Neden kimse ile görüşemiyorum?

Birisiyle tanışıp görüşmek istiyorum ama bu yüz yüze olmasını istemiyorum biraz utanıyorum bu yüzden instagramdan ilk önce konuşup sonra tanışmak istiyorum bu yüzden yakından tanıdığım meslek grubunda olan kişilere istek atıyorum ama benim beğenerek istek attığım kişilerin hiç biri isteğimi kabul etmiyor ki zaten çoğuda bekletiyor görmüyor desem takip ve takipçi sayısı artıyor bana istek atanları da ben beğenmiyorum artık bu durum gerçekten beni üzmeye özgüvenimi düşürmeye başladı sizce neden bekletiyorlar. (eğer birisine istek atmışsam başkasına istek atmıyorum eğer geri dönüş yapmamışsa başkasına atıyorum)
Mesela bir örnek vermek gerekirse birisine istek attım ve 1 buçuk hafta benim isteğimi kabul etmedi 1 buçuk hafta sonra bana istek atmış şaşırdım çünkü geri dönmesini beklemiyordum kabul etmedim isteği benim isteğimi ne kadar bekletmişse bende onun isteğini o kadar bekletecektim akşam oldu telefona baktığımda isteği geri çekmiş ama benim isteğimi de reddetmemiş sonra bende isteği geri çektim ne yapmalıyım sizce sorun bende mi?
Neden kimse ile görüşemiyorum?