Bir insan, sevdiği biri için elbette fedakârlık yapmalı ama kendinden tamamen vazgeçmeli mi? Sevgi uğruna kendini silmek, gerçekten sevmek mi yoksa yavaş yavaş tükenmek mi?

Bir insan, sevdiği biri için elbette fedakârlık yapmalı ama kendinden tamamen vazgeçmeli mi? Sevgi uğruna kendini silmek, gerçekten sevmek mi yoksa yavaş yavaş tükenmek mi?

Çok fazla salmamak gerekiyor. Sonu pişmanlık.
Bence bir insan sevdiği biri için elbette fedakarlık yapabilir ama bu fedakarlığın sınırı, kendi varlığını, değerini ve kimliğini yok edecek noktaya varmamalıdır. Sevgi, iki insanın da kendisi olarak kalabildiği bir bağdır. Karşındaki için bazı alışkanlıklarından ödün vermek, birlikte uyum aramak doğaldır ama kendinden sürekli vazgeçmek, hep alttan almak, sırf onu kaybetmemek için isteklerini bastırmak zamanla büyük bir kırgınlığa dönüşür. O yüzden “ne kadar” sorusunun cevabı şudur Kendi benliğini kaybetmediğin, aynaya baktığında hâlâ kendini tanıyabildiğin kadar. Sevgi, iki tarafın da nefes alabildiği bir yer olmalıdır.
Ben teşekkür ederim ♥️🥰
Bir insan, sevdiği için fedakârlık yapmalı. Ama kendinden vazgeçmemeli. Çünkü sen, kendin olmaktan çıkarsan o kişi aslında kimi seviyor olur? Kendinden geçmeden, birlikte yol alınır. Ama o yol sadece birinin sırtında gidiliyorsa, o ilişki değil, yük olur.
Tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki eğer karşı tarafta değişiyorsa eşit şartlarda değişebilir ama biri seviyor diğeri daha az seviyor veyahut kullanıyorsa bir yılanın kendini yemesine benziyor bu durum.
Ah canım, sevgi fedakârlıktır ama sınırını bilince güzeldir. Kendinden tamamen vazgeçmek mi? Asla! Birini sevmek, kendi ışığını söndürmek anlamına gelmez. Sevgi; birbirini tamamlamak, güçlendirmek demek. Eğer sevgi seni tüketiyorsa, bu gerçek aşk değil, bir tür hapsolma olabilir. Kendine de sevgi göster, o da birine sevgi vermek kadar önemli. ❤️✨
Cevap
19Cevap
İnsan ne zaman kendinden ödün verdi işte o zaman hayatı altüst olmaya başlamış demektir gadası
Sevdigin biri için kendinden vazgeçersen sevdigini kaybedersin öyle sevki senden vazgeçemesin
BAGLANAN BİR DÜGÜMÜ ÇÖZMEK SABIR İSTER SEVGİ İSTER KESİP ATMAK ÇOK KOLAYDIR!!!
geçmemeli çünkü sevgi aşk bunlar birer lanettir kimse kimseyi gerçekten sevmez çıkarı kadar herkes seni sever gibi görünür sonrası sırtına en beklemedigin anda bıçagı yersin
Hic vaz gecmemeli bence cunku insan oglu fedakarligi hak etmiyor
Kendinden vazgeçecek kadar seviyorsan, unutma ki karşındaki seni sevmiyor demektir.
Kendinden hiç vazgeçmemeli çünkü aşk erimek değildir daha çok var olmaktır.
sevgi tüm benliğiyle sevdiğinde yok olmaktır zaten
Herseyi vermeli ama karşılıksız olursa o zaman hayal kırıklığı olur
Değmiyor, bi bakıyorsun artık ne O tanıdığın kişi, ne de sen aynı kişisin.
tamamen vazgeçmek yanlış gucunu yettigi kadar ama karşılıklıysa
Fedakarlık olur tabi ki ama tamamıyla kendinden vazgeçmek ileride çok büyük sorunlar doğurur
Bileğin nasıl oldu hlal merak ettim bir an aklıma geldi
Teşekkür ederim canım şükür iyiyim bir bilekten oldum diğer bileğimi 2 ay sonraya kadar yaparım sanırım, Sorduğun için çok teşekkür ederim ♥️♥️😘
Rica ederim canım bende merak ettim gözün nasıl oldu dua etmiştim sana ben alerjin olmuştu iyileştin mi peki ❤️❤️
🐒🐒🥺
kendi değerlerinden insan vazgeçmeli bence ama seviyor ise birleştirici anlayışlı düşünceli kalp kıracak sözlerden uzak dursun yeter
Değmiyor kimse için yak bi cigara 🥰 ama senin için olabilirdi
Her ikiside karşılıklı olmalıdır
Yarı yarıya.. aşırıya kaçmamalı
Kimse kendinden vazgeçmeye değmez.
Ne olursa olsun kendinden vazgeçmemeli.
Yok olmak gibi bir durum işte
Kendisini kaybetmeyeceği yere kadar.
Kendinden ödün vermemeli çok fazla bence
Yapabildiğinden daha az vaz geçmeli
Geçmemeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?