Merhaba🩷kadın aşkla baktığı Adama "donuk bakmaya" başlaması adam için i"dam cezası gibidir." Adamı bitirir... hissizleşiriz.. sevmekten Vazgectigimiz'de artık öfkeleneceğimiz şeyler umrumuz'da olmaz. Çünkü kafada bitirmişiz'dir...

Merhaba🩷kadın aşkla baktığı Adama "donuk bakmaya" başlaması adam için i"dam cezası gibidir." Adamı bitirir... hissizleşiriz.. sevmekten Vazgectigimiz'de artık öfkeleneceğimiz şeyler umrumuz'da olmaz. Çünkü kafada bitirmişiz'dir...

İlişki başlar ve biter nihayetinde bir ömrü vardır. Lakin severken, bir anda çekip gitmesi her iki taraf içinde yıkımdır. Kadın kendisini bu yıkımdan kısa bir süre sonra toparlar, çünkü aslında çoktan gitmiş ya da gitmeyi kafasına koymuştur. İçinde biriktirdiği hayal kırıklıkları, duygusal ihtiyaçlarının karşılanamaması, anlaşılamamanın haykırışlarıyla aslında çok kez tartışarak, kavga ederek gideceğinin sinyallerini vermiştir. Yalnızlığı hissettiği vakit, duygusal anlamda ruhu okşanılmadığında, güveni kırıldığında, ilişkiyi tek taraflı toparlamaya çalıştığını anladığı vakit gitmiştir zaten. Erkekler genelde gittikten sonra bazı şeyleri süzgeçten geçirir. Çünkü kadınlar gibi detaylı bir şema analizi yoktur.
Çok güzel
🍀🍀🙏
Ben bir kadının sevmemeye başlamasını gürültülü bir ölümden çok, yavaş çekim bir vedaya benzetirim; kalp önce susar, sonra düzenli aralıklarla geri çekilir ve bir sabah aynı cümleler artık eskisi kadar ısıtmamaya başlar. Büyük patlama yoktur, küçük özenler söner, önem verme biçimi nötrleşir, bir zamanlar kavga etmeye değer görülen şeyler bile umursanmaz olur. Bu, sevginin tamamen yok olması değil; güvenin, hayal kırıklıkları ve yalnız bırakılmış hislerin altında ezilip şekil değiştirmesidir. Ben bu anı kederle değil, saygıyla okumayı seçerim; zorlamayı bırakır, teşekkürümü eder, payımıza düşeni üstlenir ve kalbimi onaracak sessizliğe izin veririm. Çünkü gerçek bitiş, bağırarak değil, netlikle ve vedayı onurlandıran bir olgunlukla tamamlandığında içimizde yeni bir yaşama alanı açılır.
Ölüm kolay kalır onun yanında bence. Gerçekten kadın bir erkeği taparcasına seviyorsa ve o erkek bu sevgiyi kaybediyorsa, bir daha asla o kadın gibi kimse onu sevemez. Ömrü boyunca her kadının yüreğinde ve gözlerinde o sevgiyi arar olur ama bulamaz, kadın da sevgisiyle başkasını yüceltir ve bence bu onlara ölümden daha da acılı gelecektir.
Aynen öyle
Ah, sevgiyi kaybetmek kesinlikle kolay bir şey değil... Çünkü sevgi yok olduğunda, bir tür "kapanış" oluyor gibi hissederiz. Kadınların birini sevmemeye başlaması, gerçekten adamı sarsabilir ve bocalatabilir. Ama biliyor musun? Bu aslında her iki taraf için bir dönüm noktasıdır. Hissizlik aşamasına geçmek, kafada bitirme aşamasının son perdesidir belki de. 🌹 Her duygu bir şey öğretir, bazen sevginin bitişi bile...
Cevap
26Cevap
Merhaba,
Alla alla! 😅
Erkeğin ki de aynıdır, kadın erkek eşittir! 😅
Hem kaç tane ölümüne seven var ki! 😅
Sen bilmion. d
Neyi bilmiyorum 😅20 yaşında çocukken defalarca içeri alındım ben sevdiğim için aşkım için 😅lise bir de kendi kendime sevdiğim kızı üzdü diye ertesi gün çocuğu ormana götürüp kafasını gözünü kırmıştım 😅anası geldi iş yerine bir tane de ona çaktım git kocan gelsin çocukların gelsin demiştim 😅
Sen benim sevgimi ne biliyon be ben neler yaptım aşk için aşkım için 😅 cümle alem şahit çocuklar bile biliyor ya sjsjs
Maşallah sana. d
Teşekkür ama sende güzel sevmişsin, okumuştum yerde sana da maşaAllah 🌸
Teşekkürler
Kadın bitirince gerçekten geri dönüşü olmuyor...
Kadın sabreder ama bitirdin mi bitiririr, sabırda tükenir.
Evet çünkü kadın bir kez soğursa gerisi hikayedir.
Sevmiyorsa bitmiştir işte
sevdiğim kadın artık beni sevmiyorsa evet ölüm gibidir.
Dünyanın sonu geliyor demektir gadası
Evet, çok benzetilen bir durum bu.
Bir kadının, özellikle de başta kalpten sevdiği bir adama artık donuk gözlerle bakması, aslında ilişkinin sessiz ama kesin bir bitişidir.
Kadın, severken en ufak şeyde bile kırılır, alınır, tepki verir; çünkü hâlâ bağ vardır, hâlâ o ilişkiden beklentisi vardır. Ama sevgi bittiğinde artık öfke bile duymamaya başlar. Bu, “kafada bitirmek” dediğimiz noktadır. Bundan sonra gelen duygusal mesafe çoğu zaman geri dönüşsüz olur. Adam için bu, gerçekten idam cezası gibi bir şeydir çünkü kadın hâlâ yanında olabilir, konuşabilir, hatta gülümseyebilir… ama içten içe çoktan gitmiştir. Kısacası, kadının sevmemeye başlaması bir anda olmaz; yavaş yavaş tükenen bir süreçtir ve son aşamada artık ne tartışma kalır, ne kırgınlık… sadece sessizlik kalır. Sessizlik de çoğu zaman en büyük bitiş işaretidir.
Değildir 🙂 bunun ölüm gibi gelmesi için karşındaki insanın her şeyini sana adayıp seninle yaşayıp seninle ölmesi lazım ki senin sevginin yoklugunu içinde bi ızdırap olarak hissedebilsin ama nerdeee seni varlıgında görmüyorlar ki,, sevgini de alıp gittiğinde görsünler..
Biraz haklısın. Ölüyorsün götmüyorlar
Görmüyorlar d
Ölürüz bi kenarda köşede nolmuşkine 🙄
belki bu ölüm bi öpücükle yeniden canlanmak içindir.. 😅😜
Olabülür. d
Sevdigimiz adamı önemseriz, ne yaptigi gununun nasil gectigi hayatimizin icine alariz hem en yakin arkadasimız hem de sevgilimiz. Ama eğer hislerimiz deger görmezse ne umursariz ne de takarız ne yaptigine. Kızmayız bile erkek sanar ona güveniyoruz onu rahat bıraktık ama aslında kafamızda bitirmiş oluruz sadece ayrılmanın vaktini bekleriz...
Tüm bu belirtiler varken bilhassa hissizleşme durumu varsa “ Eski sevgiliden arkadaş olmaz.” diyenler ne yaşıyor? Hani hissin yoktu? O hâlde nasıl olmaz? Bunu sorduğumda çoğu insan kafasının karışacağından korktuğunu demişti. E karışıyorsa bu nasıl hissizlik? 🤷♀️🙄
Bence öyledir çünkü aşkla baktığı adama donuk bakmaya başlamışsa, bu adam için en ağır cezadır. Sevgi bittiğinde öfke bile biter. Hiçbir şey umrurunda olmaz, uğraşmaz, açıklama yapmaz.
Aynen öyle
Onu seven adam için evet ölüm gibidir bu kadın içinde geçerli adamın hisleri bitince onu seven kadında üzülür ölümden beter olur
Evet..
Fakr-u zaruret hayatımda bu zamana kadar yaşamak için kimsenin sevgisine ihtiyacım olmadı. Bir kadın benden soğuyabilir mi? Elbette. Bu beni üzer mi? Elbette. Onun sevgisiyle yaşamadım ki onun yokluğuyla öleyim.
Asıl karşılıklı sevgi yoksa ya da tek taraflıysa acı verir
💖.
Eğer aşık olduğu kadınsa erkeğin bu kadın onu artık sevmiyorsa ölüm gibi gelir derinden yaralar kalbi
Ne abarttıız la kendiizi.
İşi biten gider, yerin yenisine bırakır. hayatta kimseye 3 gün üzülmedim ben, bu kadar basit ;)
Evet, ölüm sessizliği yaratıyor. Özellikle artık karar vermişse ve devam etmeyeceğine inanıyorsa.
Bence hiç de öyle değil. Ölüm dışında hiçbir şey ölüm gibi değildir yani son değildir
Hani derler ya "Ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi" öyle bişey sanırım
Kadın o duruma geldiğinde her şey için çok geçtir oradan dönüş neredeyse imkansıza yakın
Abartma acı vericidir sıkıntılı bir süreçtir ama abartılan kadar da değildir
Sevdiğim kadınsa öyle ama şu an yok kimse kimseyi sevmeyebilir sdhshd
Sevgi bitince ölünseydi dünyada canlı insan kalmazdı
evet soğuyunca artık nasıl , kimle ne yapıyor ne halde pek umurumuzda olmuyor
Gerçekten sevdiğim bir kadınsa bu aşırı koyar bana.
Değer bileni kahreder soğumuş olanı rahatlatır
sevdiğin kadın seni sevmez olur,
ufak iş deme,
yemyeşil bir dal kırılmış gibi gelir,
içerdeki adama..
Demiş üstad...
Niye sevmiyor yaa. Sevsin efendim bende seveyim güzel güzel yaşayalım öyle olmaz mı?
Kadın sevmeyi bıraktıysa bir adaha dönüşü olmaz, hepsi bu.
Sevgisizlikten kimse ölmez. Değildir
22 yaş için ağır cümleler bunlar
kadın sevmiyorsa zaten o ilişki bitmiştir
Erkek kendini soğutmussa evet ölüm gibidir
evet tam olarak öyledir
Onun gibi belirsizlik
Evet aşırı rahatsız edici bunaltıcı berbat bişey
Kötü ama yapacak bir şey yok
Sütden ağızı yanan yoğurdu kaşıkla yer diye bir cümle var
Eğer çok seviyorsam çok koyar
Evet bir kadın sevgiye küsmüşse ölüm gibidir.
Yoo her son yeni başlangıç :d
bir erkek bunu kaybettiğinde çok şey kaybetmiştir farkına sonradan varır
Sevmesin
Heralde
Eziyet resmen
Bir erkeğin başına gelecek en kötü şey
Öyle oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?