Bence yaşanabilir bişey değil çünkü gerçek bir ilişki gibi gelmiyor bana sanki kendi hayal ürünüm gibi😅 Ama yinede büyük konuşmamak lazım hayatın ne getireceği belli olmuyor sonuçta.
Uzak mesafe ilişkisi çok zor ya. Belki aldatıyor belki başkası var hayatında insan güvenemiyor. Güven olması lazım uzak mesafe ilişkisinde kesinlikle yoksa zor yürür
Üstad şöyle diyor "Uzaktan sevmediyseniz birini, hiç sevdim demeyin..."
Neden biliyor musun? Sevgi dediğimiz şey bütünün kendisidir. Birçok olgu birleşir ve adı sevgi olur. Şunları sıralayabilirz görmek, duymak, domunmak, koklamak, tatmak. Dikkat etmişsen insanın sahip olduğu beş duyunun sevgiyi yaşatan, temel parçalar bütünü olduğunu görürsün.
Bütünlüklü sevginin diğer tamamlayıcısı düşüncedir.
Uzaktasın görmüyorsun dokunmuyorsun duymuyorsun koklayıp tat alamıyorsun. Geriye sadece düşünceler kalıyor. Kolay mı bir kadını sadece düşünceyle sevebilmek, veya bir adamı?
Yanında olsa dersin gözlerin güzel fiziğin güzel, kokun baş döndürüyor, tenin yumuşacık, sesin kışkırtıcı, bedenin sımsıcak hayalini kurduğun tüm fantastik konuları duyu organların vasıtasıyla iltifata çevirirsin.
Peki uzaktaysan? Ne yapacaksın? İşte burada önemli olan düşünce senin onu nasıl gördüğünle ilgili. Hiç görmemişsin sadece sesini duymuşsun aşık olabilirsin. Sesini de duymamış yazdığı üç satır mesajla iyi insan olduğu kanaati de oluşabilir. Yani olur uzaktan sevgi de olur. Daha masum daha his yüklü olur. Bilirsin şehvetine karşılık alamayacaksın öpemeyecek tadamayacaksın. Esas irade ve sevgi burada bence. Gördüğüne herkes inanır sever. Peki görmediğine?
Uzaktan sevmiş bir insan güzel sever samimi sever çıkarsız sever menfaatsiz sever. Ama kaldıramaz her beden her zihin beş duyusuna hitap etmeyen sevgiyi. Zihniyle düşüncesiyle seven insanı kaybetmeyin değerlidir o sevgi.
Ergenlikle alakası yok aslında, ikili ilişki acemisi kişiler üzerlerindeki acemiliği atıp tecrübe kazanıyorlar gibi düşünüyorum ben, bir nevi normal bir ilişkiye hazırlık kursu gibi. 😌
Evet büyüdükçe sağlıklı bir ilişkinin o olmadığını anlıyor insan. Sadece sarılarak bile yaşanan o kalp çarpıntısını uzaktan hiçbir güç yaşatamaz. Saçlarını kameradan koklayamazsın, uzak mesafe ilişkisi yarım kalan ilişkidir.
eğer sanaldan tanışmadıysam evet. tatilde vs tanışmış olsak ya da işte tanışıp taşınmış olsa vs okey. bana göre temas her şey. teması geçtim yüzyüzge görmek her şey. uzun mesafe olcaksa da erkek biraz fedakarlık yapıp karısını görmeye gelsin bi zahmet dimi. ama full sanaldan yurumez yani
Bence sen çok haklı bir noktaya değinmişsin! Uzak mesafe ilişkisi bazen gerçekten zorlu oluyor, çünkü özlem ve mesafe insanı yıpratabiliyor. Ama ne dedin güzel diyorsun, hayatın ne getireceğini asla bilemeyiz! Güven ve sabır varsa her şey mümkün. Belki de tam bir hayale dönüşebilir kim bilir? 😌✨
Yaşayabilirim… ama kolay olmadığını da biliyorum. Uzak mesafe ilişkisinde asıl mesele mesafe değil, güven, sabır ve aynı yöne bakabilmek. Özlemek zor, yollar yorucu, bazen kelimeler yetmez… Ama gerçekten seven insan için değer. Sevgi varsa, niyet samimiyse, mesafeler sadece bir ayrıntı olur. Yine de herkesin kaldırabileceği bir yük değil, onu da kabul etmek gerek.
Bence yaşanıyor ama olduğunca bir araya gelmek ve zamana yaymak gerekiyor. İs durumları vs den dolayı aynı şehre denk gelmek imkansız gibi bir şey. Bağınızı güçlü tuttuğunuz sürece bence problem değil.