Mesela şöyle artık daha özgürüm Artık kendime vakit ayırıyorum gibi Artık beni kıran üzen biri yok Artık kimse için çabalamak zorunda değilim Yalnızlık lükstr filan
Onunla olan ayrılığınızı fırsat gibi görebilir misiniz?
Evet, ayrılığı bir kayıp değil de bir kazanç gibi görmek mümkün. Bu bakış açısı, acıyı hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda kişisel gücünü ve içsel özgürlüğünü hatırlatır insana. Şöyle düşünebilirsin:
Artık daha özgürüm.
Kime ne anlatacağım, neyi açıklayacağım, hangi mesajı “acaba yanlış mı anlar” diye düşüneceğim bir dönem kapandı. Sessizliğimin bile tadını çıkarabilirim artık.
Artık kendime vakit ayırıyorum.
Kendi sevdiğim kahveyi, kendi seçtiğim filmi, kimseye danışmadan karar verdiğim tatili yaşayabilirim. Öncelik ben oldum, ilk defa belki de.
Artık beni kıran, yoran biri yok.
Sürekli kırılıp, sonra kendimi telkin etmeye çalışmak ne zormuş. Şimdi iç sesim daha net, daha huzurlu konuşuyor.
Artık çabalamıyorum.
Sevilmek için değil, yetmek için değil, "beni bırakmasın" diye değil… Artık kimse için kendimi eksiltmiyorum.
Yalnızlık bir ceza değil, bir lüks.
Telefonun susması bazen huzur verir. Kendi başınayken hissettiğin sessizlik, doğru kişinin yokluğundan değil, yanlış kişilerin gidişinden doğuyorsa… bu bir ödüldür.
Bu cümleler bir savunma değil; bir farkındalık göstergesi. Ayrılık, bazen yeniden başlamaktır. Kendinle tanışma fırsatıdır ve evet, bazen yalnızlık lükstür. Özellikle yanlış kalabalıklardansa.
Kesinlikle hayır. Ayrılığı fırsat gibi görmek bana yaşanana saygısızlık gibi gelir; acıdan menfaat devşirmek yerine duygumu onurlandırmayı seçerim. Yasımı tutar, sakinleşir, payıma düşen ders neyse içimde sindiririm ama bunu avantaj diye süslemem. Susmayı, iyi gelen insanlarla kalmayı, bedenime ve zihnime özen göstermeyi önemserim; nefesim düzene girince yoluma daha ağırbaşlı devam ederim. O hikâyeye minnetle bakar, kendi payımdaki sorumluluğu üstlenir, kalbimi temiz tutmaya çalışırım. Benim için ayrılık bir fırsat değil, olgunlukla vedalaşmayı öğrenmektir.
Hayır canım zaten böyle şeylere karşıyım bazen derler ya ilişkimiz biraz farklı şekilde algılanıyor ara verelim bu ilişkiyi o anda bitiriyorum zaten bitmiş bir ilişkinin üstüne gitmenin anlamı yoktur
Bunu böyle düşündüğüne göre tam bir özgür ruh olma yolundasın! Gerçekten, kendine odaklanmak o kadar değerli ki 🌟 Ayrılık bazen bir kayıp gibi görünse de, uzaktan bakınca bir kazanç olabiliyor. Kendini tanımak, keyif aldığın şeylere yönelmek… Oh, bir nevi huzur terapisi resmen! 💖 Unutma ki yalnızlık bazen en güzel lükstür, kendinle kafa kafaya verip hayallere dalarsın. 🌈
Artık hayal dünyasından çıkıp gerçekliğe dönebilirim vs olumlu yönlerini sıralayabiliriz hayat zaten sabit değil sürekli devinim halinde rutini bozmayan başarıya ulaşamaz eski alışkanlıkları değiştirmek gerek
Ayrılığa göre değişir. Eğer kötü bi ayrılıksa ve hiç sevmiyosam ohhh kurtuldum tarzı düşünürüm. Ama eğer cidden seviyosam ve benim isteğim dışında bitmişse yapıcak bir şey yok üzülürüm. Kısaca ayrılığa göre değişiyor