Çaba gösterip en iyisini ummak ☀️Sadece istemek hayal görmekten başka bir şey değil. O yolda yürümen gerekiyor.🍂

Arayarak bulunur mu bilmem ama bulanlar hep arayanlardır.💦
Çaba gösterip en iyisini ummak ☀️Sadece istemek hayal görmekten başka bir şey değil. O yolda yürümen gerekiyor.🍂

Arayarak bulunur mu bilmem ama bulanlar hep arayanlardır.💦
Efenim selamlar. Biz müslimanlara kader yalnıs aktarılıyor. Kader sizin ve çevrenizdekilerin yaptığı her şeydir. Allah size nefis ve irade vermiştir. Yapacağınız ve alacağınız her karar size aittir. Bu kararlar neticesinde yaşanılacaklarda sizin seçimlerinizdir. Allah kaderi değiştiremezsiniz derken sundan bahsediyor ; Burada bir meydan okuma var. Dİyor ki kaderiniz yazılıdır ve değiştiremezsiniz. Fakat atladığımız nokta su, Allah zamandan muezzehtir. Yani istediği zaman geçmişe geleceğe gidebilir. Ve der ki burada yazılı olanlar zaten senin yaptıklarındır. Bens enin yapacaklarını alacağın her kadrarı ve duayı ezelden bilirim. Ve bunu da yazdırırım. E burada yazılı olan her şey senin yaptığın şeyler olduğu için sen bunu değiştiremezsin. Buna bir örnek intihar. Madem kaderinde yazılı intihar olarak ölmek o zaman intihar etmenin günahı neden ebedi cehennem? Burada bir tezatlık yok mu? Var. Allah kendi isteğiyle canını aldırdığı kişiye neden ceza versin? Kader yazılı olduğu için sen hareket etmiyorsun. Sen hareket ediyorsun ve hareketlerin hali hazırda yazılı olduğu şeydir kader.
Evet doğru 🌜
O yüzden çaba göstermeli efenim teşekkürler iyi günler :))
İyi günler
Bakın Kader denilen şey öyle bişey değil. Kader tam olarak şu dur. Yani herkesin anlayabileceği dil ile anlatayım. Kaderin içinde iki yol vardir. Biri selamete eriştirir, diğeri hüsrana. Konu ne olursa olsun seçimler bize aittir. Yani kader anı hayatın belirli noktalarinda karşımıza çıkar ve gelecek için seçim yapmak zorunda kalırız. Yani "bırakayım da kader ne yaşatır göreyim" demek , sen zaten kader anı gelmiş ve boş vermişlik seçimini yapmışsın demektir. Ve tam o esnada yaşayacaklarin , aslında senin seçimin. Kaderin sana yaşattıklari değil
Bir söz vardır kader gayrete aşıktır diye Cenabı Allah kaderimizi yaratmıştır ama bir yandan da insanı irade ve bu konuda çaba göstermesi için Emir etmiştir Ya ben hiçbir şey yapmadan çalışmadan kaderim benim ayağıma gelsin diye bir şey yok yemeği yerken bile çiğneyerek yiyorsun kaderini ancak kendin belirlersin bazı şeyler elimizde olmaz amenna Ama bazı şeyler de elimizdedir kendin hiçbir şey yapmayıp da bazı şeyleri kadere bağlamak çok saçmalık
Hayatta bazı şeyler elimizde, onlar için çaba göstermek lazım. Ama elimizde olmayan konularda da kadere bırakıp akışa güvenmek gerekiyor. Yani denge önemli elinden geleni yap sonrası zaten kader.
❤️.
Hayatta her şey bir denge aslında. 🍃 Kader, bize sunulan fırsatlarla ilgilidir ama bu fırsatları yakalayıp yakalayamayacağımız bizim çabamıza bağlıdır. 🌟 Sadece istemek, sana hayali bir dünya sunar ama o hayali gerçeğe dönüştürmek için eyleme geçmek şart. 🚶♀️ Hiçbir şey kendiliğinden ayağına gelmez, senin onu arayıp bulman gerekir. 🙌 O yüzden en iyisi, çaba gösterip sabırla kaderin sana açacağı kapıları beklemek. 🌈
Cevap
35Cevap
Çaba göstermeyen erkek benim gözümde sevmeyen erkektir.🌸
❤️..
Kadere değil de akışına bırakmak lazım bazı şeyleri, tabii yeterince çaba gösterdikten sonra. Zaten ezelden bellidir hangi derenin hangi denize karışacağı.
Çaba göstermek gerekli ama yetmediği ve boşuna olduğu durumlarda da bırakıp rahat olmayı bilmek lazım
Elimden geleni yaptıktan sonra kadere bırakmak
Akışına bırakmak yerine kontrolün bende olmasını isterim..
Kadere inancım yok ben çabalarım her zaman ta ki çaresiz kalana kadar. o zaman da hiç bir şeyin önemi kalmıyor
O bulanlar hep arayanlardır; o yolda olanlar, o yolda yananlar, bulamasa bile o yola aşık olanlardır. İçimizdeki niyet, dışımızdaki kötü hislilerden uzak tutar bizi zira hani deriz ya elektrik alamadım. İşte sizdeki olumlu olumsuza meyletmez. Ondan dolayı hayır isteyipte yolda olmak iyidir
Kaderin, senin çabalarının bir neticesidir zaten. Eğer kadere bırakmak uğruna çaba sarf etmezsen boşuna beklemiş olursun. Ne kadar çok mücadele edersen o kadar çok başarılı olursun. İnsanlar kazanmadan önce sana nasıl bu kadar çalıştığını sorarlar, başardıktan sonra da ne kadar şanslı olduğunu...
Tevekkül kısacası. Elimden geleni yaparım çabalarım ve hala istediğim gibi sonuçlanmıyorsa negatif bir durum söz konusu olmuşsa hayırlısı demek ki buymuş diyebiliyorum. Her ne kadar hayırlısı buymuş derken içim yansa da mecburum buna. 🥲
Katılıyorum 🥲
Önce her zaman çaba.. Maalesef emek vermeden olmuyor bazı şeyler. Önce elimden geleni yaparım sonra Allah’a ve kaderine sığınırım beklerim 💖
🩷..
Kader denen şey zaten bizim yaptıklarımızın sonucudur. Kader de gayrete aşıktır. Her zaman çabalarım.
Doru
Bu hayatta çabasız hiçbir şey elde edilmez ve kıymeti de olmaz.
Kesinlikle 🩷
Bizim millet kadere bırakmayı seviyor.
Ama örneğin fay hattı üstüne deniz kumundan ev yapıp depremde yıkılınca adı " Kader" olmuyor.
Cabalayip elinden geleni yaptıktan sonra kadare birakirsin zaten. Zorla yapmaya calismazsin ya da hiç bsy yapmadan kadere bırakıyorum diyip cekilmezsin
Çaba göstermek doğrudur; çünkü kaderin ne getireceğini bilmeyiz, ama elimizden geleni yapmak elimizde olan tek şeydir. Kader belki yolu hazırlar, ama yürümek bize düşer.
Bence öncelikle gereken çabayı gösterip ardından kadere, allaha bırakmak en doğrusu. Sen elinden geleni yapmadıktan sonra hayattan senin için bir şeyler yapmasını bekleyemezsin
Şey diyordu ya doğru bence, "Kader gayrete aşıktır." diye. Gerçi gayret de ile yaramıyor ama hiç bişey yapmamaktan iyidir bencede. İyi günler.👋
Ben çok uğraştım aradım durdum ama elde bişey yok. Artık aramıyorum da araştırmıyorum da. Denk gelirse biri veya önerilirse bakarız yoksa ara ara nereye kadar 😏
Çaba gösterip kadere bırakmak sen ne olursa olsun sonucu çaba sarfet ki vicdanın işin sonunda ohh ben çabaladım desin
Herkes amma kaderciymiş
Burdan birine yürürken kaderi mi baz aldınız diye ikinci bi soruyu yapıştırılır
Ben kadere inanmadan önce çabaya ve çabama bakarım.
Ne kadar arasa da insan, kaderin planları insanlarınkilerden önce gelir. bazı şeyler için çaba gösterip, sonrasında akışı bırakmak gerekir.
Her türlü bu yolun esiri olucaz. Kadere bırakmadan çabaladığını düşünsen de aslında sen kaderini yaşıyosundur.
Kadere bırakmak ve bu bahaneyle çaba göstermemek akıl karı değil. Korkaklık, tembellik, bağnazlıktır. Kader böyle bir şey de değil zaten. Elinden geleni yapıp sonucunu ilahi karara bırakmak demektir.
Belli bir cabayı gösterip sonrasında kadere bırakmak lazım
Çaba gôstermeden kadere bırakmış olmayız en fazla akışına bırakmış oluruz
Çaba gösterdik mabadı kalktı. O yüzden kadere saldım. Kaderden davacıyım amünüyüm
Çaba göstermek. Gerekli çabasız hiçbir şey elde edilmez
Eskiden hep kadere bıraktım, atak vakti geçiyor bile...
Kadere bırakmak vazgeçmek degl teslimiyete güven duymaktr
Benim olan zaten bana gelir
Tedbir , çaba kuldan takdir tevekkül Allah'tan
Bazen ne kadar çaba göstersen olmayabiliyor senin olan gelip seni bulur
Çabalamak da istemiyorum birini tanımak da çok bıktım
Çaba göstermek kadere bırakırsan ot da çıkar bkda jyjsjy
Kader gayrete aşıktır derler. Çaba göstermekte lazım
Çaba göstermektir.
Ben çaba göstermekten çok yoruldum
Öylece kenra gecilip beklenmemeli ama kaderide zorlamamali kötü bitebilir. Bunu cok gördum.
Çok çaba gosterdım olmayınca olmuyor maalesef
Önce çaba, sonra teslimiyet
Çaba olmadan Kader olmaz
Kader, kulun çabasına bağlı
Ahhh zalım gader
Çaba göstermek gerekir her zaman
Kader de gayrete aşıktır neticede.
Kader gayrete aşıktır..
Hayır kader gayrete aşıktır hiç durmak yok.
Çaba göstermeden olmaz ki
Çaba gösterip bırakmak
Çaba gösterip kadere bırakmak daha doğru olur
Çaba her zaman şart
Çaba gösterip gerisini akışına bırakmak lazım
İnsan önce çaba gösterecek
Kadere bırakmak.
Caba
caba gosterek kadere birakmak.
Bazı şeylerde akışa bırakmak en doğrusudur
Çaba hocam çaba
Çaba göstermek