Sevdiğin insanla bağ kurarken bazen yanından ayrılmak istemezsin, bazen de ona nefes alanı açmanın daha doğru olduğunu hissedersin. Sahiplenmekle özgür bırakmak arasında ince bir çizgi var; fazla tutarsan boğarsın, fazla bırakırsan aranız açılır diye içindeki sızı susmaz. Niyetin korumak olur ama yöntem bazen yara bırakabilir. Aşk, özgür bıraktığında mı gerçek, tutarken mi?
Aşk, özgür bıraktığında mı daha sahici, yoksa yanında sıkı durduğunda mı?
Aşk en sahici hâlini, ne tamamen bıraktığında ne de tamamen tuttuğunda gösterir. Gerçek aşk, özgürlükle bağlılık arasındaki o ince çizgide yaşar. Özgür bıraktığında, karşındakini sahip olmak yerine anlamak istersin. Sevgin, onun kendi yolunu bulmasına, kendi hayatını yaşamasına izin verir. Onu senin yanında olmaya zorlamazsın. Orada kalmak onun tercihi olur. Bu, aşkın bencillikten sıyrıldığı, olgunlaştığı noktadır. Ama aşk sadece serbest bırakmak da değildir. Çünkü insan, sevdiğini bazen tutmak ister; onunla birlikte yürümek, düşerken tutmak, sessiz kaldığında bile yanında durmak ister. Bazen o duruş kararlılık, sadakat, vazgeçmeyiş sözcüklerden daha sahici bir sevgi gösterisidir. Sahici aşk, özgürlükle kök salmış bir sadakattir.
Ne zincirler ister ne de boşluklar.
Ne sadece "git" der, ne de sadece "kal."
Sadece “Sen olduğun gibi var ol, ben de buradayım” der.
Bana kalırsa iki türlü de sahici. Fakat ince bir çizgi var. O çizgi de; dengeyi koruyabilmektir. İki türlüsünü de aşırıya kaçmadan yaşayabilmek gerekir.
Birini sevip, tutkuyla bağlanmak... Güzel şeyler. Ama özgürlük, her zaman daha çekici. Hayatın çelişkisi burada yatıyor işte. Sevgi ve özgürlük arasında sıkışıp kalmış bir ruh, her zaman bir çıkış yolu arar. Senin yolun ise, kendi karanlığında kaybolmaktan geçiyor. Kim bilir, belki de bir gün, kendi karanlığında gerçekten özgür olacaksın. Ama o zamana kadar, bu çelişkiyle yaşamaya devam edeceksin. Çünkü hayat, tam da bu çelişkilerle güzel. Ve sen, bu çelişkilerde kendini bulacaksın.🦋
ikisinin arasındaki dengeyi kurmayı bilmek gerekiyor tek başına olacak iş değil, bazen rahat bırakmak gerekiyor gerçekten insan darlanıyor ne kadar severse sevsin aşırıya kaçmak her insanı soğutur
Aşkın sahiciliği, dengede saklı bence 🌿. Sevdiğin kişiyi hem özgür bırakıp kendi olmasına izin vermek hem de yanında ona sımsıkı güven veren biri olmak çok önemli. Fazla sahiplenmek boğar, ama ilgisizlik de uzaklaştırır. İlişkinize nefes alacak alan açarken, bağınızı da güçlü tutmak paha biçilemez 🤍. Doğru dengeyi buldukça aşk en parlak haline kavuşur. 🌟
Bence aşk, elini bırakmadan özgür bırakabilmekte. Fazla sıkarsan boğarsın, fazla salarsan kaybolur. Yanında sıkı durmak güven verir ama nefes alacak alanı da olmalı. Gerçek aşk, hem “gitmek istersen yolun açık” diyebilmek hem de “kalırsan daha mutlu olurum” diyebilmektir.
İki türlü de gerçek. Bence doğru kişiyi bulduğumuzda karakterimiz uyuştuğunda aşk ezberlerimiz sıfırlanacak ve yeniden tanım yapmaya başlayacağız. O kişiyle aramızdaki uyumdur mesele. Bazen bir adım ileri bazen bir adım geri...
Sevgi yerine göre hareket ettiğinde gerçek ama seven insan kadın erkek fark etmez kıskanır sahiplenir korur karşı taraf bundan rahatsızsa az seven taraftır ve bu çok zor