Ayrıldıktan ya da konuşmayı kestikten sonra hemen karşı cinsle samimiyet kurmak size normal geliyor mu, yoksa biz mi çok saf ve iyi niyetli düşünüp mesafe koyuyoruz.

Ayrıldıktan ya da konuşmayı kestikten sonra hemen karşı cinsle samimiyet kurmak size normal geliyor mu, yoksa biz mi çok saf ve iyi niyetli düşünüp mesafe koyuyoruz.

Çok güzel bir soru 🙂
Ayrıldıktan sonra kimin ne yaptığı başkasını ilgilendirmez. Samimiyetten kasıt nedir, ona bakmak lazım.. bazı insanlar, bir kadının ayrıldıktan sonra bir erkekle sohbet etmesini bile ‘yeni sevgili’ olarak yorumluyor. Hayat, ayrılıklardan sonra durmaz. İnsanlar sosyalleşir, arkadaşlıklar kurar, kendilerini yeniden keşfeder. Bu, geçmişteki sevgiyi küçümsemek ya da çabucak unutmak anlamına gelmez. Sadece hayatın doğal akışıdır. Gerçek samimiyet ve sevgi, başka insanlarla temasla değil, duygulara ve davranışlara dürüst olmakla ölçülür. Kendine güvenen biri, başkalarının hemen ne yaptığıyla ilgilenmez çünkü olgunluk, hem mesafeyi hem sınırı doğru koyabilmektir. Kısaca, bir insanın hayatına devam etmesi, bazı insanların yargılarıyla ölçülmez. Değerini bilen biri, başkalarının kararlarını değil, kendi duruşunu önemser. Ve kendi hayatıyla ilgilenir.
O karşı cinsle kurulan arkadaşlıklarda ne hikmetse hiç şaşmayıp olgunlaşan ve meyve veren ağaç gibi yeni bir aşka dönüşüyor. Unutmak için sosyalleşmeyi anlarım ama bu hemen yeni bir karşı cinsle tanışmaksa ne kadar samimi tartışılır..
Unutmak ve hayatına devam etmek doğal, ama bunun ‘her yeni tanıştığı kişiyle hemen aşk yaşamak’ anlamına gelmediğini de bilmek gerekir. İnsanlar farklı hızlarda iyileşir ve sosyalleşirken sınırlarını çizer kimin hangi tempoda ilerlediğini yargılamak kolay değil. Samimiyet, karşı cinsle arkadaşlık kurmakla ölçülmez, niyet ve duygu dürüstlüğüyle ölçülür. Yani birinin hayatına devam etmesi insanların kafasında ki ‘hemen yeni aşk’ şablonuna uymak zorunda değil ki.
Arkadaşın yorumuna +1 ekleyip gidiyorum 👏👏
Daldan dala konan biridir hiç sevmem. Sürekli telefon kulübesi gibi meşgul olur böylesini kalbi haftada bir sevgili değişir sevgili bulmak için her gondersinde kendisini paylaşır nasılım soruları çok sorar. Hiç tarzım değiller kızı ve erkeği.
Bence bu durum tamamen kişiden kişiye değişir. Herkesin ayrılık sonrası dinamiği farklı olabiliyor. İnsanın önce kendine dönüp ne hissettiğini anlaması gerek. Ama hemen samimiyet kuruyorsa, belki ilişkideki bağ gerçekten derin olmamış olabilir. Kendine zaman tanımadan başka birine yönelen birinin içindeki boşluk tamamen dolmuş sayılmaz. Saf ve mesafeli durmak bir erdem bence, çünkü duyguları sindirmek gerekiyor. 🖤
Cevap
7Cevap
Ayrılığın da bir raconu var ya. Samimiyet kurmadan normal hayatına devam etsin herkes, kimse kimsenin sürünmesini yas tutmasını da beklemesin hani.
Mide bulantısı hareketleri ama bizi biz ilgileniyoruz o sebeple sevmiş sevmemiş önemi yok biten bitmiş sonuçta
Hayır ne sevmesi Gönül eğlendirmek onun adı.
Ayrıldıktan sonra başkası ile nikah yapanlar var mesela onlar ayrı kafa yani sanmıyor sevmiş olsun ruhsal olarak uçuk bir kafa zihniyeti.

Uzun ve sallantılı bir aşk yorgunluğundan sonra yeniden aynı şeyleri yaşamayı göze alamaz ama bir yandan aile kurması gerektiğini de bilir ve hemen evlenir kafası o djsj
Mantık evliliği mi yani olabilir ama riskli. Gerçi eşinin cenazesinde evlilik peşine düşen insanlar var yani sevmiş sevmemiş hak getire... Bu olanlar beni şaşırtmadı.
Bence hemen karşı cinsle samimiyet kurmak, kişinin gerçekten sevdiğini göstermez.
Gerçek sevgi, zaman ve bağ ister; birini gerçekten sevdiysen, ayrılıktan sonra o duyguyu kolay kolay silemezsin. Ama tabii insanlar farklı tepki verir: Bazısı acısını hızlı atlatmak için böyle davranabilir, bu kendini koruma mekanizmasıdır. Bazısı ise gerçekten bağlanmadığı için çabuk ilerler.
Aslında bazen insanlar şunu düşünür çivi çiviyi söker hesabı hani birisinden ayrıldıktan sonra onu unutmak için başkasıyla beraber olmak gibi ama gerçekten sevdiyse bir insan başkasıyla beraber olsa bile o insanı da mutlu edemez eğer zaten olabiliyorsa dediğin gibi sevmemiş demektir
Dostum kusura bakmasın eğer rahatsız ediyorum ama bir şey danışacaktım
Bence ayrılıktan hemen sonra başkasına yöneliyorsa, çok da derin sevmemiştir. Gerçekten sevenin kalbi kolay kolay boşalmaz.
Biz öylelerine şey diyoruz şey 😄ayrılan kişi samimiyet kuransa kesin rahat takılmak için ayrılmış nhcxkj
O en kötüsü ya, ben yine biraz saf düşünmüşüm:)
Yok çok şükür yaşamadım, beni kafasında bitirip başkasına giden bir sevgilim olmadı stalkladık zamanında sagolsun onlarda bir süre atlatamamış:)
Ayrılıktan sonra belli bir ara verme yas tutma sonra toparlanma olması gerektiğini düşünüyorum. Biri hemen biriyle iletişime geçiyorsa duygularının sanıldığı kadar yoğun olmadığını düşünürüm. Enkazı kaldırmadan yeni bir ilişkiye başlamak zor.
Çivi çiviyi söker bana göre yanlış bir mantık, kendimi dinler zamana bırakırım her zaman
Çivi çiviyi sökercilerin ruh halini anlamak zor zaten
Kesinlikle
Hayır. Gerçek sevgi, bir bağın ve sürecin derinliğini gerektirir. Aceleci yakınlık, duygusal olgunluk ve sadakatin yerini tutamaz. Hızlı geçişler, çoğu zaman kaçış ve yüzeysellikten ibarettir.
Bence ayrıldıktan sonra hemen yeni ilişkiye başlayan biri bence gerçekten sevmemiştir ya da ona inat ettiği için de olabilir.
Ayrıldıktan hemen sonra olmamıştır o.. Evveliyatı vardır.. Anormalliği geçtim başlı başına tehlikeli bir durum..
Kişilik meselesi Bence o ilişki kurmuyor sadece yara bandı arıyor
Normal çünkü ayrıldıktan sonra yas tutulmaz yaslar ölümler içindir
Hayır, çivi çiviyi söker mantığıyla ilerliyor biraz
Biraz zaman geçmesi lazım en az 1 sene.. benim 4 sene oldu biriyle olmadım nasip biraz da
sadık olması gereken biri olmadığı sürece her an istediğiyle samimiyet kurabilir. ayrıldığımız kişinin hayatına müdahil olmamalıyız
Ben öyle yapıyorum artık. Yoksa depresyona giriyorum. Atlatmasi zor oluyor
Hayır gerçekten değil geçici sevmiştir ve hep yedeği vardır.
Sevmişse de sevmemiş say. Yalnız kalmaktan korkan ergenin korkağın tekidir. Sadece ilgi istiyodur.
Öyle kişiler bana ayran gönüllü gibi geliyor. Net insanlar her daim yolun sonuna kadar gider
Sen nasılsın
Gerçekten anlamda sevmemiş oluyor. En sinir olduğum konulardan birisi.
Asla sayılamaz. Basitliktir.
Sayılmaz, saygısızlık bence bu
Hoş bulmam bunu.
Sevmediğini düşünürüm
Onurumuza şerefimize yakışmaz..
Sanmıyorum
Sayılmaz
Hacı hayatını yaşa
Çivi çiviyi söker
Dengesiz biri bence
En gercek o sevmistir o ne psttur o
Sayılır