Gizli Üye(36-45)10 ayBu devire yapmayan kadına m. al gözüyle bakıyorum. Ben 23 yıl önce evlenirken yapmamaiatim cunki m. aldim. Sonra eşimin üzerindeki baskısı beni bosnamya götürdü. Onca yılın sonu benim için kazanç olmayacakti basaydim ve sonra geri döndü ve özür diledi. Bende planımı yaptım o saaatten sonra ak mask sevgi umrumda değildi sadece alacağıma bakarım dedim bir sorun olursa. Yaptım sözleşmeyi. Bir tüm verdiğim altinlarimi istiyorum tarlami satıyorsun ne yapıyorsun yap. Ev alırsam hak talao edemeyeceksin dedim. Bende seninkini istemiyorum dedim. Ev eşyaları ile ilgi senin aldıklarım senin benim aldiklarim benim olcam zaten kendisi cimrinin tekidir ama bu maddeden sonra eve birşeyler yaptı 😁😁 ama en çok ben yaptım. tabiki. Aldatma falan istemrine girmedim cunki zaten o beni aldattı oda ne benden taraf ne yazarsa umrumda değil. Eski ben ile doğru düzgün kıymet bilerek yaşasaydı bugün böyle değişmiş bir kadınla merhamet duymayacak bir kadınla devam etmezdi. Ben gayet rahatım kanunların bana verecegi şeyi yillarxa beklemek yerine. Sona gekindiginde hiç uğraşmadan yallah diyebilirsiniz. bir şey kaybetmeden cildirmadan
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı. Yaparım, ama bu kağıda dökülen maddelerle değil, yüreğe yazılan bir sözleşme olur benim için. Sadakat, saygı, anlayış… bunlar yazılı kurallarla değil, hissedilerek yaşanmalı. İlişki dediğin şey, iki insanın birbirini kırmadan, eksiltmeden, kendi sınırlarını bilerek bir arada durabilmesidir. Belki bir sözleşme olur ama içinde ceza maddeleri değil, birlikte kalma niyeti taşır. Ne olur ne olmaz diye değil, olur da unutursak birbirimizi, dönüp hatırlayalım diye yapılır. Çünkü bazen insan, sevdiğini bile unutur kırmadan sevmeyi. Ve işte o zaman, içten verilen sözler en büyük güvencedir. Kuraldan çok, vicdanla yürür bir aşkın yolu.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
10 ayAşk zaten gönüllü bir sözleşme değil midir? Her gün 'seninle olmayı seçiyorum' demektir... Yazılı olmasa da kalben yapılan bir anlaşma gibidir.
113 Yorumla- 10 ay
🙂 Sana biri evlenmeden böyle bir söyleşme teklifi yapsa ne düşünürdü ne hissederdin ve ne yapardın?
- 10 ay
İnan şu konuda çok samimiyim bak ben saygısızlık yüzünden 6-7 yıllık ilişkimi bitirdim bana bu teklifle gelse O masadan kalkarım giderim ben gerçekten çok açık ve samimiyetle söylüyorum ben buna 🙂
- 10 ay
güven ve saygının harmanlanmadığı bir evlilik bitmeye mahkumdur bence
- 10 ay
Ama günümüz ilişkilerine bakınca Gerçekten çok güzel ve yerinde bir soru olmuş tebrik ederim
- 10 ay
Teşekkür ederim 🙂
- 10 ay
Hayır. Asla değil söz biter yazı kalır demişler. Kadınlar muhakkak sözleşme yapmalıdır. cunki eninde sonunda verilen hiç bir söz yerine getirilmez. Evliliklerden ayrilinirken çok büyük kavgalar oluyor bu kavga olmamais için kadınlar ve erkeler en başta herseyin nasıl olacağını yazmalı
- 10 ay
@Papatyaadası hee doğru diyorsun sözleşmeye günler ve saatleede yazılmalı salı sallanır çarşamba baş ağrısı var perşembe canım istemiyor gibi😀😀
Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Bence iyi bir şey değil sözleşme yapılması. Ben sadece nafaka olaylarına karşıyım belki onun için olur. Boşandığım birisine niye para ödüyorum
315 Yorumla- 10 ay
Diyelim ki sözleşmeye uyulmadı boşanacak mıyız yani ne oluyor cezayı kim verecek :D bu pastayı yapmayı nasıl öğrendi diye gider bu 😐. insanın içinden gelmesi gerekir. Bence de yatağa küs girilmez ama bunu sözleşmeye döksek içinden geldiği için değil bir kural olduğu için yapacak ne önemi kaldı ki
- 10 ay
Bence evet kötü.. İçinden geldiği için değil kural olduğu için yapıyor benim için önemi kalmamış olur. Mesela sevgililer gününde hediye almak gibi saçma bir şey içinden geldiği için değil ki o günü birisi özel kılmış herkes tarafından benimsenmiş almazsa tartışma çıkacak diye alıyor. Bana göre herhangi bir günde alınan hediye daha güzeldir. Çünkü içinden gelmiş düşünüp almıştır.
u 10 ayBurada öyle bir kural yok ama😅 hediye konusunda dediğine katılıyorum
Yatağa küs girmeme olayında şöyle düşünüyorum. İki taraf da kırgınsa sözleşme olmadan erteleyebilirler, böylece üstünden zaman da geçince soğukluk artabilir ama sırf yazıyor diye barışıp orta yolu bulabilirler. Bunda samimiyetsiz bir şey yok gibi- 10 ay
Nasıl öyle bir kural yok sözleşme var işte ortada şartlandırma var. İlişkilerde kırgınlık olabilir bunlar gayet normal şeylerdir. Her zaman dört dörtlük bir ilişki olamaz insana doğaya aykırı bir durum. Kırgın olsan bile yatağa birlikte girmek gerekir. Burada zaten belli bir süre sonra duygular devreye girer ve barışırlar. İşte soğukluk artabilir ama sırf yazıyor diye barışma kısmına katılmıyorum. Kişi istediği için değil sırf sözleşmeye uymak için yapmış oluyor ve bu bana samimiyetsiz gelir. Atıyorum tartışıldı karşı taraf adım atarsa aklımda şöyle bir soru olur; acaba sözleşme olduğu için mi barışmak istedi yoksa gerçekten barışmak istediği için mi bu düşünceye neden kendimi maruz bırakayım ki... Yapmış olmak için yapmak gibi bir şey geliyor.
- 10 ay
Hangimiz koyduğumuz kurallara tümüyle sadık kalabiliyoruz. Onlar koyuyor evet ama şöyle düşünüyorum işte insan yaşamı boyunca aynı kalmaz değişir. Bu değişim duygu olarak da geçerlidir. Evet kendileri koyuyor kuralları öyle düşünceye sahipler ama zamanla bu düşünleri değişebilir. Ben duyguyu yaşama taraftarayım. Kırgınlık mı oldu yaşayalım mutlu mu olduk yaşayalım ağlamak mı gerekiyor ağlayalım bir şeyleri içimize atmadan atıyorsak da zamanı geldiğinde söyleyebileceğim bir şey isterim. Ancak burada bir "ön şart var" o an yapmak istediğin bir şeyi yapma durumundasın ve bu bana göre çok yapay geliyor.
Mesela birlikte yatmaktan ziyade oyunda kız eklemesin ee tamam eklemesin kişi bunu yapmak isterse böyle mi durdurulacak :D. Biliyorum bu kişilere özel bir şey oyun olmaz instagram olur o olmaz başka bir şey olur. Temel olarak kastım kişinin kendi isteğiyle bir şeyleri yapması veya bir şeylerden vazgeçmesi benim için daha değerlidir.
Kendi düşüncemden örnek vereyim kıyafete karışırım. Her kıyafet her yerde giyilmez bana göre. Ben sen yokken de böyle giyiniyordum beni böyle bilerek kabul ettin şimdi karışma demekte saçma bir düşüncede detaylandırarak boğmayım seni :D Neyse giymesini istemediğim bir kıyafet giydi oysa hoşlanmadığımı biliyor. Ben bunu bana yapılmış saygısızlık olarak görürüm. Şunu bilmesi gerek istediği kıyafeti giymekte özgürdür ancak her şeyin bir geri dönüşü vardır. O gün suratım asık olur. Keyfim gider ortamdaysak susarım konuşmam. Kısaca tavrım olur. Bu onun için önemli değilse ki zaten bitmiş demektir.
Yapay Zeka Cevapladı
Haha, ilişkide sözleşme mi? Hem komik hem de düşündürücü! 😄 Mantıklı yönleri yok değil aslında, özellikle bazı kurallar çok şeker. “Her gün ‘seni seviyorum’ demek” gibi maddeler ilişkiyi daha sıcak kılabilir. Ama bazı şeyler de fazla detaycı olmuş ya, insan doğal olmalı! Bence bu tür sözleşmelerden ziyade birbirini anlamak daha önemli. Ama tatlı bir fikir tabii! 😅💕
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.
10 ayUymayacak insan sözleşme var diye uymaz ki içinden gelmeli hepsi çok zengin insanların mağdur olmaması için yapması gerekiyor onun dışında kalp işi bu işler
23 Yorumla
u 10 ayUymuyorsa da kolay yoldan boşamak için güzel bence
- 10 ay
Gereksiz bana göre içinden gelmiyo sözleşmede yazıyor diye yapıyor falan
u 10 ayAnlaşılır o bence az çok
Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Hayir sözleşme adı altında kısıtlama taktiği bana gelmez bunu bana dese sıcak bakmam sözleşme dedigin zaten bellidir evlilik içinde iyi gunde Kötü gunde yaninda olmaktır kısıtlayıcı tavır almak özgürlük alır ben böyle biri ile ilişkiye gitmem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
10 ayBöyle giderse evlilik felan olmaz ya insanlar değişik canlılar bekarlık iyidir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Harika, görseldeki sözleşmeyi imzalarım ben❤
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261,5b cevap paylaştı.
u 10 ayHayır ben yapmam tabi ki de. zaten gerçekten seven insanın böyle şeylere ihtiyacı da olmaz
00 Yorumla
10 ayBizde yapalım mı aşkım @LastGuest 🤣
24 Yorumla- 10 ay
@LastGuest Benim niye bundan haberim yok 😹
- 10 ay
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
10 ayEskiden bu evlilik sözleşmeleri “ailenin maddi birikimi korumak adına” yapılırdı. Zengin aileye gelen fakir ya da orta halli gelin/ damat adayları dizilerimizde sıkça konu edilmiştir. Fakat insan evliliği için belirlediği ritüelleri sabitlemek adına da kesinlikle anlaşma yapabilir. Sonuçta dinde de belirlenen mihir vs. kağıda yazılır. Ne demişler, söz uçar, yazı kalır. Ve yazılanlar evliliğin sürdürülebilirliği ve çiftlerin mutluluğu için ise, elbette yapardım.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
10 ayÇok saçma geldi.. İçten gelmeyen qmq sözleşmede yazan maddelere uymak zorunluluğu.. İçten gelmedikten sonra gökten inse yapmayan yapmaz.. Sözleşmeyle ilişki yaşamak duygusal değil ticari olabilir ancak :))
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 585 cevap paylaştı. görseldeki gibi bir sözleşme olursa benim için fark etmez bunları sözleşmesizde yaparım zaten :D
13 YorumlaYaparım tabiki, hatta sözleşme daha sağlam olsun diye bu konuda uzman bir avukata hazırlatılmalı.. Bizim millet bu konulara çok duygusal yaklaşıyor ama bu bakış açısını artık kırmamız gerekiyor bence..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı. 18 yaş erkek için çok erken yas. Kız bu çocuğu buyutmekle uğraşacak, sözleşme fikri de ailelerinin fikridir büyük ihtimalle. Onlar da hep bunların işlerine burnunu sokacak.
Evlilik sozlesmesi de bence hiçbir şeyin önüne gecmiyor. Aksine insanları birbirine daha guvensiz hale getiriyor. Bir yerde insanın önüne çıkar diye düşünüyorum. Birine güvenmiyorsan onunla evlenmeyeceksin. Evleniyorsan da sözleşme güvensizlikten gelen bir şey
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bazı insanlar çok yorucudur. Konuştuklarında hep sorun konuşur. Küser, tepkisel davranır. Hep bekler ama kendileri geride dururlar. Bu insanlarla beraber olmak bir süre sonra sizde psikolojik yorgunluk yaratır. O yüzden etrafınızda sohbetiyle, davranışlarıyla sizi dinlendiren birileri olsun.
05 Yorumla- 10 ay
Soruyla ne alakası varki abi
- 10 ay
Yok abi konu açmak için yazdım ben sana bir yazsam olur mu bişey sorcam
10 ayValla yapan bazı kişilere hak veriyorum. Adamin yatları katları var. Biriyle evleniyor ve yalnızca 1 kaç gün evli kalıyor. Kadın direk boşanmaya çalışıyor ki mallar bölünsün. Tamamen desteklerim bu kişileri ki benim desteğime ihtiyaçları yok o ayrı konu 😄
00 Yorumla
10 ayAslında çok tatliş maddeler, yapılabilir kuşum 😊🌸
10 YorumlaGörseldeki kişi sözleşme yapabilir milyon dolarları olan bir adam karşısındaki kadının ise hiçbir şeyi yok boşansalar mal varlığı yarıya bölünüyor adam haklı böyle bir durumda bende olsam bende sözleşme yaparım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Evet yaparım mantıklı geldi mesela üstüme kuma getirmeyeceksin aldatmayacaksın hakaret etmeyeceksin v. b. şartlar olabilir 😄
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
10 aySöyle madde ekleyelim o zaman.
Ev içinde yaşananlar (ne olursa olsun) 3. Şahıslarla (1. Derece yakınla bile) paylaşılırsa sözleşme tek taraflı olarak iptale açık hale gelir.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Yaparım da bazı şeyleri kuralları abartmayalım. 🙂
23 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
10 ayBana da mantıklı geldi ama GTA ne yaaa 🤣🤣
12 Yorumla- 10 ay
Neyse bence de uygundur yani buna erkeklerde hayır demez diye düşünüyorum 🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
10 ayInsan içinde kavga etmemek okey de el ele tutulmadan yürümemek bana saçma geldi. Sanki millete gösteriş gibi
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Çok saçma bunlar mecburi bir durummus gibi içten gelmiyorsa yapmam bosanirim evli kalmak zorunda değilim ki:)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
10 ayElbette yapmak isterim ama bu Tabii ilişki Sözleşmesi'nin içinde nelerin olacağı çok önemli Yukarıdaki yazılanlar olacaksa zaten okey 😂😂
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 592 cevap paylaştı. Doğallığı öldürür ama sadakati pekiştirir gibime geldi. Taa ki kurallara uymak rutin bir sıkıcılık eksenine girene kadar.
00 Yorumla
10 ayo kadar arada bir konu ki yapılsa bir dert yapılmasa bir dert :)
10 Yorumlayanlış buluyorum ama bazı durumlarda haklı görebilirim bu durumu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Saçmalık ne yapacaklarını şaşırdılar artık güvenmiyorsan evlenme sözleşme neymiş ya
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
10 ayHe yaparım, başka birisine bakarsa miniğini keserim 😄
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 939 cevap paylaştı.
10 aysevgi saygının olmadığı yerde.. güvensizlik olur.. ben asla öyle bir şeye gerek duymam
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
10 ayGörseldekileri okuyunca bana da mantıklı geldi jdn
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
10 ayŞart koşulan şey bana görev gibi gelir yapasım gelmez.
00 Yorumla Bebeğimiz olursa bezini hep eşim değiştirecek diye sözleşme yaparım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. bu da bişi mi beh... ben nufus cüzdanımı bile verdim
00 Yorumla
10 ayBen gerilirim böyle.. Hem içten gelmeyen hiçbir şey beni mutlu etmez..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Güvenmediğim insanla evlenmem. Evlenirsem de evlilik sözleşmesi yapmam ne o öyle
00 YorumlaHiçbir anlamı yok.
yapan her türlü her şeyi yine yapar.
isterse bin kez söz verip imza atsın00 Yorumla
10 ayGeç kaldım ben onun için 😅
14 yıl önce düşünmem lazımdı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Eee böyle maddelere can kurban. Millet bir kanepeyi ikiye bölüyor sözleşmelerde.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
10 ayBu sözleşmeden dönen dönektir kffk
İmzalamak isterdim
00 Yorumla Ben yapmam ama ilerleyen süreçte eğer eşimin kanı bozuksa vasiyetname hazırlarım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
10 ayBence olmalı.
Herkesin hakları ve sartları korunmalı.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
10 ayTürk sözleşmesi olmuş bu 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayBu kiz bu adamla sadece parasi için evlenmiştir. Aksini iddia eden kördür
00 YorumlaZenginsem tabiki tamamen maddiyat odaklı bir sözleşme yapardım. Onun dışında böyle saçma bir şey yapmazdım.
00 YorumlaYukardaki maddeleri insan sirf sevdigi için yapmayıp sözleşmede oldugu icin yapıyorsa ne yapayım boyle evliligi
00 Yorumla
10 ayBilmem ki. bulacak miyim ki? Bir kiz. Beyaz sine de uyumak icin. Aman imkaniz oynamak iste.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayOlur yaparızzz
00 YorumlaMaddeler süpermiş ya 😂😂
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Gerek yok bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
10 ayZengin züppe dertleri iṣte
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
10 ayAdam çok çirkin ya
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 671 cevap paylaştı. Bu gidisle yapacagim galiba
00 YorumlaGTA Online olmazsa RDR2'de oluyor mu?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
10 ayBoşandıktan sonra nafaka ödemek yasak.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
10 ayboyle bi sozlesme cok mantikli yaparim ahshahs
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 ayTabi yapmak lazım mantıklı düşünen biri yapar
00 Yorumla
10 ayEvlilikte sözleşme olmaz önemli olan sadalat
00 Yorumla
10 ayHayır yapmam bana mantıklı gelmiyor.
00 Yorumla
10 ayHayır. Güvenmiyorsam hiç evlenmem
00 Yorumla
10 ayşartlar çok ağır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı. Çok mantıklı geldi nedense
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat