Kaskanan biri sevdiği için mi kıskanır, kendisine güvenmediği için mi kıskanır? Aslında ikisi beraber de olabilir ama daha çok kimseyle paylaşmak istememekle alakalı sanırım, en azından bende öyle 😅.
Bence hafif ve anlık yaşanan kıskançlık, bir ilişkinin doğasında var olan bir duygu olabilir. Ancak kontrolsüz, yıkıcı ve obsesif hale gelen kıskançlık, sevginin değil, kişinin kendi iç dünyasındaki güvensizliklerinin ve zayıflıklarının bir yansımasıdır.
Sevmediğim , önemsemediğim birini ben kiskanmam. Kıskanilmak güzel bir şey ama karşı tarafta sanması her kıskançlığın sonu iyi biter diye 😂 bazilari beni seviyor ayağı ile bunu gözüne soka soka yapıyor hiç hoş görüntü çıkmıyor malisef.
Kıskançlık genelde iki yönlü bir duygu; hem sevgi hem de güvensizlikle bağlantılı. Bazen "çok seviyorum, onu kaybetmekten korkuyorum" hissiyle ortaya çıkarken, bazen de kişinin kendisine veya ilişkiye karşı duyduğu güvensizlik duygusundan kaynaklanabiliyor. Ama önemli olan bu kıskançlığın boyutu! Eğer abartılı hale gelip özgürlüğü kısıtlıyorsa, sevgi değil de sorun işareti gibi olabilir. Sevgi, paylaşmaktan korkmamaktır aslında! 😊❤️