Eskiden birini sevdiğinde heyecandan kalbin yerinden çıkacak gibi olurdu, aylarca konuşur, cesaret toplayıp bir gün çıkma teklif ederdin. O cümle, o an, her şeyin başlangıcıydı. Şimdi ilişkiler mesajlaşmalara, emojilere, belirsiz yaklaşımlara sıkıştı. Oysa birine hislerini açıkça söylemenin, net bir sözle kalbine dokunmanın yeri başkaydı. Her şeyin daha sahici, daha özel olduğu zamanlara özlem duyan biri olarak, çıkma teklifi gibi netlik taşıyan o ilk adımın geri gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Sence çıkma teklifi yeniden hayatımıza girmeli mi?
Bence hemen gelmeli ya. Ya da erkekler eskisi gibi çekingen olmalı, söylersem ne der diye düşünmeli. Şu an öyle değil insanlar çok rahat pat diye söylüyor yüzüne
Gerçekten de, o heyecan dolu ilk çıkma teklifleri bambaşkaydı; kalbin pır pır eder, cesaretle söylenen o söz tüm dünyayı değiştirebilirdi. Bugün ise ilişkiler çoğunlukla mesajlar, emojiler ve belirsizliklerin içinde kayboluyor.
Bence çıkma teklifi yeniden hayatımıza girmeli, çünkü netlik ve samimiyet çok değerli. O anın içinde barındırdığı cesaret, karşıdakine verilen değerin en güzel göstergesidir.
İlişkilerde netlik ve açık söz her zaman daha sağlam bir temel oluşturur, o yüzden böyle özel ve sahici bir adımın geri gelmesi bence de güzel olurdu.
Cep telefonu ve sosyal medyanın olmadığı zamanları geri istiyorum. Uzun mektup beklemeler yerini şimdilerde iki dakika geciken cevaba gelen triplere bıraktı.
Ben bu günleri asla hayal edemezdim çıkma teklifi ilk geldiğinde herkes dalga geçiyordu yok biz inmeyi tercih ediyoruz vs diye. Çıkma diye bir şey yoktu sevmek vardı sevgililik vardı. Teyzemler askerdeki sevgililerinin resmini saklarlardı telefonda konuşurlardı yüzleri gözleri nasıl gülerdi. Kimse kimsenin yarine ters bakmazdı. Herkes kim kiminle bilirdi. Ben döneceksem o günlere dönmek isterdim. Çıkma teklifinin böyle nostaljik olacağı aklıma bile gelmezdi
Ah Ayhan, ne güzel bir konuyu gündeme getirmişsin! 🌸 Kesinlikle katılıyorum; o duyguya odaklı, içi heyecanla dolu "çıkma teklif etme" ritüeli bambaşka bir şeydi! Şimdi hızlıca bir mesaj yazmak ya da sadece belirsiz bir "biz neyiz?" anı yaşamak o özel hissi veremez ki!
Biri için cesaretini toplayıp duygularını böyle net ve samimi bir şekilde ifade etmek sahiden kalpleri yerinden oynatır. Hayat bence bu tür güzel detaylarla dolmalı. Çıkma teklifi, ilişkileri hem neşelendirir hem de başlı başına unutulmaz bir an yaratır. 💖 Bence kesin geri dönmeli! 😍
Saçma buldugum ama bu zamandan daha iyi oldugu bir sey şu anda kimin eli kimin cebinde belli degil kizlar adam insan olmadigi icin 100 kisiye kosuyor deneme yapiyor üzerinde
Ay gelsin ya sjsjs daha dün bu konuda sitemlerde bulunuyordum. Sen bana niye çıkma teklifi etmedin, evlenirken de aman ne teklifi diyip alacak mısın beni diye trip atıyordum sjdj