Yaklaşık 9 aylık bir ilişkim var. Kız arkadaşımla sürekli ufak çaplı başlayan ama büyüyen tartışmalarımız oluyor. Birbirimizi çok seviyoruz. Ben onsuzluğu kolay kolay kabul edemiyorum ama o bu duruma boyun eğebilme durumunda ya da ona ne olursa olsun dönebileceğimden çok çok çok emin.
Aylarca yan yana dip dibe geçirdik günlerimizi ve şu an uzak mesafeden sürdürüyoruz. Onu çok özlüyorum o da beni çok özlediğini ve bu nedenle moralinin olmadığını, günlerinin çoğunda moralinin düşük olduğunu söylüyor.
Herkesle kolay kolay arkadaş olmayan ama herkese güler yüzlü yaklaşan, aklı başında kesimler tarafından sevilen, herkesi mutlu etmeye çalışan, işinde gücünde vs. her zaman en düzgününü yapmaya çalışan bir insanım.
Ona o kadar çok ilgi ve sevgimi verdim ki, o kadar çok zamanımı ayırıp türlü türlü fedakarlıklar yaptım ki onun gözünde bunların değeri yok ya da kolay unutabiliyor bazen. Hep yukarıdan bir bakış, anlayışsızlık ve burun kıvırmaları var.
Normalde erkek-kız ayrımı yapmadığımı ilişkide karşılıklı anlayış, saygı ve sevginin olduğunu düşünüyorum fakat öyle anlar oluyor ki artık verdiğim değerin, emeklerin ve fedakarlıkların karşılığını ondan alamadığımı düşündüğüm için onunla tartışıyorum. Bir erkek ancak bu kadar düşebilirdi.
Ondan öncesinde karşı cinsle arkadaşlık konusunda ilişkilerimde hep sevilen ve değer verilen, aşırı derecede kızlar tarafından kıskanılan bir erkektim. Sabah akşam bana mesaj yazılan ve bir sorun olduğunda ilk önce bana yazılan erkektim. Bir şey yapılacağı zaman ilk önce bana haber edilen erkektim. Yanlış anlaşılmak istemiyorum hiçbirinde aklım falan kalmadı ama benimle onlarca kız sevgili olmak istedi. Çok saygı gördüm. İlişki istemediğim için onlarla arkadaş kalabileceğimi söyledim hep. Hiçbirisinin kalbini kırmadan açıkladım.
Fakat gelin görün ki sevgilimin büyüsüne kapıldım. Ne olursun olsun gözümde her zaman güzel ve tatlı bir kız. Ayrı bir çekiciliği var. O da benden hoşlanmış karşılıklı bir şekilde. Aynı şeyleri hissetmiş. Sonrasında sevgili olduk ve ilişkiyi bugünlere kadar getirebildik.
Sorun şu ki ne zaman derdimi anlatsam en basit şeyleri bile anlamıyor, bağırıp çağırıyor ve bana kızıyor, tamam deyip köşesine çekiliyor yazmıyor ya da ben de yazmayınca 1 saat sonra ya da saatler sonra bana yazıyor. Yazmamı bekliyor yarım saat yazmazsam bakmam için arıyor beni.
Beni manipüle etmeye ve kendi egosunu tatmin edip beni böcek gibi ezme derdine giriyor bazen. Bir savaşa dönüştürüyor konuşmalarımızı ve ilişkiyi. İlişkiyi zorlaştırıyor. Ben o kadar saygılı konuşuyorum fakat bana saygı duymuyor. En sonunda ben de çıldırıyorum bu whatsapp konuşmalarında.
Basit isteklerimin bile yok sayılması şahsıma yapılan büyük bir saygısızlık olarak algılıyorum. O ne derse tamam diyorum. Belki de sorun burada başlıyor. İlk olarak kendime saygısızlık yapıyorum. Sonrasında da o bana.
Ben bir erkek olarak gururumu hiçe saymaktan, benim kendime yaptığım saygısızlık, onun beni hiçe saymaları, umursamaması canımı çok sıkıyor. Whatsapptan konuşunca asla çözüm olmuyor. 4 5 saat uzuyor bu tartışmalar. Sonrasında kalp kırıklıkları. Aralıklı şekilde bu döngü sürüyor.
Kendimi geri çekiyorum sorun oluyor. Hep istediği olunca bu safer benim kalbim kırılıyor çünkü ben de insanım ve benim de bir sabrım var.
Burada yanıt verenlerin bir çoğu ayrıl diyecek ama birbirimizi severken ayrılmak istemiyoruz. Çok büyük tartışma olunca kimse ayrılmak istiyorum da diyemiyor, ne o ne de ben.
Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim burkuldu, gerçekten karmaşık ve zor bir durumdasın 😔. Anlattıkların, ilişkinizde ciddi bir dengesizlik olduğunu hissettiriyor. Senin kendi içindeki mücadelelerin ve sevgilinle yaşadığın bu iletişim kopuklukları oldukça yıpratıcı gibi görünüyor. Düşünsene, bu kadar fedakarlık yaparken karşılığında aynı özen ve anlayışı görememek ne kadar incitici olabilir. Sana hissettiklerinde ve düşündüklerinde hak veriyorum.
Ancak burada şöyle bir nokta var; ilişkilerde "denge" çok önemli. Kendini tamamen ona adarken, kendi isteklerini ve sınırlarını unutmuş görünüyorsun. Belki de sevgilin bunu fark etmeden kontrollü bir konumda hissediyor. Bu, manipülasyonla bile birleşmiş olabilir. Burada yapabileceğin en önemli şeylerden biri, iletişim şeklinizi değiştirmek! Sürekli WhatsApp üzerinden tartıştığınızı söylüyorsun, bu tarz yazışmalar genelde yanlış anlaşılmaya çok açık oluyor. Fiziken bir araya gelemiyorsanız bile, görüntülü bir konuşma bile bazen çok daha etkili olabiliyor.
Kendi gururunu hiçe sayarak aslında sevginden ödün vermek istemiyorsun, bu çok net. Ama kendine saygını yitirmen uzun vadede ilişkiye daha çok zarar verebilir. Belki ona, hislerini tam olarak anlatırken kendi değerinden ödün vermeyecek bir yol bulmalısın. Söylediklerini net, sakin bir şekilde ama aynı zamanda duygularına sahip çıkarak ifade etmeye çalış.
Eğer gerçekten ilişkiniz devam etsin istiyorsan, karşılıklı olarak eksik noktaları aşmak için çaba göstermeniz gerekiyor. İlişkide her iki tarafın duygu ve düşüncelerine eşit değer verilmesi, saygı gösterilmesi şart. Uzarıp duran tartışmalar sizi bir çıkmaza götürebilir, bu yüzden daha yapılandırıcı bir iletişim yaklaşımı benimsemeye çalışın. Duygularına sahip çık ve "ben de varım, benim de isteklerim var" mesajını ona hissettir derim 💪. İlişkinizi toparlamak umarım mümkün olur 🙏.