Aşk diye bir şey olmadığı için sevgiyi tercih ederdim. çünkü sevgi kalıcıdır insan kalpten sevdiği zaman terk etmez ya da başkasını sevemez. tabi her şeyden önce güven olması gerekiyor sonsuza kadar güveneceğim ve deliler gibi sevgisinden öleceğim birisi olsun isterdim
Sevgi, özü ve varoluşu itibariyle koşulludur, maddi/soyut/cinsel beklenti ihtiva eder. Aşk ise beleştir. Karşındaki kişinin boyu, posu, sureti, sesi, üslubu, zekası vb. özelliklere karşı hissetmiş olduğu beklentisiz bir hayranlık ve hoşlantıyı ifade eder.
Bunun içindir ki AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR derler. Oysa gerçek AŞIĞIN BASİRETİNDEKİ KÖRLÜKTÜR.
Birçok insanda görebileceğiniz sıradan özelliklere sahip olup bu özellikleriyle ne bu dünyada ne de öbür tarafta reel olarak kendisi de dahil kimseye bir fayda/değer katamayacak insanlara haketmedikleri ilgiyi/iltifatı bedavaya sunma kerizliğinin adıdır aşk.
Yeryüzünde hiç kimse idealize ettiğiniz kadar zeki ve ulvi değil. Hiç kimse de tepeden baktığınız kadar aptal ve aşağılık değil. İnsanlara piyasa değerinin üstünde, ötesinde değer biçip kendi özsaygınızı/özdeğerinizi düşürerek kendi kendinizi aşağı çekmenin adıdır aşk...
İnsanlara aşk değil sevgi güdün. Çünkü sevgi koşulludur, makuldür/vicdanidir. Aşk tek taraflı bedelsiz bir köleliktir. Sevgi ise karşılıklı olup asgari müşterekte beklentilere dayanan birlikte özgürleşmenin adıdır.
Kadının sevgisi erkeğin sağlayıcılığı, koruyuculuğu, merhameti kadarsa erkeğin sevgisi de kadının erkeğe sunacağı saygı, sadakat, cinsellik ölçüsünde olacaktır.
HAYAT, HER İKİ TARAF İÇİN DE FARKLI KULVARLARDA MÜŞTEREKTİR.
Aşk sarhoş eder, sevgi ayık tutar. Aşk başlatır, sevgi sürdüren olur. Ben, geçip giden tutkudan değil, kalıp kalan sadakatten yanayım. Çünkü aşk yakar, ama sevgi iyileştirir.
Aşk mı, sevgi mi? Ahh kalp hep ikisine de aç, değil mi? 🌹 Ama seçim zor. Aşk tutkunun, heyecanın adresi; sevgi ise güvenin ve huzurun. Benim kalbim biraz maceracı; deli dolu aşkı seçerim. Ama sevgi olmadan aşkın da ömrü kısa olur gibi. Tatlı dengeyi bulmuşsan ne mutlu! 💕✨
Eğer cevap tek kelime olsaydı: “Sevgi.” Ama biraz açalım…
Aşk, hızlı çarpan bir kalp, özlem, heyecan, tutku… Ateş gibi yakar ama bazen çabuk söner. Sevgi ise daha derin. Sabırlı, anlayışlı ve kalıcı. Aşk başlatır, ama sevgi devam ettirir.
Ben bir ilişkiye sadece başlamayı değil, onu yaşatmayı da isterim. Yani; Aşk güzel ama sevgi güven verir. Ve ben artık sadece güzeli değil, huzuru da seçiyorum.
Aşkı bir kez acısıyla tatlısıyla yaşadım ve ben onun tadını fazlasıyla aldım. Artık gerçekten çok samimi ve derin bir sevgi istiyorum. O sevgi o kadar kuvvetli olsun ki, beni bana katsın.