Boyle yapan erkekler varmis ben bilmiyordum. Soyle erkek borclari, faturalari falan oduyor geri kalani esine veriyor. Iste kadinin daha cok ihtiyaci oluyor, evde ne eksik, cocuklarin neyi eksik vs kadin daha hakim ve biliyor diye bazi erkekler boyle yapiyormus.
Esine parayi verip esinden harclik alanda varmis ya da erkek borclari vs odeyip, kendine yetesi kadarini alip geri kalani hanima teslim edeni varmis.
Ilk halamda duydum bunu. Kendisi çalışmıyor ama evlendiginden beri esi maasi ceker kendisine verirmis. Gecen konu acildi ve ben ilk kez boyle bir sey duydum. Neden oldugunu birazdan anlatacagim.
Diger taraftan evliligi 3 yillik olan kiz kuzenim var, meslegi de var calisiyor. Ona da actim bu konuyu. Esimde bana verir dedi. Senin kendi kazancin var dedim. Var ama o biraz savurgan, ben daha tutumluyum. Borclari o öder, kendine biraz alır geri kalani kendi maasimla beraber bendedir. Bende eve, cocuga ya da yatirima falan harciyorum. Para bende olur ama ozellikle yatirimda esime sorarim ne yapalim bu ay ki parayi biraz harcadim eksikler vardi bu kadar kaldi falan derim ona gore ilerleriz dedi.
Ben babamdan hic gormedim bunu. Maasini bizden habersiz ceker. Annemin eline 3 kr verir. Alisverise, evin eksiklerine yeter mi yetmez mi dusunmez. Annemin ihtiyaci var mi bunu hic dusunmez. 23 yasindayim bir kere olsun eve market, gida alisveris disinda anneme bu parayi al da kendine ayakkabi, kiyafet istedigin bir sey varsa al dedigini bilmem, hic duymadim.
Parayi verir bunun hepsini sebze meyve, markete verin, ne ihtiyac varsa eve alin der. Ama diger ihtiyaclari bilmez, annemin ihtiyaclarini umursamaz, verdigi para da piyasanin altinda. Bende annemde ortalik pahali, ulkede kriz var bir yag olmus kac para bu yetmez diyoruz bir seyler soylenerek biraz daha veriyor ve bu her zaman yasaniyor.
Annem babamin verdiginden, babamdan habersiz 100-200 kenara koyup biriktirerek kendine ayakkabi falan aliyor. Ben bugune kadar ailemde maasi kadinin eline saymayi gormedigim icin cok sasirdim halama, kuzenime falan.
Halam Allah razi olsun hic hesapta sormaz. Maasi ceker bana verir daha ne yaptin diye sormaz dedi esi icin. Babam verdigi parayi da sorar. Alisveris yapariz bu kadar mi aldiniz der. Ne kadar tuttu der. Faturaya bakar.
Her ay hemen hemen ayni parayi veriyor. Alim gucu dustukce aldigimizda haliyle azaliyor. Saniyor ki parayi kenara koyuyoruz. Ya da para oldugu yerde cogaliyor saniyor.
Gercekten erkegin maddi anlamda elinin acik olmasi cok onemli bir seymis, kadin icin buyuk bir nimetmis ben bunu anladim. Kadin calissin ya da calismasin erkegin cimrisi cok zor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer