Herşeyi yanlış anlayan , yalnış yorumlayan iftiraya kadar uzanan partnere verilecek en büyük dersiniz nedir?

#emre00 ®
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herşeyi yanlış anlayan , yalnış yorumlayan iftiraya kadar uzanan partnere verilecek en büyük dersiniz nedir?

#emre00 ®
Saygı olmadan aşk sevgi olmaz ki olsada eksik kalır ilişkilerin baş kuralıdır çünkü saygı açıklamada ki iftiracı herşeyi yanlış anlayan kişinin de kendine saygısı yokki ilişkisine aşka sevgiye saygısı olsun Allah öyle insanlardan uzak etsin bizleri.
Bu konu çok derin aslında yüzeysel geçilmeyecek kadar.
Detaya göz attığımda her şeyi yanlış anlayan, yanlış yorumlayan ve iftira boyutunda sözler eden birine ders veremezsin!
Bu tip insanlar her yerde varlar, benim için bir iletişimde en önemli şey karşımdaki insan da biraz da olsa geniş görebilme gücüdür ama herkes aşırı düz aşırı sığ ve işine gelmeyen hiç bir cümleyi anlamamak üzerine programlanmış gibi hareket ediyor.
Asla mükkemel değiliz, olmak zorunda da değiliz elbette hatalar yapar yanlış sözler sarf edebilir duygu durumuna göre sözlerimiz şekil alır falan filan eyvallah buraya kadar her şey normal.
Fakat şöyle bir ince detay vardır bir insan size avazı çıktığı kadar sessiz çıplıklar atıyor, bağırıyor dur diyor düşün diyorsa, ne anlatılmak isteniyor diye bir fena bas! Dediği halde sen hala kendi derdinden, kendi düşüncelerinden sıyrılamıyorsan en büyük saygısız da sensin, en büyük nankör de sensin en büyük çirkefte sensindir...
İyi niyetin kaybolduğu ruhları algısı kapanır iyilik vicdan merhamet gibi duygular eksilir!
İftira da atar, hakarette eder küfre de düşer...
Çok zor şeyler istemeyeceksin aslında düz düşünen insanlardan, uzak duracaksın dersini vermeye bile kalkılmaz yani odunum da odunum diyene vereceksin odunu al diyeceksin sana odun anca bundan anlarlar.
Duygularını bu kadar dışta yaşama bence kendine haksızlık etme seni düşünmeden seni tanımadan sözler sarf edene verilecek tek cevap sessizliktir... Naçizane tavsiye ruhunun sıkıldığını isyan ettiğini görebiliyorum ama bence yansıtmamaya özen göster.
Yazıların bilinç altının dışa vurumu seni anlayabiliyorum. Sana güzel bir taktik vereyim mi rahatlamak istersen bir şeyler kır dök eskiciden bir kaç eşya al şaka yapmıyorum en etkili boşaltım yoludur. 😃 insan deşarj olmadığı sürece edilecek hiç bir söz rahatlamasını sağlamaz. Bütün enerji kanallarını kapatırsın bağır çağır vur kır parçala erkeğin doğası budur şiddet yanlısı değilim ama şiddetle kınıyorum bir insanın ruhunu deşeleyenleri...
İyi de olsan dene güven bana 😃 yaparsan mutlaka duygularını almak isterim. Vay be harika bir his diyeceksin eminim 😃
Eyvallah kendine iyi davran☺
Eyvallah bro
Özel hayatta yaşanan şeylerin sosyal medyaya helede burada yansıtılması nı doğru bulmuyorum, aşk sevgi iki kişi arasında yaşanır sorun varsa çözülür Oluru varsa devam edilir, yoksa da efendi efendi bitiririlir ve üstü kapanır. Bu şekilde reklam olmaya gerek yok. Tüm siteye sakız oldunuz. Daha üstüne soru na gelip ya da sen bizlerin sorusuna geliyorsun diye, bizler de etkileniyoruz. Suclanıyoruz, ne sen bu sitede tek erkeksin nede biz, herkes haddini bilmeli, sınırını bilmeli, zaten bundan sonra karar aldım kim bana sahsiyetime hakaret imalı gizli üye fake hesap ya da kişisel fark etmez , ekran alıp asliye ceza mahkemesine hakaretten dava acacam, bu benim için çok kolay, hatta buradada paylaşırım diğer üyelere de örnek olur.
Saygının olmadığı yerde aşk diye bir şey yoktur. Karşılıklı konuşamaz anlasamazsin ve dahası ilişkide ileriye bir tek adım atilamaz. Saygısızlık insanı yorar tüketir ve sonunda ilişkinin bitmesine sebep olur.
Özellikle olmayan bir şeylere illa inatla ortada bir şey varmış gibi hesap sorulmasi iftira atılması paranoyakliktan başka bir şey değildir. Kendine güvenmeyen konuşmasını bilmeyen saygıdan bir haber olan paranoyak kişiler bunları yapar. Bu kişilerle bırak ilişki yaşamayı bunlara selam dahi vermemek gerekir.
Sen mi? Güldürdün beni🤣🤣🤣🤣 seni başkalarıyla karıştırmış olmasınlar 🤣🤣🤣
Aynen öyle 👍😀
Cevap
14Cevap
En önemli şey; saygı. Saygısızlık başlayınca bütün diğer duyguların bir önemi kalmıyor.
Saygının olmadığı bir ilişkide geri kalan her şey teferruattır..
Aşk ilişkilerinde saygı olmazsa olmazdı.. zaten insan gerçekten aşıksa saygılı da olur.. saygısı varsa aşık da olur zaten biri olmadan diğeri olmaz
Yanlış anlayan yanlış yorumlayan nasıl isterse öyle düşünebilir. Ben doğrusunu anlatırım anlamak isteyen anlar suçlamaz. Anlamak istemeyip paranoyak gibi varsayımlarla kendini doldurmaya, kafasında senaryolar yazmaya devam edebilir. Kılımı kıpırdatmam.
Bir ilişkide saygı ve güven yoksa ne kadar aşık olursan ol bir adım öteye gidilemez.. Sürekli bir huzursuzluk hali olur.. Bu da insanı zamanla yorar ve yıpratır.. Böyle insanlardan psikoloji açısından uzak durmak en mantıklısıdır..
Herşeyi yanlış anlayan değildir o. Onun anladığı odur. İşleri bu noktaya getirmektir yanlış olan. Sana göre olmadığını bile bile bir arada olmaya zorlamaktır kendini de onu da asıl hata.
Zaman onunlayken su gibi akmıyorsa, beraber geçirilen her anı tekrardan yaşamak istemiyorsan o noktada bi durup düşünmek lazım. Acaba "0" değil mi diye. Kendini de onu da kırıp dökmeden..
En çok olması gereken belkide hayat birleştirip, ömür boyu sürme ihtimali olan, hayatımdaki en önemli insan konumunda olan insan sonuçta. Diğerleri beni ilgilendirmez, hayatımda çöp kadar yer edinmeyen insan sözde bana saygısızlık yapmış beni hiç sınır etmez. Ancak hayatımda büyük değer verdiğim kişi bana en çok saygı duyması gereken kişidir aynı şekilde benimde ona.
Herşeyden evvel saygı önemlidir benim için. Bana güvemmeyen , en çirkini iftira atan biriyle birdaha yan-yana gelmek istemem, en büyük dersi ona hayatımdan çıkartmak olur.
Hakkımda olmayan muhabbetim olmayan kişiyle aramda bişey olduğunu ima ederek çirkinleşmiş bu insanlar...
Saygı aklınıza gelecek her iliskinin besinidir, onun olmadığı yerde sevgi bitmesi beklemek erkekten çocuk doğurmasini beklemekle eşdeğer bir beklentidir.. ne kadar düzelecektir geçer deyip ertelersen ayrılığı o kadar canın yanacaktir...
Bu arada selamlar😇
Ilişkinin türü ne olursa olsun Saygı her zaman önemli
Takıntılı olmuştur. Ama istemeden yapıyordur. Çünkü hayal gücünde birşeyler yaratıyor sonra sevdiğine saldırıyor. Onu da anlamak lazım.
Seven insan yapar. Herşeyi yapar. Onun yerine sakinleşmesini beklemek lazım.
İlk kuraldır saygı ve anlamak gerisi teferruat
Eğer bunu günümüz için mi soruyorsan saygı sevgi hiçbir şey artık insanlarda kalmamış maalesef ama 90'lı yıllara söylüyorsan En azından bir sevgi saygı vardı tabii şimdi artık Aşk adına zaten hiçbir şey kalmadı ki
İlk sırada olmalıdır. Herşeyi yanlış anlayan insan sadece bahane arıyordur gitmek için. Yanındaki insan dimdik durabilmeli. Hemen harcamamalı ve sana inanmalı herşeyden önce. Seni isteyen senin yanınds olur bu kadar basit
Çok önem veririm. Aksi takdirde iletişimi keserim.
Muhabbet ortasında kes diyen kişiyle hiç gözünün yaşına bakmadan anında iletişimi kestim.
Saygı her şeyden önce gelir. Saygı sevgiyi de getirir. Saygısız bir ilişkinin aşk damarlarından biri kopmuş demektir. 😂
Ayrıca verilecek en büyük ders "umursamamak"
Aşk, sevgi, evlilik, ikili ilişki he ne işe başlı başına saygı gerektirir ve bu konular iki kişi arasında kalmali yapılacak şey karşılıklı olarak sessizliğe bürünmek..
Her ne ise *
Olmuştu geçmişimde böyle biri. Bıraktım gitti seneler sonra çıktı karşıma attığı iftiraları yedirdim ona.
Saygı önemlidir, her zaman. Ama bazen de karşındaki kişinin anladığı dilden konuşmak gerekir. Hak ettiğini verir, yoluna bakarsın.
Saygı sadece aşk değil dostluk, arkadaşlıkta da olmazsa olmazdır.
Bana karşı saygısı, güveni yoksa o ilişki değildir benim için
Duygular işin içine girince saygı bazen kaybolabiliyor maalesef
Insan insanin aynasi der gecer giderim.. demeki kendini gormus bende derim.
Sessizlik ile kendi varlığından şüphe ettirme
Saygı olmayan yerde aşk sevgide yoktur, öyle biri ile muhatap bile olmam, eski sevgilim öyleydi psikolojimi bozmuştu, 2 ayda kendimi tanımaz oldum, en son kendime söz verdim ,250 gram için ne adamligimi düşüreyim dedim , sktr çektim.
En önemli şeydir...
en güzeli yalnız bırakmak
İlişkinin yapıtaşıdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?