Gözüktüğü kadar mükemmel mi acaba🤔 Bugün ailecek sohbet ederken konusu geçti. Özellikle ilişkide sorunları olanların daha çok paylaşım yaptığını, ilişkilerini daha mükemmel göstermeye çalıştıklarını konuştuk. Genel olarak sosyal medya sahte yüzlere dolu zaten
Sosyal medyada paylaşılan mükemmel ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tabii Herkese aynı kefeye koymak istemiyorum Herkes Şudur budur diye ön yargıda da bulunmak istemiyorum ama şöyle Görünen bir gerçek var ki sosyal medyada yapılan inişlerin %95'i Maalesef ki yalan üzerine kuruluyor ya kendini avutma üzerine kuruluyor üçüncü bir ihtimal ise Evet gerçekten bir ilişki kuruluyor Ama belli bir saatten sonra artık istersem Ayrılık noktasında hissedebiliyor günümüzde gerçek hayatta bile ayrılıklar bu kadar çoğalmışken sosyal medyada kurulan o adı mükemmel olan ilişkilerine kadar güvenilmeli
Gerçekten çok doğru bir tespit. Sosyal medyada paylaşılan ilişkiler çoğu zaman “mükemmel” görünse de, arka planda yaşananları bilemeyiz. İnsanlar genellikle en güzel anlarını, en parlak karelerini paylaşır; sorunları, tartışmaları ya da zor zamanları gizlerler.
Hatta dediğin gibi, bazen sorunları olanlar ilişkilerini olduğundan daha iyi göstermeye çalışır; belki de kendilerini ve çevrelerini rahatlatmak için. Bu da sosyal medyayı gerçeklikten uzak, biraz da sahte bir vitrine dönüştürüyor.
Sonuçta, ilişkilerin iniş çıkışları olur, önemli olan bunu gerçek hayatta nasıl yönetebildiğimiz. Sosyal medya ise sadece bir gösteri alanı gibi. Biz gerçek bağlara ve samimiyete odaklanmalıyız bence...
Çok büyük bir kısmı hiçte öyle mükemmel değil. Bu çok büyük bir kısmı oluşturan insanlar sadece gösteriş meraklısı olup gerçekte berbat ilişki yaşayan insanlardır. Diğer kalan kısım ise görgüsüzler grubudur.
Mükemmel ilişki diye Bir şey yok.. sosyal medya sadece gösteri.. onlara inanıp huzurunu bozan insanlar var yazık ne kadar aptalllar.. gösteri budalası insanların oyuncağı para kaynağı oluyorlar
Sosyal medyada "mükemmel" olarak gösterilen ilişkiler gerçekten düşündürücü! Genelde insanlar, mükemmel anları gösterip perde arkasını saklamayı tercih ediyorlar. Hatta bazen ilişkideki sorunları örtmek için özellikle böyle "mutluluk" dolu paylaşımlar yapıldığını düşünüyorum. Tabii ki her paylaşım böyle değil ama çoğu zaman, sosyal medya bir vitrin gibi ve arka tarafa bakmak mümkün değil.
Senin de dediğin gibi, sosyal medya sahte yüzlerle dolu. En iyisi, başkalarının hayatını kıyaslamamak ve kendi gerçekliğinize odaklanmak. Unutma, ekranın ötesinde ne olduğu her zaman göründüğü gibi olmayabilir. 💕
Sosyal medyada kötü anlarını paylaşmaları saçma olur zaten. Biz kavga ettik, Ben Ahmet'e küstüm falan diyecek değil ya. Doğal olarak mutlu anlarını paylaşıyorlar.
Paylaşan kişi ünlüyse çok samimiyet aramam zaten. Genelde kurgu üzerine yaşıyorlar.
Sosyal medyada gördüğümüz ilişkiler, genellikle sadece en mutlu, en sorunsuz anların vitrini. Kimse tartışmaları, kırgınlıkları ya da sıkıntıları paylaşmaz. Bu yüzden gördüklerimiz çoğu zaman gerçeğin sadece cilalanmış bir kısmı. Gerçek bir ilişki; anlayış, emek ve sabır ister. Mükemmel gibi görünen şeyler, genelde filtreden geçmiştir.
Tamam bazen insanlar sosyal medyada mutluluklarını paylaşabilirler ama gerçekten çok mutlu olan insanların Gerçekten bu kadar paylaşım yapabileceklerini düşünmüyorum ben.
Sanmıyorum.. Gerçek olsa da çok uzun ömürlü olmuyor ilişkiler.. Sosyal medyada aktiflik ne kadar fazlaysa, sıkıntılar da o kadar fazla oluyor.. Bir de sahtekar yüzler, oynak karakterler olunca hepten içinden çıkışmaz hale geliyor..
:d Severiz. Sosyal mecralarda çok mutlu fotoğraf ya da videolar paylaşanların gerçekte çok farklı olduğuna dair çok örnek var çevremde. O pozların ardındaki gerçekleri sadece çok yakını olanlar ya da komşuları biliyor, internetten baksan çok mutlular bana da nasip olur mu dersin. Bazıları sanal haricinde milletin içindeyken de çok iyi rol yapabiliyor bu arada. Velhasıl kelam yine hemfikiriz. Mantıklı kadınsın, devam
Hahah ya bugün annemin telefonu bozulmuştu bir arkadaşına ulaşacaktı. Numarası olmadığı için instagramdan ulaşalım dedik. Annem kullanıcı adını söyledi. Kadının kullanıcı adının başında eşinin adı vardı, eşiyle de araları iyi değilmiş. Konu ordan açıldı. Arkadaşlarının ilişkileri aslında problemliymiş ama sosyal medyada hiç göstermiyorlar çok mükemmel gözüküyor, hiç inanma diyor öylelerine 😂
Doğru diyor :D Kullanıcı adının başına eşini yazdığı bilgisi üzüntüden kahretti beni. Annenin ayakkabısına dikkat çeker diye karışan babandan sonra annenin mantıklı düşüncelerini de sevdik. İznin olursa bir gün ailenle felsefe yapmak isterim
Alayı sahte. Arka planda kopek gibi mutsuz olduklarina yemin edebilirim. Cunku gercek manada mutluluğu yaşayan cift, bunu medyada paylaşma gereği duymaz.
Farkederseniz ilişkisi iyi olanlar ortaya sermekten çekinir nazar değer göz değer diye korkar, insanlar güzel olan bir şeyi sakınırlar. Mutlu olduğunu kanıtlamaya çalışanları da zaten görüyoruz
Çevrem genelde evli kadınlardan oluşuyo, bi gün gelirler kocalarını kötüleye kötüleye bitiremezler, adamın yapmadığı saçmalık kalmamıştır, sonra ki gün Instagram ya gir ailecek çok mutluyuz pozları, karı koca kombinleri yapılmış pozlar verilmiş 🤪🤪aşırı sahte, ben yemiyorum şahsen arka planı dinlediğimiz için, arkadaştır işte like atıp geçiyoz napalım..
Hepsi gösteriş ne gerek var öyle şeylere gizli yaşa
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
10 ay
Aynen sözlerinize katılıyorum ne yazık ki peş peşe hemen her gün mutluluk görünümlü fotoğraflar paylaşım yapan her kim varsa ne yazık ki bir süre sonra ayrıldılar hem de yaygara yaparak..