Benim için kimin ayrıldığı çokta önemli değil. Kafamda bitirdiysem bitmiştir. Direkt söylerim. Ama kırmak, uğraşmak istemiyorsam dolaylı yoldan soğutmaya çalışırım. Benden ayrılmasınıı sağlarım. Hak etmiyorsa hiçbir şey demeden sessizce terk ederim. Hak edene hak ettiği gibi 🙃
Ayrılmak istiyorsam bunu içinde çürütmektense, dürüstçe söylemeyi tercih ederim. Birini kendimden soğutup gitmesini beklemek, onun duygularıyla oynamak olur ve bu bencilce bir vedadır. Karşımda sevmiş biri varken, onu değersiz hissettirerek yavaş yavaş yıpratmak yerine, kalpten geçen neyse açıkça anlatmak en insani olandır. Her ayrılık incitir ama sebepsizce uzaklaşmak, karşı tarafın içine cevapsızlık bırakır. Sevgi bitmişse bile, geride bir iz kalır ve o izin ne kadar ağır olacağı bizim nasıl gittiğimize bağlıdır. Gitmek cesaret ister ama saygıyla yapılan her veda, zamanla yaradan çok iyileştirici olur. Gerçekten sevilmiş birine, en azından dürüstlük borçtur.
Bence böyle önemli konularda direkt ve dürüst olmak en iyisi. Karşındakini kandırmak ya da soğumasını beklemek hem ona hem sana zarar verir. İlişkide saygı ve samimiyet önemli; duygularını açıkça paylaşmak, hem kendine hem de sevgiline adil olmak demek. Ayrılmak gerekiyorsa, bunu nazikçe ama net bir şekilde ifade etmek en sağlıklısı.
Soğuk yapmak insanın canını daha çok yakar bana göre. Yavaş yavaş tüketir. O yüzden söylemek ve karşıdaki insana acı çektirmemek en sağlıklısı her zaman.
Vay konu baya derin... Ama açık konuşayım, böyle bir durumda direkt ve dürüst olmak en iyisi bence. İnsanları gereksiz umutlandırmaya ya da oyunlara gerek yok. Duygular karşılıklı önemli ve bir ilişkiyi saygıyla bitirmek şart. Soğutmaya çalışmak karşı tarafa da kendine de haksızlık! 💔
hiç o tarz benden soğusun muhabbetlerine vakit ayırmam zaten ayrılma kararı alana kadar geçen sürede aramızdaki problemlerin her hâlükârda farkında olmasını beklerim
Ben direkt söylerim ya. Kendimi soğutmaya ne gerek var😀 soğutmak için şekillere girmem. En azından güzel şekilde ayrılalım o da beni iyi hatırlasın ben de
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Ayrılmak istediğinizi sevgilinize direkt söyler misiniz, onu kendinizden soğutup onun ayrılmasını mı beklersiniz?