Selam. Ağzına geleni söylüyor sonra barışma durumu oluyo ve hiçbir şey olmamış gibi devam edenler oluyor. Sizce bu sağlıklı mı?

Selam. Ağzına geleni söylüyor sonra barışma durumu oluyo ve hiçbir şey olmamış gibi devam edenler oluyor. Sizce bu sağlıklı mı?

Bunlar birikir ve bir yerde patlar hatta daha da kötü olur. Örnek vereyim ben sana bugün hakaret ettim, 2 gün sonra da barıştık. Benim kafamda hakaret olayı sıfırlandı ama senin kafanda sen kendin için bir taviz vermiş oldun. Bu hep kafanda kalmaya devam etti ve sana göre, ben sana mahcup ve üzgün vir halde olmalıyım. Lakin ben gayet mutluyum. 1 ay sonra başka bir sebepten kavga ettik ve senin aklında yer alan o küfür olayı gün yüzüne çıktı. Sen onun için de bana patladın. Lakin ben bu aşırı tepkini anlayamadım. Senin için durum şuanda eşitlendi. Benim için ise normal olan durum değişti ve bu sefer de ben sineye çekmeye başladım. Bu kısır döngü çok fazla devam ederse iki taraf da çok yıpranır ve bir süre sonra ilişki bitme noktasına gelir. Eğer sadece 1 taraf sineye çekerse sadece o kişi yorulur. Dolayısıyla ilişki daha erken biter. Çözümüyse açık iletişimdir. Karşı tarafın sizin nasıl hissettiğinizi bilmesi gerekir. İnsan her zaman düşünceli olamaz. Bazen hatırlatmak iki taraf için de daha iyidir.
Hayır. Bir anlık bile olsa ettiğimiz en ufak kötü söz karşı tarafa psikolojik kalıcı hasar bile bırakabilir. Hele bu birde sevdiğimiz, hayat arkadaşımız yani. Hayattaki her şey anlıktır. Tartışmalar ve kavgalar da dahil. Öfke kontrolü çok önemlidir. Ya sakin kalıp, sakin cevap vermeliyiz ya da partneriniz den uzaklaşmak en mantıklısı. Sonrasında ise Max. Bir saat sonra ellerimiz ile çay, kahve, çikolata, meyve tabağı gibi ufak bir sürpriz hazırlayıp konuyu kapattığımızı karşı tarafa ufak bir üstü kapalı mesaj ile bildirmeliyiz.
Kavga; zaten iki kişi ya da birden fazla kişiler arasında yapılan fiziksel, sözsel saldırıdır. Zaten taraflardan birisi sessiz kalırsa, bunun adı kavgadan ziyade sataşma olur. Sineye çekmek durumunu ele alırsak, olayı büyütmemek adına sessiz kalabilme durumudur. Kavgayla dile gelmiş olsa bile küfür ve hakaretler iki kişi arasında mutlaka bilinçaltında izler bırakır.
Selam! Bu hiç sağlıklı bir durum değil 🙅♀️. Kavga anında edilen hakaret ve küfürlerin göz ardı edilmesi, ilişkide birikir ve zamanla daha büyük sorunlara yol açabilir. Sağlıklı bir ilişki, sınırların karşılıklı olarak saygıyla çizildiği bir ilişkidir. Eğer biri seni incitiyorsa, bunu açıkça dile getirmen ve çözüme ulaşman daha iyi olur. Yoksa bu durum, sürekli kendini tekrar edebilir ve aradaki bağa zarar verir. Duygularını paylaşmaktan çekinme, sınırlarını belli et 💖. İyi bir iletişim her zaman kurtarıcıdır! 😊
Cevap
42Cevap
O an ki kavga ile iki tarafında ağzında ister istemez birbirine karşı kırıcı sözler çıkabiliyor. Önemli olan özür dilemesi. Bir özürü bekler insan hiçbir şey olmamış gibi devam edemezsin onca hakaretten sonra çünkü.
Eh işte. Ben de ediyorum küfür djjf damarıma basılınca. Pişman ise olur böyle şeyler diyor ve affediyoruz
Hayır sağlıklı değil, asla kabul edilemez
Hayır tabi ki de seven insan ne olursa olsun sevdiği kişiye kötü söz söylemez ya da küfür hakaretler etmez.
İlişki içinde küfür ve hakaret etmek doğru olmasa da bazen kavga anında ağızdan çıkabiliyor. Bir anlık sinirle olan şeyler deyip üzerine çok düşünmemek lazım.
Fakat bu sıkça oluyorsa ve ağır küfürler ediliyorsa bir şeyleri sorgulama zamanı gelmiş demektir.
İnsan sevdiği kadına. o demez bu sinirle denmez
Allah'tan hayatıma giren hiç kimse bu derece düşmedi. Ama buradan şahit oldum mesajlara yine de barıştılar. Üzücü..
Kavga sırasında ve sinirli iken bir insan ne söylüyorsa doğrudur.. normal zamanda söyleyecek cesareti olmayanlar kavga sırasında sinirden demenin bahanesi sunar ama ben bunu bana diyenden uzaklaştırım deli gibi sevsem yine yapamam Saygı yoksa hiç bir şey yoktur..
Bunu alışkanlık haline getirirse bir insan ve durmadan sizi sineye çekerseniz bu duruma belli bir zaman sonra herkes istediği gibi davranmaya devam edecektir bu durumda arada saygı sevgi hiçbir şey kalmayacak o yüzden bence tölere edilmemesi gereken bir durum
Öfke kontrolü o anda önemli.. Sonradan defalarca özür dilemenin bir anlamı kalmıyor, kâlp bir kez kırılmaya görsün sonrası toksik olarak gelişiyor.. Hiçbir hakaret ve küfür edilmemeli, edilse de sineye çekilmemeli, yüzleşilmesi ve tekrarlamayacak biçimde özür dilenmesi çok önemli tekrarlarsa affı da kesinlikle tekrar olamaz..
10 düşün 1 konuş. Ağızdan çıkan bazı sözlerin, cümlelerin geri dönüşü olmayabiliyor, olsa bile eskisi gibi olmayabilir. İnsan tartışsa da, sinirli anında da olsa her daim bilinçli bir şekilde ağzından çıkanları kontrol edebilmeli. Kadınlar bunu yapamıyor mesela, daha fazla histerik ve duygusal oldukları için aslında söylemek istemeyeceği sözleri söyleyebiliyorlar, sonrasında pişmanlık yaşıyorlar fakat iş işten geçmiş olabiliyor.
o anki yaşanan kavgadan bağımsız karakterine yönelik hakaretler varsa unutmak imkansız, sadece o güne kadar saklanmıştır ve o anda kontrolü kaybetmiştir..
yoksa sık tekrarlanmayan küfürleri, gerçekten kastedilmeyen canım aptal gibi anlık sözleri duymazlıktan gelebilirim
Çok samimi arkadaşlarım var Mesela benim çok sıkı dostlarım kavga ediyoruz ağzımıza geleni sayıyoruz kavga bittikten sonra da bunları Bunları söyledik deyip gülüyoruz😂😂😂
Cok ayıp. d
O zaman normaldir. ddhdhd
Bu tür iliskiler bir gün kötü patlar.
İliskilerde sorunlar konusulabilmeli, cözülmeli ve kapatilmali tamamen.
tekrar tekrar acilmamali
Dalga geçer gibi sağlıksız böyle ilişki olmaz önce küfür hakaret et sonra barış şöyle ki eğer bir daha yapmayacaksa barışmak kabul edilir tekrar ederse olmaz çocuk oyuncağı değil bu
Hayır, kanul edilebilir bir şey değil bu. İnsan sevdiği insana anlaşmazlık yüzünden öfkelense bile küfür/hakaret etmemelidir. Edildiyse bile bu sineye çekilmemelidir.
Agzona sahip çıkamayanın kendi uzerinde hükmü yok ki hayatı üzerinde hükmü olsun. Ağzından çıkanı kulağı duymayan kadın olsun erkek olsun pek çok konuda gevşektir
Kesinlikle saglikli degil büyük ihtimal aileden böyle gordu ama bu durumu hafifletmez, kavga anında 1000 düşünüp 1 soylemek gerek
bu biraz iki yüzlülüğe giriyor kimse kimseye bu şekilde davranıp geri dönüp canım cicim işler bana ters
Sağlıklı değil benim eskiden konuştuğum biri de böyleydi ama ayrıldım sonra sağlıklı değil kesinlikle söyleyince direk aklıma o geldi
Kavga anında söylenen hersey aslında sana söylemek isteyipte içinde tuttukları. Yok sinirliydim yol şöyleydim böyleydim bunlar hep bahane
Küfür eden karekterini ortaya koyar küfürü kabul edip sineye gelende karekterini ortaya koyuyor
İnsanız ne bu kibarlık?
Sinirlenince kim mantıklı düşünüyor?
Önemli olan hatasını anlayıp, ona göre davranmak.
Küfür ve hakareti seven biriyim ama asla bir duygusal ilişkide olmaması gerek konuşarak kibarca anlaşmak gerek
Sağlıksız bir iletişim şekli.. bu tarz kişiliklerle sürdürülemez, çekilmez bir yoldur o..
Anlık sinirle söylenen her şey sakinken düşünülmüştr
Doğru değil , kin tutup karşı tarafın en mutlu anında yüzüne vurup o anı mahvetmek lazım
Maalesef mümkün değil. İnsan zaten öfke anında nasıl biri olduğunu belli eder.
Hayır benliğini yaralayan şeylerin vtedavi olmaz affı da olmamalı
Doğru değil ama bunun bi de bir üst leveli var "Sen hak ettin ki söyledim" diyen tipler de var.
Kavgada hakaret ve küfür varsa o ilişki hiç bir zaman sağlıklı gitmez...
Değildir, ne kadar kızarsa kızsın saygısını bozmayacak
Hiç normal değil saygı bitince her şey biter kendine özsaygısı olan biri kabul etmemeli bunu
Direkt karşındakini kastederek söylenmiş şeylerse pek sineye çekilecek bir tarafı yok..
Benim geliyor aklıma orada biter o iş kindarım bu konuda
Doğru değil, sürekli aynı şeyler yaşanırsa zamanla güvende saygı da azalır
Zamanla soğuma olur bunlar ayrılığa giden birer basamak
Çok ağırsa olmaz yani alttan alırsak daha fazla yapar
Kesinlikle doğru. Çünkü öncesinde düşünülmüş şeyler oluyor kavga anında söylenen şeyler.
Böyle bir durumda ben karşımdaki insana soğurum
Aşırı bir boyuta gitmemeli hayır. İlerliyorsa saygısızlık boyutuna gelirse bitirirsin gidersin.
Misal bir erkek olarak bana derse.. yatakta bunların acısını çıkarırım
Ben içimde tutmuştum dediği her şeyi, sonra bir gün patlama raddesine geldim tuttuğum her şeyi patladım, söylediği her şeye ima yaptım o günden sonra tartıştığımızda hep kendini düzeltti ağzına geleni söylemedi sakince konuşup anlaştık hallettik
Bence değil...
Kadın anama sövecek, 1 saat sonra da " Aşşkııım" mı diyecek yok öyle bir dünya...
Küfür etmem ama ağır konuşurum sonra da hiçbir şey olmamış gibi devam. Bu durum sağlıksız.
Eski sevgilim teyzesi ve kocasıyla olmamızı istemişti
kavga anında her insan söylemek istediği ama söylemediği şeyleri vurgular söyler büyük ihtimal bunları yaşıyor yaptıktan sonra da pişman olduğuna o kadar eminim ki
Hiç hoşuma gitmez bu durum 🙄
Çekmemelisin her sessizlik bir başka saygısızlığı doğurur
Sineye çekilirse tekrar o hareket karşına çıkar bu sefer belki dönülmez yolda olursunuz bağlanırsınız ayrılmak zor olur
Öfke bir anlık tır çok tehlikelidir tabi kavgadan sonra insan sakinleşir insanın doğasında var ama kinleri hiç bitmez
Hiç doğru ve sağlıklı değil. Birkere böyle yapınca her kavgada yine aynısı olur kırılan kalbi onarmakta işin ayrı bir cabası
Öfke yalan söylemeyen bir duygu ve çok sağlıksız bir ilişki
Thoth bildiklerini unutmaz duyduklarını unutmaz sözlere dikkat edilmeli
▂▃▅▆▇𝕿𝖍𝖔𝖙𝖍▇▅▃▂
Sineye çekmeye devam ederse o kişi başı daha çok ağrır
Sevgiden alttan alıyoruz hjs
No olumsuz hiç bişeyi unutamam ve yediremem
Bütün içini döküyor o an sana
Hayır doğru değildir.
Çok ağır edilmişse hayır sineye çekilmez
dogru değil fakat sıneye çekıyoruz
Sağlıklı değil tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?