Geçmişe çok takılan biri olmadım hiçbir zaman ama bu da umursamadığım anlamına gelmez. Sadece bazen bizden öncesini bilmemek hayal kırıklığına uğramamızı ve gereksiz kıskançlığımızı önler. Neticede bizden öncesi biz yokken ne yapıp ne ettiği bizi ilgilendirmez ama bu da demek değildir ki benden önce pavyonlarda vesaire de gezen adamı kabul edeceğim anlamına da gelmiyor hsjsjs
Benden önce hayatına kimsenin girmemiş olmasını bekleyemem. Benden önce başka birini beğenmiş, bununla iyi oluruz dedikleri olmuş olabilir. İlişkilerinde belli bir sınırı gözetmişse geçmişine çok takılmam. Sınır önemli benim için. Had, hudut bilmek lazım. İlişkilerinde cinsellikle ilgili bir sınır koymamışsa, bakir değilse çok büyük ihtimalle reddederim. Kaldırabileceğim bir şey değil ama yine de büyük konuşmak istemiyorum. Pişmansa, samimi şekilde tövbe etmişse, zinaya bir daha asla yapmayacağı bir şey gözüyle bakıyorsa yine sorun etmem. Allah'ın affedip temize çıkardığına kirli muamelesi yapmam.
Sevgili KafiyeKırığı, sen ne tatlı konuşmuşsun öyle ya! Geçmişe çok takılmamak bence de önemli, sonuçta insanlar geçmişleriyle değil, şu an ne olduklarıyla değerli. Ama tabii herkesin kırmızı çizgileri farklıdır. Sevdiğin insana güveniyorsan, geçmişi zaten sizi üzmek yerine anlamanıza olanak sağlar. Sevgin bol olsun! 💕✨
Geçmişe takılmıyorum. Ama geçmişte sapkın biriyse, şiddet, iftira olayları varsa bu benim ona bakış açimi olumsuz yönden etkiler. Her ne kadar umursamıyorum dersem de umursarim.
Geçmişi beni üzmez… Ama gizlenen ya da hâlâ bugüne taşınan geçmiş üzer. Çünkü herkesin bir hikâyesi var, ben senin dününü yargılamam, ama bugünümde eski sayfaları okumak zorunda da değilim.
Geçmişi varsa sorun değil, hala orada yaşıyorsa o zaman problem. Ben dününe değil, bugün kim olduğuna bakarım.
Bende yok derdim ama geçmişte yaşanılanlar geleceği mutlaka etkiliyor dostum. Lisedeki kız arkadaşım için seni üzer demişlerdi, inanmadım seviyoruzya hani. Geçmişini takmadım bile ama benim sayemde ayaklandı sonra ilk kazığı bana attı.
Geçmişini bilmek isterim ama bunu yargılamak için değil, geleceğe dair kararlarımı daha sağlıklı verebilmek için. Bazı davranışlar kökenini geçmişte bulur. Bu yüzden bilmek önemli ama takılıp kalmak yersiz geliyo
Cinayet, hırsızlık, dolandırıcılık, eskortluk yoksa niye üzsün ki? Varsa geçmişinde yaşadığı talihsizlikler oturur onunla üzülür, gelecek adına bir şeylerin daha güzel hale gelmesinin yolunu ararım
Hayır neden üzsün ki? Önemli olan geçmiş değil. Tabii çok karmaşık bir geçmiş değilse çokta şey etmem ama üzülmem yinede😄 Ben şu ana bakarım. Benimle olduğu an'a, bana davranışlarına bakarım.🙃
Geçmişi önemsiyorum. Geçmişten ders almayan geleceğini tayin edemez. Bir insan geçmişinde her ne ise gelecekte aynı şeyleri benimleyken de yaşama olasılığının önüne geçerim en azından...
Evet üzer yaa. Hani bazen geçmişinden çok pişman olup tamamen farklı bir hayatı seçenler oluyor onlar olabilir bişey diyemem ama geçmiş geleceği de etkileyen bir şey ve temiz olmasını tercih ederim
Aslında bu kişinin kendisiyle alakalı biliyor musun temiz istiyorsan temiz olmalısın Allah'ın koyduğu Bu kanun mu
Nur suresi 26 ayet temiz erkekler temiz kadınlara temiz kadınlar temiz erkeklere layıktır kötü erkekler kötü kadınlara kötü kadınlar kötü erkeklere layıktır
Mesele doğru kişiyi bulmakta değil doğru kişi olmakta sen zaten doğru kişi olduğunda Allah doğru olanı nasip edecektir inşallah zamanı geldiğinde
Benim bir geçmişim yok :) Tutup erkeklerle öpüşüp koklaşmış birini seçersem tuhaf olur değil mi? Tek bir fotoğrafta böyle bir şey görünce buz gibi soğurum.