• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Bir erkeğin evlendiğinde kadına bakması zorunlu mudur?

вshєldσn u
вshєldσn Takip Et
Master Yaş: 37
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
228
Yapay Zekaya Sor
Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
30 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.

Bir erkek evlendiğinde kadına bakmak zorunda olduğu için değil, birlikte bir hayat kurdukları için sorumluluk hisseder. O sorumluluk sadece maddiyatla sınırlı değildir; sevgiyle, anlayışla, birlikte büyümekle ilgilidir. Kadın da erkeğe bakar aslında, yeri gelir morali olur, yeri gelir dayanağı. Birbirine omuz vermek, bazen susup dinlemek, bazen elini tutup yol göstermek… Zorunluluktan değil, gönülden gelen bir sahip çıkıştır bu. Evlilik bir yük paylaşımı değil, hayatı beraber taşıma kararının adıdır. Bu yüzden bakmak kelimesi sadece maddi anlamda değil, ruhen de var olmak anlamında kıymetlidir.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.

Her iki taraf ekonomik açıdan özgürlüğe ulaşmadığı takdirde evlenmemeli. Erkek 🚹 bir kadının ihtiyaçlarını karşılamak üzerine hayata gelmedi keza kadın da. Sorumluluğu tek tarafa yüklemek, o sorumluluklar altında kadını veya erkeği ezmek bencillik olur. Öte yandan diyelim ki ; kalkıp zengin 💵 bir adamla hayatımızı birleştirmeyi hedefliyoruz. 🎯Bu ne kadar cazip gibi görünse de o işler öyle olmuyor, her şey göründüğü gibi olsa elimize aldığımız deniz 🌊suyu mavi olurdu. Erkek sizi ezebilir parasını ve sizin parasız olmanızı yüzünüze vurabilir. Bunu normalleştirebilir. Akıllı olun kızlarım. 🌼💫💁

2
    4 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Kızlar akıllı olun :D

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      10 ay

Bsheldan gibi olmayın 😂 taş atmayı özlemişim be 🤣

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

😅😅

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      10 ay

😄

Yorumla
  • YorForger
    YorForger Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    10 ay

Dini açıdan bakıldığında, evet; erkek eşine ve ailesine bakmakla yükümlüdür. Ancak günümüzün ekonomik koşullarında bu yükün yalnızca bir kişinin omuzlarına bırakılması çoğu zaman gerçekçi değildir. Evlilikte tarafların karşılıklı anlayışla hareket etmesi ve ekonomik sorumlulukları birlikte üstlenmesi, hem ilişkiyi hem de yaşamı daha sürdürülebilir kılar.

Bir kadın olarakta en başta ayaklarımın üzerinde durmayı ve kendimi idame ettirmeyi doğru buluyorum. Fani bir dünyadayız, kimse kimseyi kandırmasın o yüzden.

3
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen öyle

Yorumla
  • YorgunBirCicek
    YorgunBirCicek Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Evet. İslam açısından baktığımızda Hakiki bir müslüman, bunun erkeğin vazifesi olduğunu ve yapmazsa bundan da mesul olduğunu bilir.. Kadınlar İslâm'a göre rızık getirmek zorunda değiller ama erkekler zorundadır..

Lakin ekonomik koşullar sebebiyle kadının da çalışması ayakları üzerinde durması daha iyi olur.
    Ama çalışmak zorunda değildir.

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
10 ay
  • Evlilik, iki insanın birlikte hayatı paylaştığı bir yolculuk 💍. Bir erkeğin kadına "bakamak" zorunda olması, toplumun geçmişten gelen kalıplarına dayanıyor. Asıl önemli olan, eşlerin birbirine destek olması ve paylaşımcı bir ilişki kurmasıdır 🤝. Maddi veya manevi sorumluluk tek tarafa yüklenmemeli, ortak bir denge sağlanmalıdır. İyi bir iletişimle birlikte, her iki tarafın da birbirinin ihtiyaçlarına karşı duyarlı olması evliliği sağlam tutar 💕.

Yani, zorunluluktan ziyade paylaşılan bir sorumluluk diyebiliriz 🤗.

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

83

Cevap

39

Cevap

• Sosyetic_SheqiiL u
    Sosyetic_SheqiiL Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 36
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.

Aman efendim olur mu öyle şey, biz hem evde hem dışarda çalışırız, çocuk doğurur ona da bakarız sırtımıza bağlar iş yerine götürürüz falanıma filan

11
    2 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Gerilme dffdf

Yorumla
    • Sosyetic_SheqiiL u
      Sosyetic_SheqiiL
      10 ay

Aman efendim ne gerilmesi, haklının hakkını haklıya veriyorum dkfks

Yorumla
  • Aybuke6 u
    Aybuke6 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

İkisi de birbirlerine baksın 😅

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Bence de :D

Yorumla
  • sinem23__ u
    sinem23__ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.

Evet erkeğin eve bakması zorunludur.

1
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.

Zorunludur tabi ki de.. iki insanın da ayrı ayrı sorumlulukları vardır. zaten bir erkek sevdiği kadına bakmıyorsa ya da bakamayacaksa neden evlendi? tabi ki kadın da isterse çalışabilir oda kendi kararıdır.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    10 ay

Zorunludur. Hem biraz kulturel hemde dini olarak erkegin evi ve hanimini gecindirmesinin zorunlu oldugunu, bu gorevin erkege verildigini biliyoruz. Ama zorunluluk olsa bile bu lutuf gibi sunulmamalı yani başa kalkilmamalı. Yoksa iyi olmuyor, kadinda kendini kotu hissediyor. Erkek ictenlikle yapmalı bunu, cok acilma olmadigi surece hesapta sorulmamalı.

Nişanlımı seviyorum ama iki şey beni cok etkilemisti. Ilki bir gezideydik. Dereden gecmemiz gerekiyordu. Taslardan basarak gidecektik ama benim bacagim yetismiyordu pek, islanmakta istemiyordum. Nisanlim her tasta bana elini uzatacakti oyle gececektik. Bakti gecemiyorum geri döndü. Beni tek eliyle kaldirdi oyle gecirdi. O an cok guclu gelmisti bana😅 errrkekkk yhaa gibi triplere girmis olabilirim.

Digeri de nisanlandiktan kisa sure sonra maasinin bir kismini bana yatirmaya basladi. Boyle bir talebimde yoktu ama dusunmus. Hesabimi, ibanımı istemisti bende verdim, hic aklima gelmedi para yatıracağı. Maasinin yaklasik %40 ni falan bana atıyor sagolsun.

Gerek yok evlenince verirsin, erken dedim. Yok ihtiyacın olur belki, bir seyler almak istersin dedi. Bende attigindan beri hic dokunmadim, oyle orada birikiyor. Olur ki bir terslik olur da ayriliriz, gerj ister vs diye harcayamiyorum hala harcamali miyim bilmiyorum.

Ama bu da cok ince bir dusunce oldugundan, belki ihtiyacim olur da isteyemem diye yaptigi icin beni etkileyen baska bir davranisi oldu. Evi, hanimini gecindirmek isteyen, bundan gocunmayan erkek kendini bir sekilde belli ediyor gibi geliyor bana.

1
    0 Yorumla
  • вeyeғendi
    вeyeғendi Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 36
    10 ay

Evet geçimini sağlaması, tüm ihtiyaçlarını karşılaması zorunludur, ama bunu zorunda olduğu için değil sevdiği için yapması en doğru olanıdır, aksi halde menfaat çıkar ilişkisine döner evlilik.

3
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen öyle

Yorumla
  • ıforyou_06
    ıforyou_06 Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Bu konuyla ilgili bir çok hadis vardır ama en net olanı şudur;

“Bir adamın harcadığı paraların en değerlisi, kendi aile fertleri için harcadığı paradır.”

Yani buradan da anlaşılacağı üzere eşin karısı ve çocukları için harcadığı para Bir nevi ibadettir...

Onun maddi manevi her türlü ihtiyacını gidermekle yükümlüdür bunu yapmaktan kaçınan insanlar bana göre sorumluluk bilinci gelişmemiş bireylerdir... Para asla bir amaç olmamalıdır..

En sevdiğim en önemli gördüğüm kişiler için harcayamadığım paranın bana vereceği mutluluk yavandır... Zaten fıtrat buna müsaittir yani normal bir adam sevdiği için harcadıkça doyar ve psikolojik olarak mutluluk hormonları salgılanır diğer türlü bir durum varsa geçmiş olsun diyorum.

1
    0 Yorumla
  • Kimyonotu
    Kimyonotu Takip Et
    Xper 4 Yaş: 109 , eic 100%
    10 ay

Evet sistem böyle inşa edilmiş. Bu erkeği saha azimli , daha mücadeleci ve sorumluluk sahibi yapar hem toplumda hem ailesinin gözünde saygi kazanır. Çalışmayan eşinin maddi olarak gerisinde kalan erkekler bunun kendi içlerinde ne kadar ağır bir yük olacaklarını biliyorlardır. Her ne kadar itiraf edemeseler de.

Erkek veren doyuran getirendir. Yaradılış bu şekilde. Yeni düzenin kadını ezen ve aileleri yok eden anlayışına katılmıyorum. kendi ayaklarının üzerinde dur denilen kadının bir erkeğe ihtiyacı kalmaz.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    10 ay

Bu kadınlar ne komik. yaşam tarzları batı da bile yok. Hala dinen diyorlar. Üstelik ülkede faiz oranı aşmış gidiyor hala müslim ülke diyen var türkiye inançın parayla bütünleşen nadir ülkelerden dinden bahsetmesin kadınlar dinen zorunlu ama kıvırmayın. Türkiye de kadınlar çalışmak istemiyor erkeklerle yatıp kalkarak daha kolay kendimize baktırıyoruz deniliyor hele ki zinciri geçiririp evlenirsek bizim köle artık erkek ya da insan değil köle... Devlet bu iki yüzlülükten karını aldığı için problem yok. Üç maymunu oynuyor devlet boşanma davaları avukata devlete para nafaka ve gelir demek 😏 Kadınlar eş değil sugar dady arıyor ama gençte olucak ki ortamlarda sidikte yarıştırsın.

1
    0 Yorumla
  • Cengiz_37334
    Cengiz_37334 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    10 ay

evet ikisinin de birbirine karşı sorumlulukları ve yükümlülükleri vardır ve bunları yapmak zorundadırlar ben erkek olarak şimdi durumum iyi ama ileride ne olacağını bilemem çalışmak zorunda kalsam maddi olarak sıkıntıya girsem kesinlikle eşimi çalıştırmam Allaha büyük konuşmayayım erkek tabi ki kadına bakmakla yükümlü ne diye evleniyorsunuz sadece çocuk yapmak için mi bir yuva kuruyorsun o yuvaya bakmak zorundasın

2
    0 Yorumla
  • seanfey u
    seanfey Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Bir erkek evlendiğinde, karısının temel ihtiyaçlarını karşılamak yani ona bakmak maddi ve manevi olarak onun sorumluluğundadır... umarım LİNÇ yemem

3
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Doğru diyorsun

Yorumla
  • Arteria_Coronaria
    Arteria_Coronaria Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı.

Bi erkek evlenme yaşına kadar meslek sahibi olmuş olmalı. Yapmamışsa kendi hatası. Bakması zor diye bir şey yok. Tek olay kadın değil. Asıl olay çocuklar. Ve olacak olan çocuklar kendinin, komşunun değil. Kendini buna hazırlamalı, eğitmeli ve kariyerini ona göre çizmeli.

1
    0 Yorumla
  • aklımdadelısorular12
    aklımdadelısorular12 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Dinen öyle ama, herşeyi yaptık bi o mu kaldı.
    Çocuk olmadığı sürece bence bı yükümlülük söz konusu olmamalı.
    Ama çocuk doğduğunda kadın calisamadigi için kadın çocuğa bakarken erkek de aile bireylerine bakmali elbette..

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Kesinlikle

Yorumla
  • -Lili-
    -Lili- Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Aaa öyle deme ama şimdi günümüz erkeklerinin maşallahı var hem evdeki karısına bakıyor diğer evdeki metresine bakıyor o arada orada burada düşürdüğü kızlara bakıyor maşallahları var

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Doğru 😅

Yorumla
  • Karahindibaaaaaa
    Karahindibaaaaaa Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.

Evet zorundadır. Temel ihtiyaçlardan bahsediyorum öyle lüks içinde yaşatmak gibi bir durum değil. O kadını kimseye muhtaç etmeyecek şekilde en azından.

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen orası öyle

• 2çocukannesi00
    2çocukannesi00 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    10 ay

Tabii ki zorunlu kadın ev işleri, yemek , bulaşık , çocuk uğraşsın erkek ne yapıyor sadece işe gidip geliyor bi zahmet baksın kadına

2
    2 Yorumla
    • Aaassssss
      Aaassssss
      10 ay

Bunu anlamayanlarda var 🫤 eşim diyordu mutafk işi kadın işiymiş tabi kadı ise gitsin yarın çocuk olursa çocuk baksın yemek temizlik yapsın … erkek milleti ise

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Haklısınız kızlar

Yorumla
  • sarıdilber
    sarıdilber Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.

Kendi kendine bakacaksa insan niye evleniyor maddi manevi destek olunmalı iki tarafta böyle olmalı yoksa dışarda zevki ihtiyaçlar çok

2
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Kesinlikle

Yorumla
  • Eftgy
    Eftgy Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 100%
    10 ay

Bence özellikle birinin bakmasına gerek yok, ikisi de kendi ayakları üzerinde durup ortaklaşa halledebilir.

2
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Bence de

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    10 ay

Erkekler Zorunluluklarını ve Sorumluluklarını Kabul ediyor banane yaa ben niye çalışıp eve ekmek getiriyorum diyen pek gôrmedim. Ama aksine kadınlar ota bo, ka ben kölemiyim çıkarımları yaparak temel sorumluluk ve görevlerini reddediyor. Siz siz olun bu kafada bi kadınla ASLA EVLENMEYİN ! 1 ay zor sürer.

1
    0 Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.

Bakmak 👀 var bakmak 😍 var birde bakmak 👀❤️☕💐🎉😍 var.

Sadece bakma 👀 işi çok kolay.

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

NE güzel baktın öyle :D

Yorumla
  • DenizinKızı0
    DenizinKızı0 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Hem kendine hem kadına yetemeyecek erkek evlenmesin. Yarın öbür gün çocuk olur bir şey olur kadın çalışamaz veya çalışmak istemez.

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

E tabi

Yorumla
  • Tinkerbellll_
    Tinkerbellll_ Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    10 ay

Evlilikler ne için? Ölene dek birbirine destek çıkmak aile olmak için. Bunu ben sana bakıyorum sen bana bakmak zorundasin gibi düşünmemek lazım.

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen öyle

Yorumla
  • laydbirdmira
    laydbirdmira Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.

Zorunluluğu yoktur çalışıyorsa eşi çalıştırmak istemiyorsa zorunlu ozaman

2
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen öyle

Yorumla
  • WiLD_ANGEEL
    WiLD_ANGEEL Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    10 ay

Zorunluluk kelimesi ağır Sevgiyle kurulan bir evlilikte bakmak zaten görev gibi değil, içten gelen bir sorumluluk olur. Erkek de kadın da birbirine destek olur, yükü paylaşır. Sadece erkeğin bakması değil, beraber yaşam kurmak önemli. Ama tabii ki erkek ben evlendim artık geçimi sağlamak benim görevim diyorsa bunu içten sahipleniyorsa bu da takdir edilir

1
    0 Yorumla
  • melankolikMelaike
    melankolikMelaike Takip Et
    Master Yaş: 102 , eic 100%
    10 ay

Baksın tabi ya. Kucağına alıp baksın ama boyu büyükse direkt bakınca duvar görcek muhtemelen diye.

1
    2 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Seversin

Yorumla
    • melankolikMelaike
      melankolikMelaike
      10 ay

Ney seviyom ben nikosu gidi nikosu

Yorumla
  • DedektifMinnie u
    DedektifMinnie Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.

İnsanlar bir aile oluyor. Birbirlerine bakmayacaklar da kime bakacaklar?

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen öyle

Yorumla
  • Taban
    Taban Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Evet zorunlu bakamayacağı kızı niye alıpta sebep oluyosun

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Evet

Yorumla
  • MountainKhan
    MountainKhan Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 101%
    10 ay

Zorundadır ve bunu yaptığı için alkışlanması gerekmez.

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen

Yorumla
  • Sananeecannm
    Sananeecannm Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Kuran-ı Kerim’de bu konuyla alakalı ayetler var aç oku

1
    3 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Biliyorum

Yorumla
    • Sananeecannm
      Sananeecannm
      10 ay

Ee 😆

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Ben biliyorum bilmeyen var mı diye soruyorum :D

Yorumla
  • Yeşimsii
    Yeşimsii Takip Et
    Bilge Yaş: 19 , eic 100%
    10 ay

Sorumluluğu altında olur ama kadının her istediği olacakta değil

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Evet

Yorumla
  • Ebru2777
    Ebru2777 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Tabiki evlilik sorumluluk demek.. evlenen bunu yapmak zorunda

1
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Aynen

Yorumla
  • Secil0000001
    Secil0000001 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    10 ay

Saçmalama ne münasebet biz eşimize bakmak zorundayız 😂 , dinen evet bakmak zorunda ama şu ekonomide kadında erkeğe destek olmalı şartlar mecburi 🙆🏼‍♀️

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    10 ay

Nasıl yani olmamalı mı sence

Kim ne derse desin erkek dini olarak kadının herseyinden mesuldur

Kadın da kendinden mesuldur

2
    13 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Olmalı elbette

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

E soru niye o zaman 😀

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Ya ne be :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

Sen bakmayacak misin sanki

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Bakacam

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

Bakacağım değil. miydi o :))))

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Telefon :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

Telefon?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

Numara vermedin ki 😀😀

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Yaw telden girince öyle oluyor demek istedim :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

Hııi
      Bende numaranı yazdın da ben mi fark etmedim acaba dedim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      10 ay

Şaka tabi ki 😀😀

Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Ahaa yok yaw :D

Yorumla
  • KIZILİNKA
    KIZILİNKA Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 97%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Bakmak demeyelim, paylaşmak diyelim. Evlilikte “ben” değil “biz” var… cebin de bu “biz”e dâhil olacak tabi. Ortak hayat kuruyorsan, ortak sorumluluk alıcaksın.

1
    0 Yorumla
  • ToprakMtngl
    ToprakMtngl Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    10 ay

Kadın evde yemek yapıyor çamaşır yıkıyor evin hijyeninden çocuğun büyümesinden yeri geliyor eğitiminden bazen kocasının iş dünyasındaki sorunlarına psikologluk bile yapıyor zaten fazlasıyla bakıyor E erkekte para kazanarak mümkün mertebe kadını kaliteli yaşatmalı. Çalışıp çalışmamakta kadının seçimi olmalı. Kazanç yine ortak olup ortak harcanmalı.

1
    0 Yorumla
  • birpsikologadayi
    birpsikologadayi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    10 ay

Yoo her şey karşılıklı kadınlarımız zamanında cok ezdirmiş kendini ama ben ezdirmem, ezdirtmem kendi ayaklarınızın üstünde durun evlilik bile saçma

2
    0 Yorumla
  • _gokhan256
    _gokhan256 Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.

Zorunlu mudur bilemem ama ben karıma bakarım. Eğer evde o bana yemek yapıp çocuk bakıyorsa, benim de görevim çalışıp ona bakmak.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    10 ay

Bakmayacaksa babasının evinden alıp niye kendi evine götürüyor

2
    1 Yorumla
    • вshєldσn u
      вshєldσn
      10 ay

Dimi ya

Yorumla
  • Eirenee1
    Eirenee1 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Dinen zorunlu. Fakat bu devirde erkeğin durumunun iyi olması gerekli ki kadın çalışmadan hayatlarını rahatça idame ettirsinler. Bu da çok zor.

2
    0 Yorumla
  • hangovers
    hangovers Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Evlilik her yönden ortaklık demek yani iki tarafta birbirinin idamesine ortak oluyor zorunlu demeyelim gönüllü olmuş oluyorsun

1
    0 Yorumla
  • Kraliceleylxx
    Kraliceleylxx Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    10 ay

Zorunluluk degil sorumluluktur ortak yasamin bir parcasidir evlilik biri baksin oteki yasasin diye degil birlikte var olmak icindir

1
    0 Yorumla
  • Yalnızlığı_Seven
    Yalnızlığı_Seven Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    10 ay

Evet hem dinen, hem de hukuken bir evin ve aile bireylerinin ihtiyacını karşılamak erkeğe ait bir sorumluluktur.

1
    0 Yorumla
  • sky_walkerrr
    sky_walkerrr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    10 ay

Herkesin kendi fikri olabilir bu konuda bazılarını yadırgayabilirim ama yargılayamam ancak benim fikrim erkek kadına bakmak zorunda

1
    0 Yorumla
  • x-CiciKız-x
    x-CiciKız-x Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    10 ay

Çocuk varsa zorunlu, çocuk yoksa iki taraf calisabilir. Şahsen çocuğum olursa ilerde, büyüyene kadar çalışmayı düşünmem, bakıcıya veremem hayır

1
    0 Yorumla
  • Züğürttesellisi
    Züğürttesellisi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 100%
    10 ay

Bakmak veya geçimini üstlenmek her ne kadar erkeğin yaptığı bir fiil olarak gelse de kulaklarımıza, yapılanlar müşterektir aslında.

1
    0 Yorumla
  • DedeSalih
    DedeSalih Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Evet ama itaatkar kadına. Başına buyruk kadına belediye baksın.

2
    0 Yorumla
  • Püskevitlipastaveçay
    Püskevitlipastaveçay Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    10 ay

Çalışmayan birini tercih ediyorsa evet, aksini düşünen çalışan tercih etsin.

1
    0 Yorumla
  • Maritimo
    Maritimo Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 97%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Ben evimin erkeği olacağım 😂😂

Sabah akşam evde ayaklarımı uzatıp tv izleyecem

1
    0 Yorumla
  • Magic190530
    Magic190530 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı.

Yani abi baksın bir zahmet iyi bir de geliri de varsa

1
    0 Yorumla
  • 1234567yemezler
    1234567yemezler Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    10 ay

Evet. Kim olduğunu, sorumluluklarını, görevlerini bilecek ailesini geçindirecek.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    10 ay

Artık değil lütfen bakmayinda gözlerini açsın şu kadınlar bakilabileceklerini dusunmesinler. kendi kendilerine yetmeyi ogrensinler artık. Çok fazla güven duygusuna giriyorlar sonra.

1
    0 Yorumla
  • Nightwalk35
    Nightwalk35 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 92%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Evet bu erkeğin görevidir. Kadının çalışması isteğe bağlıdır

1
    0 Yorumla
  • ft06yl
    ft06yl Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Bence erkek kendisi aç kalır kadınını aç bırakmaz erkeğin doğasında var

1
    0 Yorumla
  • SheWolfWoman
    SheWolfWoman Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    10 ay

Gözlerini kadından ayırmayacak, ama zorunluluktan değil aşktan sdfsdfsdf 😃

1
    0 Yorumla
  • ᗰαdαmLilα
    ᗰαdαmLilα Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    10 ay

Eşi olarak ilgilenmesi, ihtiyaçlarını karşılaması bir erkeğin görevidir.

1
    0 Yorumla
  • Ölüpte_yaşayan
    Ölüpte_yaşayan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39 , eic 100%
    10 ay

Bakması zorunlu kadının farklı halleri ve ihtiyaçları var.

1
    0 Yorumla
  • Fuska61
    Fuska61 Takip Et
    Yoda Yaş: 44 , eic 102%
    10 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı.

Yoo sorun değil
    Elalemin adamları gelir bakar
    Üzme tatlı canını

1
    0 Yorumla
  • GrushenkaRises
    GrushenkaRises Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    10 ay

Evet de bebek gibi değil kadın da yetişkin onun da sorumlulukları var. Karşılıklı geçinsinler

1
    0 Yorumla
  • ByWαyɳe
    ByWαyɳe Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 100%
    10 ay

Zorunlu değil fakat sorumluluk gerektirir de sadece erkek için değil kadında bakması lazım.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    10 ay

Karısına da bakamayan adam da artık gitsin gay olsun aw

2
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (62)
Devamını Gör(107)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bir erkeğin evlendiğinde kadına bakması zorunlu mudur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkekler evlendiklerinde eşine bakmakla yükümlü olduklarını kabul ediyor mu? 16 cevap verildi
Evlilikte erkek maasini kadina vermeli mi? 10 cevap verildi
Erkekler evlendiği kadına iç güveysi olarak gitmeli midir? 66 cevap verildi
Evlenince erkek kadina bakmalimi? 13 cevap verildi
Bir kadın kocasına tabi mi olmalıdır? 6 cevap verildi
Sizce erkek evlendiğinde evi kadının üzerine yapmalı mı yapmamalı mı? 33 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Gün içerisinde tatlı krizleriniz ne zaman tutuyor, nasıl bastırıyorsunuz?
  • 65 yaşında ki sevgilim bana evlilik teklifi yaptı sizce kabul etmeliyim?
  • Biraz abarttım galiba ben şimdi bunları nasıl günlere paylaştırıcam?
  • Sevgiliye yiyecek hazırlamak fazla mı romantikleştiriliyor?
  • Film izlemek sevgiliye yazmamak için geçerli bir bahane midir?
  • İlk buluşmada bekleten biriyle ikinci buluşmayı yapar mısınız?
  • Haketmediğin o sözleri unutabildin mi?
  • Hiç arkadaşı olmayan biriyle sevgili olur musunuz?
  • Flört etme yeteneğin nasıl?
  • Soğuk görünen insanlar aslında daha mı duygusaldır?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨