değil birini bulduğunda evlenirsin.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
9 ayHerhangi biriyle evlenmedigin için bekarsın. Çok da önemli değil
20 Yorumla
9 ayMesleğin varsa kendi ayakların üstünde duyabiliyorsan hayatını yaşa evlenme
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
9 ayEvlenmek için evlenmek ile evliliği bir bağ paylaşımı olarak görenler arasında ince bir çizgi var. Bu nedenle ikinci gruptaki çoğu insan halen bekar.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayTeklifleri değerlendirmemiş olabilirsin belkide artık senden geçmiştir 30 olmuşsun bir kadın için biyolojik olarak geç bir yaş
00 Yorumla
9 ayDoğru kişiyi bulmak mesele, genç yaşta evlenenlerin çoğu evliliği biraz basit görüyor ve sonu boşanmayla bitiyor zaten
00 YorumlaÇok haklisniz, basit bişey gibi 3-5 ayda nişan düğün yapıp evlenenler var. Sizin yaşınız tam zamani şimdi, dert etmeyin o kadar.
02 YorumlaÇalışıyor musun? İnsan içine çıkıyor musun? Sosyal bir hayatın var mı? Bunları bilmeden nasıl cevaplayalım.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. 30 yaşına kadar bulamazsan kalıyorsun böyle. Sonra 30 yaşından itibaren önyargılı insanlarla uğraşıyorsun kendinde dahil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı. 30 ustu evlilik dusuncesi benim felsefemde.
Mecburiyet hissi vermelerinden kaynaklaniyor.
Benim karakterli saglam durus sahibj birini bekliyor olmam.
Milleti rahatsiz edebilir etsin hic sorun degil.
00 Yorumla
9 ayHayat bir anda karşına çıkarıyor onu senin hesabınla olan bir şey değil.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
9 ayNiyet et, 4444 salatı tefriciye oku, duanı yap, en kısa zamanda hayırlı kısmet çıkar 🥰
12 Yorumla- 9 ay
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayGörende güzel bir sey sanacak özenecek bir durum yok tadını çıkar😅
10 Yorumla Bı cesaret ya Allah Bismillah diyoruz oturuyoruz nikah masasına 😂😂
10 Yorumla
9 ayBiz secici ve mantıklı davranıyoruz. Sonunda mutlu olacağımız bir evlilik istiyoruz. Çoğu kisi duygularına yenik düşüyor. Zaten en mantıklı evlilik 28 den sonra yapılır bence
40 Yorumla
9 ayboş ver kız başına bela açma boşuna böyle iyisin evlilik çok zor bekarlık gerçekten sultanlık nişanlıyım bende öyle zor geliyor ki hayat bazen biz görücü usulü tanıştık
40 YorumlaSadece bu değil ki insanlar her gün sevgili değiştiriyor ve evli olanlarda var. Bende bekarım ve çok şükür 😅 sen niye üzülüyorsun anlamıyorum çok var böyle senin gibi üzülen
00 Yorumlavalla benim evlilik yapıma uygun değil ondan evlenmek istemiyorum. Seni bilemem ama
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Etrafa yuva kurmak istiyorum diye haber sal
Bi kahve iç görüş insanlarla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayÇok talibim çıktı ama ben de evlenemedim hep bi kulp buldum iyi iyi insanlara. Yas oldu 36. Simdi de hiçbir şeye hevesim yok. Cinsel isteğim bile yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Çok fazla dedikleri diyalog içinde olmak guzel
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Kadın seçen taraftır. Her şey kadında biter.
Yeterince istersen olur.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
9 ayValla düşünürsen ciddi anlamda tanışmak isterim. Tam evlilik havasindayım 😊
00 Yorumla Evlenmek istemediğin için mi böyle. Yoksa kafana göre biri mi yok
00 Yorumla- Devamını Gör (136)
Devamını Gör(181)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 30 yaşıma gelmeme rağmen nasıl evlenebileceğime dair hiçbir fikrim yok. İnsanlar nasıl evleniyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler