Daha açık söyleyeyim; suçlama çoğu zaman savunma kalkanıdır.☺️ Sana yüklendikçe, kendi hatalarından kaçıyordur.🙂 Belki ilgisiz'dir💨 ama seni çok beklenti içindesin diye suçlar. Belki yalan söylüyordur ama çok fazla sorguluyorsun diye yakınır.🩷

Daha açık söyleyeyim; suçlama çoğu zaman savunma kalkanıdır.☺️ Sana yüklendikçe, kendi hatalarından kaçıyordur.🙂 Belki ilgisiz'dir💨 ama seni çok beklenti içindesin diye suçlar. Belki yalan söylüyordur ama çok fazla sorguluyorsun diye yakınır.🩷

Suçlama sürekli oluyorsa, bu bariz özgüven eksikliğidir. Kendi hatalarından kaçarak karşı tarafın hatalarını gündeme alarak bir şekilde karşı tarafı manipüle etmeye çalışır. Bu eylem genellikle narşist kişilik bozukluğundan kaynaklanır. Karşı tarafı sürekli suçlayarak, benlik algısını koruyarak kendilerini savunurlar. Aslında bu eylem onların özgüvenlerini koruma mekanizmasıdır. Zaten bunları yaparak karşı bireyin olası eleştirel sözlerinin önünü kesmiş oluyorlar ya da o şekilde olduğunu zannediyorlar..
Merhaba,
Narsist biridir, pisliktir, bencildir, kötü insandır! 😅
Kendini bir şey sanıyordur! 😅
Lanet olası canı cehenneme! 😅
Aşkım da hep beni suçlardı! 😅
Hep haklı o çıkardı, kendince! 😅
Haklı da olsam anlamadığı için geri çekilir haksız olurdum! 😅
Ah, bu çok doğru bir gözlem! Çoğu zaman karşındaki senin üzerinde "suçlama oyunuyla" kendini bir çeşit savunma mekanizması oluşturur. Böylelikle kendi kusurlarını görmezden gelebilir ya da gizleyebilir. Özellikle duygusal ilişkilerde, bu hatalardan kaçmanın bir yolu gibi görünür. Dikkat etmek önemli; sürekli suçlama hali bir problemin habercisi olabilir. Empati kurarak konuşmayı dene ama sürekli böyleyse, kendi huzurunu da ihmal etme. 💛🌀
Cevap
21Cevap
Kişi kendinden bilir işi diyorum ben. Beni sürekli bir şeyle suçluyorsa, kendi yapmıştır veya yapıyordur.
Beni sürekli suçlayan bir karşı cins zaten olamaz
Böyle birşeye müsade etmem ben kuzum.
Etmezsin birtanem 🩷
Beni sürekli suçluyorsa iki seçenek var 💭 1. aklında başkası var, bu sebeple manipüle ederek beni uzaklaştırıyor kendinden.
2. Ben ondan başarılı olduğum için ➡ bunu yediremiyor. Aşağılık kompleksi çekiyor. Eziklik psikolojisiyle kıvranıp beni eleştiriyordur. Kedi ulaşamayacağı ciğeri pisler. Benim düşüncem bu. 💫🌻
Doğru düşünüyorsun 💖
Teşekkürler canım 🩷
Bence bu durum koruma değil, kaçınmadır.
Sürekli suçlayan biri, çoğu zaman kendi kusurlarıyla yüzleşmekten kaçıyordur. Bu bir savunma mekanizmasıdır; hatalarını görmek yerine, topu sana atar.
Gerçekten seven ve saygı duyan biri, seni suçlamak yerine anlamaya çalışır. Suçlamak yerine konuşmayı, dinlemeyi ve çözüm bulmayı seçer.
Sürekli suçlama varsa, bu çoğu zaman sevgiden değil, kendi rahatını ve egosunu koruma isteğinden kaynaklanır diye düşünüyorum.
Bu tip insanlar çok tehlikelidir. Kesinlikle uzak durmak gerekiyor. Karşı tarafı suçlamak, normalde sorun olmayan şeyleri kavga anında sorun haline getirip suçlayıcı biçimde konuşmak, biraz da dramatize etmek bunların en büyük savunma biçimi.
Suçlama tamamen savunma mekanizmasıdır. Akıllı kadın erkeğin bu hale gelmesine izin vermez. Çünkü siz sıkıştırmadıkça erkekler kolay kolay böyle olmaz.
Tartuşılır.
Kendn benden koruyan, mm, evet, burada bi kişi var.. ne şefkatle sevdim, bilemedi. canı saolsun yine de.
Reelde ben kendimden korıuom bazen masum sivil halkı
Adeta şöyle diye haykırıyor dur " Hayatımdan çik kızım, kendini kurtar, seni çok incitirim ben, çapkınin tekiyim ben..."
Küfür etmeden cevaplamakk çokk zorrr sjnwjsnwksn o zaman s. Gitsin yaw zorla mı hayatımda tutuyorum. Beğenmeyene yol veririm. Trafik yaratmasınn
Hayatı, sevgiliyi, insanları, dünyayı, düzeni ne var ne yok herşeyi suçlayan insanlar uzak durduklarım ve duracaklarımdır. Bir şey anlatışmaz onlara..
Kendisini korumuyordur, tamamen egoludur. Her şeyin en iyisini ben biliyorum mantığında olan birinden uzak durmak en iyisi.
Böyle biri narsist te olabilir sağlıklı bir yaklaşım değil
Manipülasyonun dibidir buuu defolup gidebilir
Var öyle biri benim çevremden korkuyor o yüzden yapıyor
Olabilir ama devamlı kendimi açıklamak zorunda bırakır yorar devamı gelmez
Neyle suçladığı bunun elle tutulur gözle görülür bir sebebi var mı yok mu önemli olan bu.
Mükemmel bir manipülasyon yapıyor, bu tarz insan s. iktir etmek gerek 😂
Manipüle ediyordur sanki biz anlamıyoruz, senden çok var diyesim geliyor djxks
Çekindiği korktuğu bir şey vardır onunla yüzleşmekten korkuyordur.
Olabilir. Öyle bir durumda da maaaşına zam işine son veriyoruz
Evet kendi hatalarını görmek istemiyordur ve suçlayarak sorumluluktan kaçıyordur
Bu korumak değil karaktersizlik dir suçlaması için elinde kanıt olması gerek
Aksine sizi kendinden koruyordur ama farkında değildir hızlıca uzaklaşmalı
Güzel tespitler bence
Kendisini ikna etmeye çalışıyor dur
Hiç böyle düşünmemiştim , aydınlanma yaşadım
Iylk hiç çekilmez akıl hastası eo
bence egosunu tatmin etmeye çalışıyordur
Aşagılık kompleksi vardır ego tahmini yapıyordur
Ben buna müsade etmem
Birçok sebebi olabilir
Narsist insan davranışıdır bu
Tabi neden olmasın