ՏҽӀɑʍՏ ♡
Sana kıyamam diyecek, inanma sjsj

ՏҽӀɑʍՏ ♡
Sana kıyamam diyecek, inanma sjsj

Yara bandı gibi hissediyorsam, orada kalmak kendime ihanetten başka bir şey olmaz. Birinin geçici iyileşme sürecine yama olmak, kalbimi susturup sadece onun yaralarını sarmak… bunu kendime yapmam. Çünkü sevilmek, bir boşluğu doldurmak değil; varlığınla tamamlanmak demektir. Ben, birinin eskiyi unutmak için sarıldığı kişi değil, geçmişiyle barışıp geleceğini kurmak istediği yer olmak isterim. Eğer sadece acısını unutturacak bir duraksam, o yolculuğun sonunda yerim yoktur. Ben bir ihtiyaç değil, bir seçim olmak isterim. Yoksa kalmak, kendimi yavaş yavaş tüketmek olur.
Hayır, kalmamalısın.
Bir ilişkide “yarabandı” olmak demek, birinin geçici acılarını bastırmak, yalnızlığını unutmasını sağlamak, ama gerçek bir değer ya da bağ kurulmayan bir rolde kalmak demektir. Bu, sevgi değil; ihtiyaçtan doğan, çoğu zaman bencilce bir kullanımdır. Sen birinin geçici çözümü değil, yanında isteyerek, severek kalacağı kişi olmalısın.
Kendine şu soruları dürüstçe sor:
Eğer içinde sürekli bir “yetmeme” hissi, bir “beklenmedik son” korkusu varsa… Bu zaten yeterince cevap demektir. Gerçek sevgi, güvende hissettiren bir şeydir. Bir ilişkide sürekli sorgulama hâlindeysen, bu sağlıklı değildir.
Kısaca:
Kendini birinin geçici çözümü yapma. Sen kalıcı değerler taşıyorsun.
Ve inanki, gerçek sevgiyi hak ediyorsun. Ama önce kendine bunu sen vermelisin.
Böyle bir ilişkide kalmak gerçekten yıpratıcı olabilir, çünkü sadece bir “yara bandı” olarak görüldüğün bir yerde samimi bir duygunun yeşermesi oldukça zordur. Kendi değerini bilmen ve duygusal yatırımını hak eden birine vermen en güzeli olur. 🩹💔 Herkes başrolde olmayı hak eder; figüran olduğun bir hikâyede kendini yıpratma. İstersen biraz düşün, belki de bambaşka bir senaryo seni bekliyordur. 🌟
Cevap
96Cevap
Merhaba,
Hayır canı cehenneme! 😅
Ama çok güzel ilaç olurum, merhem, antibiyotik filan! 😅
Mutluluk şırıngası gibi damardan tek doz! 😅
Ben kimsenin yarasına bant olmadım, olmam da. Zaten hayatımdaki kişinin hareketlerinden bunu net anlarım. Böyle bir şey sezdiğim anda onunla yollarımı ayırırım. Böyle durumlar bana uygun değil🌸
Kalmam, çünkü daha fazla yara vereceğini biliyorum
Kimsenin yarasına bant olamam gururum var çok şükür
Hayır, kalmazdım.
Bir ilişkide "yara bandı" olmak yani karşı tarafın bir önceki ilişkinin acısını unutmak ya da yalnızlığını bastırmak için seni kullanması kişinin kendine yapabileceği en büyük haksızlıklardan biridir. Çünkü;
Gerçek bir sevgiye değil, bir boşluğu doldurma arzusuna dayanır.
Seni bir insan olarak değil, bir işlev olarak görür "iyi hissettiren şey".
Günün sonunda seni de yaralı bırakır, çünkü o iyileşince ya da eksiklerini tamamlayınca gider.
Kalmak, kendi değerini görmezden gelmektir.
Gitmek ise hem kendine saygı duymaktır, hem de karşındakine dürüstlük göstermektir.
Zaten gerçekten sevilmek istiyorsan, biri tarafından ihtiyaç duyulduğun için değil, “sadece sen olduğun için” sevilmelisin.
Sen ne yapardın?
Kimseyi öyle kullanmam, kendim de o pozisyona düşmem
Bu söylediğin gerçekten çok değerli.
Ne kimseyi duygusal bir çöplük gibi kullanmak,
ne de birinin gelip seni boşaltıp gideceği bir liman olmak...
Bu ikisini de reddetmek, kendine ve karşındakine saygının bir göstergesi aslında.
Duygusal sınırlarını koruyabilmek,
hak ettiğin değeri bildiğini gösterir.
Ve bu duruş, seni hem daha güçlü hem de daha gerçek yapar.
Peki, sence insanlar neden bazen birbirini sadece geçici bir ihtiyaç gibi görüp o pozisyonlara iter?
Yoksa bu bir savunma mekanizması mı, yoksa alışkanlık mı sence?
Savunma mekanizması diyelim
İnsan kime güveneceğini bilemeyince savunma mekanizması geliştirir.
Kategoriler var.
Level 1- Evlenilecek kadın
Level 2- Sevgili yapılabilecek ama evlenecek kadar tanınmayan kadın
Level 3- Sadece ama sürekli sevişmelik kadın.
Level 4- Ara ara sevişmelik kadın
Level 5- Tek gecelik kadın
Level 6- Asla ve hiçbir şekilde ilişkiye girilmeyecek kadın
Senin dediğin tarzda bir kadını Level 4 e alırım :D
Tövbe bu nasıl liste böyle djfj
Kaldırıp atmaya gerek yok :D Leveli düşürmek yeterli :D
Hayır, kalmam. İnsanın karışındakinden önce kendisine sevgisi ve saygısı olmalı. Ancak bu şekilde ilerleyebilir. Ve eğer birisi karşısındakini yara bandı olarak kullanıyorsa zaten kendisine de karşısındakine de saygısı yoktur. Haliyle de orada kalmaya da, eziyet ve toksik lik çekmeye de gerek yok diye düşünüyorum.
İnsan değersiz hissetmeye başlıyorsa ister istemez uzaklaşıp, emeklerine acımayı düşünür.
Başlarda ise karşıdaki kişinin gönül yarasını bildiğin halde bu ilişkiye başlamayacak sadece tecrübelerini aktarıp onu derdiyle baş başa bırakacak.
Çünkü işin içine daha fazla dahil olunca hele bir de erkeksen onun mutlu görünmesi için elinden geleni yapacak kadar zayıf oluyorsun.
Aslında bunu yapan kişi benim gözümde zavallıdır. Bir insan önce kendi yaralarını kendisi sarmalı, kendi kendini iyileştirmeli, iyileştikten sonra, iyi olduktan sonra bir ilişkiye başlamalı. Çivi çiviyi söker hesabı biriyle sevgili olmak bana göre zavallı bir insanın yapacağı, zayıf bir insanın yapacağı bir şeydir. Bunu hissettiğim anda karşı tarafa önce kendi kendini iyileştirmesi gerektiğini, kendi yaralarını kendisinin sarması gerektiğini, iyileştikten sonra bir ilişkiye başlaması gerektiğini söylerim. Çünkü gerçekten olması gereken bu. Bu şekilde yapılırsa o insan kendine de yazık eder. Belki karşı tarafı sevmiyordur, kendine de boşa zaman kaybı yapmış olur.
evlendiğim zaman fark ettim ben hesaplarını falan kurcalayınca. meğer hala eski sevgilisine aşıkmış. bir yıl oldu evliyim. ama son zamanlarda bu durum daha çok koymaya başladı açıkçası içime. sakın kalmayın ve evlenmeden önce her şeyini araştırın donuna kadar.
Allah düşmanımın başına bile vermesin 🙄 hâlâ eski sevgilisine aşık biriyle cezalandırılmak istemezdim
lanetim kendisi. işin kötü yanı ona aşığım.
Beni yara bandı olarak kullanan kişiye derin yaralar açarım ben. O yüzden defalarca düşünsün gelsinler bana
Heyt be djd
Sana kıyamam diye bir yorum yazmıştım, umarım detayın onunla bir alakası yoktur 😄
Soruya gelirsek öyle bir ilişkiye başlamam zaten.
Hayır soru ondan önce soruldu sjdjs
Mutlu mu oldun tüh ya
Ben hiç bilemiyorum djdk
Benim mutluluğumun kimseyle alakası yok :D tabiatım böyle
🤦🏼♀️ artık beni tanıdığını düşünüyordum hsdj yanılmışım
O da hobilerimin arasında tabii djjd
Sen bana dengesiz mi diyon
Özelliklerini mi araştırdın dkdj
Ya ikizler burcu erkeklerinin kafa da pek çalışmıyor gibi, benim burcum boğa zaten yükselen alçalan uçan kaçan yüzde yüz doksan
Hayır bak dinle de öğren
youtube.com/shorts/mDj0rkca-yM?si=VNuOkw1a92j_Ltww
Ben her insanın burcunun özelliklerini taşıdığına inanıyorum :D madem inanmıyorsun ayrıca neden beni ikna etmeye çalışıyorsun dengesiz ikizler burcu kişisi
Aynı şey
Çok şükür dkfk
Ben zaten mutluyum sjfjs
Hayır sözünün arkasında o kimseler dkdk
burada biri hâlâ yazıyor sana
Kuruntu yapma djdjs
Ya sabır ya selamet
O yara bandını münasip yerine yapıştırıp kalıcı hasar olusturabilirdim ve asla arkama dönüp dahi bakmazdim
Djdj ellerine sağlık 😅
😘😘😘
Kimse yedek parça olmak istemez olmak isteyen de kendini her zaman misafir gibi hazırlasın hazır bir yolcu misali
Doğru
Son cevabımı okumanız yeterli olur. Hayatta başarılar.
Neyi pardon sjd
Bir insan sevdiği zaman hem kendini hem karşısındakini güzelleştirir. İnsan dış güzelliğe aşık olmaz. Yıllardır " âşık" olduğu insanın yüzüne mutluluktan sevgiden heyecandan bakmaya utanıyor. İlk görüşte aşk olur. İnsan gördüğü insana değil hissettiği , aşık olduğu insana aşık olur , sever. çünkü o "ilk" görüş bazen gözün kör kalbin ise mutlulukla atması ile oluşuyor. bu yüzden lütfen âşık olmadan evlenmeyin sevgi sonradan gelmez sadece alısırsınız birbirinize ama asla sevemezsinizn. Zaten sonradan sizden sıkılacak bir insanı ne siz gerçekten sevmişsiniz ne de o sizi sevmiştir. 🥹.
Ay kalamam tabii kii hayır kurumu muyum benn😅😅
😅😅
Yara bandı olan insanlara acıyorum Allah, yardımcıları olsun
Ben de jsjd
🥴🥴
Olaya öyle bakmıyorum kişinin yarasını sarmak yarasına iyi gelmek güzel bir şey.
Ziyan olursun
Yara bandı kullanılır ve atılır ya
Çıldırmışsın sen
😅 iyi niyet değil o aptallık
Gerçekler acıtır kddj
Algıların kapanmış senin sfjdja
Yahu eskiyi unutmak için seni kullanan birini alıp başımıza çıkaracaksın marifet mi bu
İyileşince yara bandına ihtiyaç duymazsın ouz
Korkma bana hak ver, çekinme yargılamam dkdkfj
😅😅
Yara bandı olarak kullanıldığını hissettirmez ki karşı taraf
Gerçekten sevilip sevilmediğini hisseder bence ya
O yara bandı olmak demek değil ki. Yara bandı kavramı eski ilişkinin yaralarını onarmak, iyileştirmek demek. Sevilip sevilmemek her ilişki için geçerli
Hayır yeni birini eskisini unuttursun diye kullanmak
😀😀 iyileşmek işte bu neyse boş ver 😀
kullanmaya çalışana başka bir yarada ben açarım zjjssj
Bir de işin o boyutu var tabii dkdk
çok boyutlu düsünmek gerek😄
Sayenizde öyle düşündük djdj
ahahsh ne guzel dimi sonra geldigi yere geri gidiyor
Aynen bir travma da biz yaratalım der gibi dkfk
eninde sonunda herkes hakettigini yaşıyorr.
kimseyi kullanmasın adam gibi acısını yasasın
Yaşayacak'lar o sebepten hangisine acımam lazım bilemedim sjfj
ahsjs acıman da iyiymiş ben hiç acıyamam kimseye😅
Kahroluyorum ben djfjs
😂😂
Yara bandı çabuk yıpranır ve atılır. Hatta suya deyince çıkıyor hemen 😂
Hiç sorma 😅
Bir adet yara bandının içinde bile on tane var nereye kadar bant bant
Birinden kurtulmadan üstüne bir yara bandı daha yapıştırıyorlar dkkd
Direkt F5'i çekerim. Kendime yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmıyorum.
O ne ki
Hee gamer olmadığımdan jdjds
Valla Allah şeytanlardan uzak tutsun ne diyelim bunun farkına varmak bile zor olabilir
Amin amin
Yara bandı olduğumu anladığım ilişkide tutunmaya çalıştım kendiliğinden koptu zaten sonra şey oldu sen bir dönümlük Bahar dersin geride kocaman bir kış kalır
Kullanıldığımi düşündüğüm ilişkide 2 yol çizerim eğer kullanıyorsa açılır ve gerçek duygusunu sevgisini (varsa) ortaya çıkarırım. Yoksa uğraşmadan uzaklasirim (yem atarım kullanıyorsa gönder gitsin)
Benim ilacım olamadıktan sonra hiçbir aşk şarabını içmem. Bu tedavinin panzehri de olmaz. Önce usulca sarhoş eder ardından ayıldığında mokoko. 😁
Adı üstünde, yara bandı olarak gördüğü için, yarası iyileştiğinde ilk fırsatta beni çöpe atacağı gerçeğini anlamak zor gelmiyor, büyük konuşmak da istemem ama öyle bir ilişki benlik olamaz.
Çok seviyorsan bile bir noktada vazgeçersin. Sana baktığında bile onu gordugunu , hayal ettiğini düşünürsün acıtır..
Bilmeden kalmışım bir sene boyu. Yarayı kapattım ama bende kapanmayacak yaralar açıldı
İyileşince atıyorlar yara bandını çöpe
Yaralı bir insanın hayatının merkezine girmenin yolu da onun yarasına yarabandı ve merhem olmak. Kalmaya devam ediyorum.
Ona yara bandı bağlarım öyle bir şey olamaz
Olabilemez🤣
Sayın burjuva hanımefendi
Burjuvalizm lideri🤣
hayır. bazı arkadaşlar, kadrolarına almak istediler de.. yedikleri lafın linkini saklıyo olmuşlar, ara ara dinliyolarmış, hatırlamak için
Kalmam. Zaten flörtte kendini belli ediyor o, melankolik tavırlar, eskiye göndermeler falan hiç bulaşmamalı
Tabii ki kalmam. Yara bandıysam yara geçince çöpe gidecem zaten, en iyisi yarayı iyileştirmeden uzaklaşmak.
Biliyorsam tâbi ki durmam. Ama o niyetle yaklaşıyorsa o da onun karaktersizligi.
Mutluysam kalırım elbet, ama baktım bu ilişki bana zarar veriyor mutsuzum ilişkiyi o zaman bırakırım
Onu anladığım an onun için merhamet etmem kesinlikle affı olmaz
Gerçekten beni sevmiyorsa ve beni kullanıyorsa ayrılırım.. kimsenin kuklası olamam olmam da..
O kadar düşük karaktere sahip biriyle aynı ortamda bulunmam
kesinlikle böyle bir ilişkide kalınmamalı travmatik etki yaratır
Kalan birazcık saIaktır.. hatta biraz değil çokça öyledir
o yara bandını çıkarıp caaart diye yırtıp üstüne alkol dökerim
Yarasını kanatır s*ktir ederim. Oturur ağlasın sonra.
Öyle tiplerin yaraları derin, yara bandıyla olacak işler değil.
Aşkından yanıp ölsem de kendimi kullandirtmam ya
Sektiri çeker hayatımdan gönderirim öyle bir durum olduğu vakit hiç acımam
Sektire sektire gönderirim onu 😁
Vicdan işte…
Bazan yaranın iyileşmesini beklemek gerekebilir…
Yarası olanın bandı olamam, buna hakkım yok bence dkdk
Gitsin başka birisini bulsun..
Yok o kim köpekmis.. Gurur her şeyden önce gelir!
Hayır kesinlikle kalmam hemen o ilişkiden çekilirim.
Yara bandı yapılmaya calisildigim olmuştu maalesef
Kör aşıklar anca kalır o ilişkide durumu henüz anlayamadıkları için
Kalmam bende onu kullanırım sonra çeker giderim feleği şaşar.
Kırık kalbin tamircisi değilim ben... İlk yardımı başkası uygulasın 💅
Yara bandını yapıştırdığı yerine ağdayı yapıştırıp giderken çekerim 😂
Hayır, kalmam. Birinin duygusal boşluğunu doldurmak ya da acısını unutturmak benim görevim değil.
Kullanılmışlığım oldu , eski günlerdeki gibi aynı şekilde ağzını burnunu kırarım adamın!
Hayır, koca bir taş olur bu sefer kafasını yararım 😂
Kullanır geçerim. Geçmeden öncede içine bir şeyler oturur. Oyun istiyorsa seviyesine düşerim zevkle.