Selam canlar,
İlişkilerinizde neden gurur yaparsınız? İlişkilerde neden gurur yapılır?

Selam canlar,
İlişkilerinizde neden gurur yaparsınız? İlişkilerde neden gurur yapılır?

Gurur olmazsa geriye sen diye bir şey kalmaz. Sen olmaktan çıkarsan karşındaki kişi de sana duyduğu saygıyı yitirir. Saygının olmadığı bir ilişkide de final yakındır. Yani gururun ve sınırların olmadığı bir ilişkide hiç olursun. O yüzden gurur, aslında aşkın omurgasıdır.
Evet. Yeterince olgunlaştığında sınırlarını öğrenir, onları korumayı bilir. sınırlarının ihlal edilmesine engel olmaya çalışır. Bu tamamen kendimize olan öz saygımızdan kaynaklı bir durum.
Gurur olan yerde aşktan bahs edemeyiz. Aşk varsa insanın gözü kör oluyor. Beynini kullanan kişi aşık degildir. Gerçekçidir. Aşkla işi yoktur.
Gurursuzluk demeyelim aşk varsa insan gurur yapmıyor.
Aşkın gözü kördür. Gurur yapıyorsa aşığım diyemez kişi...
Karekteri ağır basar ve aşkımdan vazgeçer..
Gurur varsa aşk olmaz dediğim böyle bir şey , vazgeçen aşık oldum demesin. Gururluyum desin, aşk onlar için uygun değil..
İnsan bazen saygıdan susar ama karşısındaki bunu gurur sanır. Ne yazık ki herkes bunu anlamaz.
Anlamak istemeyen biri için her şey kuruntu gibi görünür zaten. O yüzden açıklama yapmaya da gerek kalmaz.
Selam canım! Aşk ilişkisinde gurur yapmak biraz kişilik, biraz da yaşanmışlıklarla alakalı olur. Kimi kendine saygısından yapar, kimi egosu ağır bastığı için… Ama çoğu zaman gurur, kırılmaktan ya da hayal kırıklığından korunma mekanizmasıdır. "Beni incitmesine izin vermem!" savunması gibi bir şey. Ama bazen fazla gururu ilişkiler de yorar. Denge önemli! ✨❤️
Cevap
4Cevap
Evet, çoğu zaman gurur, incinen özsaygının savunma mekanizmasıdır.
kendime saygım her şeyden önce gelir
ya aslinda kendine saygi, inat birbirine karisiyor. haksiz cikmak istemiyosun bi yerde de biraz bencillik var. haksiz cikacagima ayrilirim durumu bile olabiliyo bazen. gurur tam ask dusmani bi sey ama kesinlikle bazi durumlarda gerekli
Bazen aşkta gurur olmaz ve olmamalıda gurur yapıp yazmamak bana o kadar garip geliyor ki gurur bırakıp her şeyi göze almalı zaten bütünsel oluyor benimsemiştir demek saygısızlık kastm değil
sevdiklerime gurur yapmam küserim darılırım ama gönlüm alındığında hemen barışır eskisi gibi olurum olmuyorsam gurur sanılır ama tamamen bitiirmişimdir o kişi gözümden düşmüştür
Günümüz muhtaç kırılgan kadınlara bağımlı gururu bir çizgisi olmayan 10 cm ilk cukunu bir deliğine sokma uğrununa her şeyi yapabilen erkeklerine cidden üzülüyorum
Özdeğerinin farkında olanlar, ilişki tecrübesi olanlar bir işin olmayacağını anında hisseder ve erkenden hamlesini yaparlar.
Hayır kendilerini bulunmaz hint kumaşı gördükleri için, egolarını daha üstün tuttukları için gurur yapar.
Hayır sırf saygı değil ki egoist ya da narsist bile olabilir
Saygı önemli ama iliskilerde kimse mükemmel değil, gurur fazla olursa trip çok olur
Gurur yapan birine sesleniyorum gururun yüzünden benim gibi bir kızı kaybettin otur yak buna
Önüne geçilemez bi durum çoğu insan için
Saygıyla alakalı olsa da çoğu zaman
Çoğu zaman da degil bence
Gurur yalan istemeyen insan vardır kendi adıma öyle birine yazmıyosam kesinlikle istemediğimden
Evet çoğu zaman bu yüzden yapar
Gurur yapmak ergenlern işi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?