İlişkimi nasıl yönlendirebilirim?

3 yıllık bir ilişkim var. 8 ayı ayrılıkla geçti ve ayrıl barış olan bir çiftiz. Toksikleştik yani.
Kendisi asker ve izinde olduğu zaman çıkmadan önce fikrimi sorması ve haber vermesi konusunda anlaştık ve ben de aynısını yapıyorum. O genelde yapmıyor biz tartışıyoruz. Konum bilgilerimiz açık, telefonun açık olup olmadığını görebiliyoruz buna rağmen arada en azından 1-2 saatte bir ortamı görmek istiyorum çünkü arkadaşlarıyla oluyor ve kendimle alakalı güven problemlerim var.
Bana baskıcısın diyor ama aynı şeyleri yapıyor ben ailemle çıkmama rağmen dudağıma sürdüğüm basit bir renge bile karışıyor ama ben kısıtlayıcı oluyorum.
İlişkimiz uzun zamanlı ve tüm çevrenin bildiği bir şey ama uzak mesafe. Ayrılırsak herkes şaşıracak üstüne 3 yıl da kayıp olacak ama nasıl düzeltebiliriz bilmiyorum. Sanırım benim kaygılı bağlanmayla alakalı problemlerim var. Tartışırken çok çirkef olabiliyorum ve fark etmeden kendime zarar veriyorum fiziksel olarak da. Ayrılmak istiyorum dediğimde de o sinirleniyor ayrılamıyorum kısaca.
İlişkimi nasıl yönlendirebilirim?