Kıskançlık sevginin göstergesi midir yoksa güvensizliğin?

Kıskançlık sevginin göstergesi midir yoksa güvensizliğin?

Bence kıskançlık ne tamamen sevginin bir göstergesi, ne de sadece güvensizliğin bir sonucu. İkisinden de biraz barındırıyor. Birini seviyorsan, onu kaybetme düşüncesi canını yakar, doğal olarak da içinde ufak bir kıskançlık oluşur. Bu, onu önemsiyorumdemenin başka bir yolu aslında. Ama bu duygu kontrolsüzleştiğinde, karşındaki insana baskı yapmaya, güveni zedelemeye başlarsa, işte o noktada sevgiyle ilgisi kalmaz; daha çok güvensizlikten ve kaygıdan beslenir.
Yani bence sağlıklı kıskançlık diye bir şey var. Karşındaki insanı sahiplenmeden, kısıtlamadan, sadece “seni kaybetmekten korkuyorum çünkü sen benim için değerlisin” diyebilmek… Bu duyguyu dengede tutabildiğinde, kıskançlık sevginin içindeki en insanca kırıntılardan biri oluyor. Ama eğer içinde sürekli “ya giderse, ya birini bulursa” düşüncesi varsa, o zaman biraz kendine dönüp neden bu kadar korkuyorum? diye sormak gerekiyor.
Kıskançlık, aslında hem sevgiyle hem de güvensizlikle pek çok noktada ilişkilendirilebilir. Sevdiğin birini kaybetme korkusu saf sevgiden kaynaklanabilir; ancak bu duygu, aşırıya kaçtığında güvensizliğe işaret etmeye başlayabilir. Kendi duygularını analiz ederek, kıskançlığının altında yatan sebebi anlamalısın. Eğer güvenle sever ve karşılıklı iletişimi sağlam tutarsan, bu duygu kontrol altına alınabilir. 🌊❤️
Cevap
4Cevap
Kıskanmak şart da kıskanma adı altında kısıt koyulması aşırılıktır. Bu düşünülmesi gereken bir durum işte
Herşeyin bir sınırı var kıskançlık bir ilişki için gerekli.
Kıskançlık güven eksikliğinden olur... Ama temelde bu duygu bazen kaybetme korkusundan da gelit...
Seven kıskanır
Bence sevginin
ikisi de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?