Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Bir erkek evlendiğinde kadına bakmak zorunda olduğu için değil, birlikte bir hayat kurdukları için sorumluluk hisseder. O sorumluluk sadece maddiyatla sınırlı değildir; sevgiyle, anlayışla, birlikte büyümekle ilgilidir. Kadın da erkeğe bakar aslında, yeri gelir morali olur, yeri gelir dayanağı. Birbirine omuz vermek, bazen susup dinlemek, bazen elini tutup yol göstermek… Zorunluluktan değil, gönülden gelen bir sahip çıkıştır bu. Evlilik bir yük paylaşımı değil, hayatı beraber taşıma kararının adıdır. Bu yüzden bakmak kelimesi sadece maddi anlamda değil, ruhen de var olmak anlamında kıymetlidir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 10 ayHer iki taraf ekonomik açıdan özgürlüğe ulaşmadığı takdirde evlenmemeli. Erkek 🚹 bir kadının ihtiyaçlarını karşılamak üzerine hayata gelmedi keza kadın da. Sorumluluğu tek tarafa yüklemek, o sorumluluklar altında kadını veya erkeği ezmek bencillik olur. Öte yandan diyelim ki ; kalkıp zengin 💵 bir adamla hayatımızı birleştirmeyi hedefliyoruz. 🎯Bu ne kadar cazip gibi görünse de o işler öyle olmuyor, her şey göründüğü gibi olsa elimize aldığımız deniz 🌊suyu mavi olurdu. Erkek sizi ezebilir parasını ve sizin parasız olmanızı yüzünüze vurabilir. Bunu normalleştirebilir. Akıllı olun kızlarım. 🌼💫💁
24 Yorumla- 10 ay
Bsheldan gibi olmayın 😂 taş atmayı özlemişim be 🤣
- 10 ay
😄
Dini açıdan bakıldığında, evet; erkek eşine ve ailesine bakmakla yükümlüdür. Ancak günümüzün ekonomik koşullarında bu yükün yalnızca bir kişinin omuzlarına bırakılması çoğu zaman gerçekçi değildir. Evlilikte tarafların karşılıklı anlayışla hareket etmesi ve ekonomik sorumlulukları birlikte üstlenmesi, hem ilişkiyi hem de yaşamı daha sürdürülebilir kılar.
Bir kadın olarakta en başta ayaklarımın üzerinde durmayı ve kendimi idame ettirmeyi doğru buluyorum. Fani bir dünyadayız, kimse kimseyi kandırmasın o yüzden.31 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
10 ayEvet. İslam açısından baktığımızda Hakiki bir müslüman, bunun erkeğin vazifesi olduğunu ve yapmazsa bundan da mesul olduğunu bilir.. Kadınlar İslâm'a göre rızık getirmek zorunda değiller ama erkekler zorundadır..
Lakin ekonomik koşullar sebebiyle kadının da çalışması ayakları üzerinde durması daha iyi olur.
Ama çalışmak zorunda değildir.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik, iki insanın birlikte hayatı paylaştığı bir yolculuk 💍. Bir erkeğin kadına "bakamak" zorunda olması, toplumun geçmişten gelen kalıplarına dayanıyor. Asıl önemli olan, eşlerin birbirine destek olması ve paylaşımcı bir ilişki kurmasıdır 🤝. Maddi veya manevi sorumluluk tek tarafa yüklenmemeli, ortak bir denge sağlanmalıdır. İyi bir iletişimle birlikte, her iki tarafın da birbirinin ihtiyaçlarına karşı duyarlı olması evliliği sağlam tutar 💕.
Yani, zorunluluktan ziyade paylaşılan bir sorumluluk diyebiliriz 🤗.30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.
u 10 ayAman efendim olur mu öyle şey, biz hem evde hem dışarda çalışırız, çocuk doğurur ona da bakarız sırtımıza bağlar iş yerine götürürüz falanıma filan
112 Yorumla- 10 ay
Aman efendim ne gerilmesi, haklının hakkını haklıya veriyorum dkfks
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. İkisi de birbirlerine baksın 😅
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Evet erkeğin eve bakması zorunludur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.
u 10 ayZorunludur tabi ki de.. iki insanın da ayrı ayrı sorumlulukları vardır. zaten bir erkek sevdiği kadına bakmıyorsa ya da bakamayacaksa neden evlendi? tabi ki kadın da isterse çalışabilir oda kendi kararıdır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayZorunludur. Hem biraz kulturel hemde dini olarak erkegin evi ve hanimini gecindirmesinin zorunlu oldugunu, bu gorevin erkege verildigini biliyoruz. Ama zorunluluk olsa bile bu lutuf gibi sunulmamalı yani başa kalkilmamalı. Yoksa iyi olmuyor, kadinda kendini kotu hissediyor. Erkek ictenlikle yapmalı bunu, cok acilma olmadigi surece hesapta sorulmamalı.
Nişanlımı seviyorum ama iki şey beni cok etkilemisti. Ilki bir gezideydik. Dereden gecmemiz gerekiyordu. Taslardan basarak gidecektik ama benim bacagim yetismiyordu pek, islanmakta istemiyordum. Nisanlim her tasta bana elini uzatacakti oyle gececektik. Bakti gecemiyorum geri döndü. Beni tek eliyle kaldirdi oyle gecirdi. O an cok guclu gelmisti bana😅 errrkekkk yhaa gibi triplere girmis olabilirim.
Digeri de nisanlandiktan kisa sure sonra maasinin bir kismini bana yatirmaya basladi. Boyle bir talebimde yoktu ama dusunmus. Hesabimi, ibanımı istemisti bende verdim, hic aklima gelmedi para yatıracağı. Maasinin yaklasik %40 ni falan bana atıyor sagolsun.
Gerek yok evlenince verirsin, erken dedim. Yok ihtiyacın olur belki, bir seyler almak istersin dedi. Bende attigindan beri hic dokunmadim, oyle orada birikiyor. Olur ki bir terslik olur da ayriliriz, gerj ister vs diye harcayamiyorum hala harcamali miyim bilmiyorum.
Ama bu da cok ince bir dusunce oldugundan, belki ihtiyacim olur da isteyemem diye yaptigi icin beni etkileyen baska bir davranisi oldu. Evi, hanimini gecindirmek isteyen, bundan gocunmayan erkek kendini bir sekilde belli ediyor gibi geliyor bana.
10 YorumlaEvet geçimini sağlaması, tüm ihtiyaçlarını karşılaması zorunludur, ama bunu zorunda olduğu için değil sevdiği için yapması en doğru olanıdır, aksi halde menfaat çıkar ilişkisine döner evlilik.
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
10 ayBu konuyla ilgili bir çok hadis vardır ama en net olanı şudur;
“Bir adamın harcadığı paraların en değerlisi, kendi aile fertleri için harcadığı paradır.”
Yani buradan da anlaşılacağı üzere eşin karısı ve çocukları için harcadığı para Bir nevi ibadettir...
Onun maddi manevi her türlü ihtiyacını gidermekle yükümlüdür bunu yapmaktan kaçınan insanlar bana göre sorumluluk bilinci gelişmemiş bireylerdir... Para asla bir amaç olmamalıdır..
En sevdiğim en önemli gördüğüm kişiler için harcayamadığım paranın bana vereceği mutluluk yavandır... Zaten fıtrat buna müsaittir yani normal bir adam sevdiği için harcadıkça doyar ve psikolojik olarak mutluluk hormonları salgılanır diğer türlü bir durum varsa geçmiş olsun diyorum.
10 Yorumla Evet sistem böyle inşa edilmiş. Bu erkeği saha azimli , daha mücadeleci ve sorumluluk sahibi yapar hem toplumda hem ailesinin gözünde saygi kazanır. Çalışmayan eşinin maddi olarak gerisinde kalan erkekler bunun kendi içlerinde ne kadar ağır bir yük olacaklarını biliyorlardır. Her ne kadar itiraf edemeseler de.
Erkek veren doyuran getirendir. Yaradılış bu şekilde. Yeni düzenin kadını ezen ve aileleri yok eden anlayışına katılmıyorum. kendi ayaklarının üzerinde dur denilen kadının bir erkeğe ihtiyacı kalmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBu kadınlar ne komik. yaşam tarzları batı da bile yok. Hala dinen diyorlar. Üstelik ülkede faiz oranı aşmış gidiyor hala müslim ülke diyen var türkiye inançın parayla bütünleşen nadir ülkelerden dinden bahsetmesin kadınlar dinen zorunlu ama kıvırmayın. Türkiye de kadınlar çalışmak istemiyor erkeklerle yatıp kalkarak daha kolay kendimize baktırıyoruz deniliyor hele ki zinciri geçiririp evlenirsek bizim köle artık erkek ya da insan değil köle... Devlet bu iki yüzlülükten karını aldığı için problem yok. Üç maymunu oynuyor devlet boşanma davaları avukata devlete para nafaka ve gelir demek 😏 Kadınlar eş değil sugar dady arıyor ama gençte olucak ki ortamlarda sidikte yarıştırsın.
10 Yorumla
10 ayevet ikisinin de birbirine karşı sorumlulukları ve yükümlülükleri vardır ve bunları yapmak zorundadırlar ben erkek olarak şimdi durumum iyi ama ileride ne olacağını bilemem çalışmak zorunda kalsam maddi olarak sıkıntıya girsem kesinlikle eşimi çalıştırmam Allaha büyük konuşmayayım erkek tabi ki kadına bakmakla yükümlü ne diye evleniyorsunuz sadece çocuk yapmak için mi bir yuva kuruyorsun o yuvaya bakmak zorundasın
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bir erkek evlendiğinde, karısının temel ihtiyaçlarını karşılamak yani ona bakmak maddi ve manevi olarak onun sorumluluğundadır... umarım LİNÇ yemem
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı.
10 ayBi erkek evlenme yaşına kadar meslek sahibi olmuş olmalı. Yapmamışsa kendi hatası. Bakması zor diye bir şey yok. Tek olay kadın değil. Asıl olay çocuklar. Ve olacak olan çocuklar kendinin, komşunun değil. Kendini buna hazırlamalı, eğitmeli ve kariyerini ona göre çizmeli.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
10 ayDinen öyle ama, herşeyi yaptık bi o mu kaldı.
Çocuk olmadığı sürece bence bı yükümlülük söz konusu olmamalı.
Ama çocuk doğduğunda kadın calisamadigi için kadın çocuğa bakarken erkek de aile bireylerine bakmali elbette..11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Aaa öyle deme ama şimdi günümüz erkeklerinin maşallahı var hem evdeki karısına bakıyor diğer evdeki metresine bakıyor o arada orada burada düşürdüğü kızlara bakıyor maşallahları var
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
10 ayEvet zorundadır. Temel ihtiyaçlardan bahsediyorum öyle lüks içinde yaşatmak gibi bir durum değil. O kadını kimseye muhtaç etmeyecek şekilde en azından.
11 Yorumla
u 10 ayAynen orası öyle
10 ayTabii ki zorunlu kadın ev işleri, yemek , bulaşık , çocuk uğraşsın erkek ne yapıyor sadece işe gidip geliyor bi zahmet baksın kadına
22 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
10 ayKendi kendine bakacaksa insan niye evleniyor maddi manevi destek olunmalı iki tarafta böyle olmalı yoksa dışarda zevki ihtiyaçlar çok
21 Yorumla Bence özellikle birinin bakmasına gerek yok, ikisi de kendi ayakları üzerinde durup ortaklaşa halledebilir.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayErkekler Zorunluluklarını ve Sorumluluklarını Kabul ediyor banane yaa ben niye çalışıp eve ekmek getiriyorum diyen pek gôrmedim. Ama aksine kadınlar ota bo, ka ben kölemiyim çıkarımları yaparak temel sorumluluk ve görevlerini reddediyor. Siz siz olun bu kafada bi kadınla ASLA EVLENMEYİN ! 1 ay zor sürer.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
10 ayBakmak 👀 var bakmak 😍 var birde bakmak 👀❤️☕💐🎉😍 var.
Sadece bakma 👀 işi çok kolay.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
10 ayHem kendine hem kadına yetemeyecek erkek evlenmesin. Yarın öbür gün çocuk olur bir şey olur kadın çalışamaz veya çalışmak istemez.
11 Yorumla
10 ayEvlilikler ne için? Ölene dek birbirine destek çıkmak aile olmak için. Bunu ben sana bakıyorum sen bana bakmak zorundasin gibi düşünmemek lazım.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
10 ayZorunluluğu yoktur çalışıyorsa eşi çalıştırmak istemiyorsa zorunlu ozaman
21 Yorumla
10 ayZorunluluk kelimesi ağır Sevgiyle kurulan bir evlilikte bakmak zaten görev gibi değil, içten gelen bir sorumluluk olur. Erkek de kadın da birbirine destek olur, yükü paylaşır. Sadece erkeğin bakması değil, beraber yaşam kurmak önemli. Ama tabii ki erkek ben evlendim artık geçimi sağlamak benim görevim diyorsa bunu içten sahipleniyorsa bu da takdir edilir
10 Yorumla
10 ayBaksın tabi ya. Kucağına alıp baksın ama boyu büyükse direkt bakınca duvar görcek muhtemelen diye.
12 Yorumla- 10 ay
Ney seviyom ben nikosu gidi nikosu
- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u 10 ayİnsanlar bir aile oluyor. Birbirlerine bakmayacaklar da kime bakacaklar?
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet zorunlu bakamayacağı kızı niye alıpta sebep oluyosun
11 Yorumla
10 ayZorundadır ve bunu yaptığı için alkışlanması gerekmez.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
10 ayKuran-ı Kerim’de bu konuyla alakalı ayetler var aç oku
13 Yorumla- 10 ay
Ee 😆
Sorumluluğu altında olur ama kadının her istediği olacakta değil
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Tabiki evlilik sorumluluk demek.. evlenen bunu yapmak zorunda
11 Yorumla
10 aySaçmalama ne münasebet biz eşimize bakmak zorundayız 😂 , dinen evet bakmak zorunda ama şu ekonomide kadında erkeğe destek olmalı şartlar mecburi 🙆🏼♀️
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayNasıl yani olmamalı mı sence
Kim ne derse desin erkek dini olarak kadının herseyinden mesuldur
Kadın da kendinden mesuldur
213 Yorumla
Cevap sahibi10 ayE soru niye o zaman 😀
Cevap sahibi10 aySen bakmayacak misin sanki
Cevap sahibi10 ayBakacağım değil. miydi o :))))
Cevap sahibi10 ayTelefon?
Cevap sahibi10 ayNumara vermedin ki 😀😀
Cevap sahibi10 ayHııi
Bende numaranı yazdın da ben mi fark etmedim acaba dedim
Cevap sahibi10 ayŞaka tabi ki 😀😀
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bakmak demeyelim, paylaşmak diyelim. Evlilikte “ben” değil “biz” var… cebin de bu “biz”e dâhil olacak tabi. Ortak hayat kuruyorsan, ortak sorumluluk alıcaksın.
10 Yorumla
10 ayKadın evde yemek yapıyor çamaşır yıkıyor evin hijyeninden çocuğun büyümesinden yeri geliyor eğitiminden bazen kocasının iş dünyasındaki sorunlarına psikologluk bile yapıyor zaten fazlasıyla bakıyor E erkekte para kazanarak mümkün mertebe kadını kaliteli yaşatmalı. Çalışıp çalışmamakta kadının seçimi olmalı. Kazanç yine ortak olup ortak harcanmalı.
10 Yorumla
10 ayYoo her şey karşılıklı kadınlarımız zamanında cok ezdirmiş kendini ama ben ezdirmem, ezdirtmem kendi ayaklarınızın üstünde durun evlilik bile saçma
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
10 ayZorunlu mudur bilemem ama ben karıma bakarım. Eğer evde o bana yemek yapıp çocuk bakıyorsa, benim de görevim çalışıp ona bakmak.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)10 ayBakmayacaksa babasının evinden alıp niye kendi evine götürüyor
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Dinen zorunlu. Fakat bu devirde erkeğin durumunun iyi olması gerekli ki kadın çalışmadan hayatlarını rahatça idame ettirsinler. Bu da çok zor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evlilik her yönden ortaklık demek yani iki tarafta birbirinin idamesine ortak oluyor zorunlu demeyelim gönüllü olmuş oluyorsun
10 Yorumla
10 ayZorunluluk degil sorumluluktur ortak yasamin bir parcasidir evlilik biri baksin oteki yasasin diye degil birlikte var olmak icindir
10 Yorumla
10 ayEvet hem dinen, hem de hukuken bir evin ve aile bireylerinin ihtiyacını karşılamak erkeğe ait bir sorumluluktur.
10 Yorumla
10 ayHerkesin kendi fikri olabilir bu konuda bazılarını yadırgayabilirim ama yargılayamam ancak benim fikrim erkek kadına bakmak zorunda
10 Yorumla
10 ayÇocuk varsa zorunlu, çocuk yoksa iki taraf calisabilir. Şahsen çocuğum olursa ilerde, büyüyene kadar çalışmayı düşünmem, bakıcıya veremem hayır
10 Yorumla
10 ayBakmak veya geçimini üstlenmek her ne kadar erkeğin yaptığı bir fiil olarak gelse de kulaklarımıza, yapılanlar müşterektir aslında.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evet ama itaatkar kadına. Başına buyruk kadına belediye baksın.
20 Yorumla
10 ayÇalışmayan birini tercih ediyorsa evet, aksini düşünen çalışan tercih etsin.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ben evimin erkeği olacağım 😂😂
Sabah akşam evde ayaklarımı uzatıp tv izleyecem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı.
10 ayYani abi baksın bir zahmet iyi bir de geliri de varsa
10 Yorumla
10 ayEvet. Kim olduğunu, sorumluluklarını, görevlerini bilecek ailesini geçindirecek.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayArtık değil lütfen bakmayinda gözlerini açsın şu kadınlar bakilabileceklerini dusunmesinler. kendi kendilerine yetmeyi ogrensinler artık. Çok fazla güven duygusuna giriyorlar sonra.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
10 ayEvet bu erkeğin görevidir. Kadının çalışması isteğe bağlıdır
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bence erkek kendisi aç kalır kadınını aç bırakmaz erkeğin doğasında var
10 Yorumla
10 ayGözlerini kadından ayırmayacak, ama zorunluluktan değil aşktan sdfsdfsdf 😃
10 YorumlaEşi olarak ilgilenmesi, ihtiyaçlarını karşılaması bir erkeğin görevidir.
10 Yorumla
10 ayBakması zorunlu kadının farklı halleri ve ihtiyaçları var.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı. Yoo sorun değil
Elalemin adamları gelir bakar
Üzme tatlı canını10 Yorumla
10 ayEvet de bebek gibi değil kadın da yetişkin onun da sorumlulukları var. Karşılıklı geçinsinler
10 YorumlaZorunlu değil fakat sorumluluk gerektirir de sadece erkek için değil kadında bakması lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayKarısına da bakamayan adam da artık gitsin gay olsun aw
20 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler