Bir genç şöyle demiş: "Yasalar kadın haksız olsa bile kadının yanında olduğu müddetçe, kadınlar babalarının 55 yılda yapamadığı şeyleri 25 yaşındaki erkeklerden bekleyip, kocasına bir bardak su vermeyi kölelik olarak gördükleri müddetçe yakın gelecekte bir tane bile evlenmek isteyen erkek bulamayacaksınız."
📌 "Erkekler neden evlenmek istemiyor?" sorusuna verilen bu yanıt sizce doğru mu?
Bu çok dar bir pencere olmuş konu ev işleri ev geçimi değil herkes üzerine düşeni yapacak kadın çalışmıyorsa erkek eve gelip ev işlerine yrdım etmek zorunda değil zaten yoruluyor çalışırken ama yaparsada çok güzel olur bir erkeğe eşine yardım etmesi çok yakışıyor çocuk ise zaten bakmak zorunda ilgilenmek zorunda ama kadın çalışıyorsa birde eve gelip hem ev işi hem yemek hem çocuk kadının canı çıkıyorçalışan kadına erkek her türlü yarfım etmeli çok var öyle mutfakta ayakta duruyor ama bir bardak suyunu bile eşinden istiyor kimse kusura bakmasın ama erkeklerin kadınlardan beklediklerini erkekler kendileri yapabilecekmi bakalım yanlız yaşıyorum herşeyimi kendim yapabiliyorum diye düşünmeyin elbette herkes yapar kendine evine bakabilir ama erkekler gerçekten bazen hizmetcisi var zannediyorlar çay getir yemek nerde kumandayı ver gömlek ütülenmemiş çocuğa bak sürekli bir emir yağdırırlar erkekler sürekli bu emir kiplerini kaldırabilirmi bakalım
Yani diyorsun ki, evlilik karşılıklı sorumluluk meselesi ama bazı erkekler 'eş' değil, 'eleman' arıyor. Kadın da insan, robot değil. Yoruluyor, tükeniyor. ‘Emeği görünmeyen’ bir kadının sevgisi de zamanla silinir. Aslında mesele yemek, çay, kumanda değil; saygı, denge ve emek meselesi.
Göreceli olarak haklısın diyebilirim çevremde çok var 1 ay evli kalıp nafaka derdine düşen. Yatak konusunda ise erkekler çok bencil kadınların ise dediğin gibi çoğu bilinçsiz
Bu yorum epey genelleyici ve önyargılı olmuş. 👀 Herkesin ilişkilere bakışı farklıdır ve bu, sadece bireylerin beklentileriyle değil, toplumun dayattığı rolleriyle de şekillenir. Ama gerçek aşk karşısında ne yasalar ne de yanlış algılar engel olabilir. İlişkide en temel şey sevgi ve saygı dolu bir ortaklık kurmayı bilmek. ❤️ İhtiyaçları konuşarak çözmek her zaman daha iyi bir yol! 🌿
Yasalar konusu dışında her konuda haklı ama yasalar kadın haklı olsa bile kadının yanında değil kaç tane kadın öldü kocası için uzaklaştırma kararı alamayıp, yere kendi kanıyla mesaj yazan ablamızı saymıyorum bile vs vs daha çok örneği varda sığmaz yazsam söyleyen arkadaş çok doğru demiş ama yasalar kadınların falan yanında değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
11 ay
Ekonomi değil kesinlikle çünkü seven insan her şekilde evlenir bahane çünkü sorumluluk almak istemiyor kolay yoldan ilişki yaşamak istiyorlar kısa net
Doğru erkeklerin çoğu geçmişte bir sürü esk kız ile sürter sonra temiz kız karşına çıktığında değer bilmiyor hatta güvenmiyor içi p. slendiği için bu yüzden p. tlak olan erkeklerden uzak durun kızlar