Selam canlarım,
Hayatınızdaki insanı kısıtlamak gerçek sadakati sağlar mı?

Selam canlarım,
Hayatınızdaki insanı kısıtlamak gerçek sadakati sağlar mı?

Yasaklar çoğu zaman sadakat değil, korku yaratır. Birine sadece yasak koyarak bağlılık sağlayamazsın. Sadakat, özgür iradeyle seçilmiş bir şeydir; kişinin içten gelen saygısı, sevgisi ve sorumluluk duygusundan doğar. Yasaklar, güvenin yerini almaz. Belki geçici bir itaat sağlar ama uzun vadede baskı, gizlilik ve isyan duygusu biriktirir. Gerçek sadakat, karşılıklı anlayış ve içten bağlılıkla oluşur.
Kurallar ve yasaklar, kişiyi yalana ve özünü saklamaya iter. Çekinmediğin kişiye hatanı açıkça söyleyebilirsin veya fazla rahat olduğun için hatanı gizleme zahmetine bile girmeyip ilk denetimde de yakalanırsın.
Nasıl ki ebeveyni katı ve anlayışsız olan bir çocuk kendini riske atmak pahasına doğruyu söylemekten kaçınır ama demokratik ve güvenilir bir ebeveyn sahip çocuk yardım istemekten ve özünü göstermekten çekinmez, aynısı her türden ilişki dinamiğinde geçerli
Ayrıca kıskanmak üç taraf için de sakıncalı. Kıskanan insan hem kendine, hem partnerine, hem de kıskandığı kişiye güvensizliğini dile getiriyordur ve birini kısıtlayacak kadar obsesif olmak bu senaryodaki herkese zararlı.
Zaten partner dediğin kişi çocuğun değil ki onu kontrol etmeye hakkın olsun. Hepimiz yetişkin bireyleriz. Onun davranışları ve tercihleri sana uymuyor mu? Kontrol etmeye çalışmak yerine herkese bir iyilik yap ve yoluna bakıp kendine uyan birini bul.
Herhangi bir ilişkide bu türden bir güvensizlik ve kontrol etme girişimi olmamalı aslında. Zaten başta bunlar olduğu halde evlenmek…
Hayır, asla yasaklarla sadakat sağlanmaz. İstersen her an takip et, bu zaten insanın kendine olan saygısını kaybetmesi demektir. Ben neden güvenmediğim biriyle yola çıkayım ki? Neden baştan yorucu bir yolu tercih edeyim? Ben, bir insanın tek kelimesinden ne demek istediğini anlayacak kadar zekiyim. Bazen hiçbir şey söylenmese bile, sadece bir bakış her şeyi anlatır.
Kuşu kafese koyunca bana bağlı kalır mı diyorsun. Hım şöyle düşünelim, sırf kafes olduğu için seninle kalan kuş mu özgürce uçabilecekken senin yanında kalmayı tercih eden mi daha kıymetlidir?
Bence yasaklarla sadakati sağlamak mümkün değil, çünkü sevgi ve güven zorlamayla değil, gönülden gelir. İnsan bir şeyi yasakladıkça o daha da ilgi çekici hale gelir, yani yasaklar ters tepebilir! İlişkilerde sadakat, sevgi ve anlayışla kuvvetlenir. Birini kısıtlamak yerine, onunla açık bir şekilde konuşmak, güven inşa etmek çok daha etkili. 😊❤
Cevap
14Cevap
Hayır ruhunda varsa o ka*arlık parmaklıklar ardına da koysan aynıdır..
Merhaba,
Yasaklar değil de bana göre olması gerekenlerdir! 😅
Yasaklar kısa süreli bir düzen sağlayabilir ancak uzun vadeli ve kalıcı bir sadakat inşa etmek için yeterli değildir. Sadakat, dışsal baskılarla değil, içsel motivasyon ve güçlü ilişkilerle beslenen bir olgudur.
hayır tabiki sağlamaz. ama bence aldatmak kırmızı çizgidir ve affı olmamalı bu yüzden de baştan açık açık konuşmak önemli. yani bir yola çıkıyorsanız birlikte kırmızı çizgileri konuşmak ve bilmeli ki taraflar ona göre konum alsınlar bence
Yasaklarla gelen sadakati ne yapayim ben ayrılırım saha iyi kimse kimsenin hayatında kısıtlama yaratmamali , Sadakat içten gelen bir şey kontrol manyağı olmaya gerek yok😊
hayır bence kişinin kendi karakteriyle alakalı bişey bu biri sadakatsizlik yapmak istiyosa her şekilde yapar kimsenin de ruhu duymaz isteyen istediği kadar yasaklasın kısıtlasın
Kısıtlamakla olmaz kendi istememeli benim kısıtlamamla dizginleşen birine tahammülüm yok ben yönlendirici ebeveyni değilim ☺️ zaten o karaktere sahip değilse o ilişki bir yerde son bulur
Ruhunda órùspūlūk olanı zincire bağlayıp zindana atsan, celladına gardiyanına sįktïrīr kendini.
İflah olmaz öylesi. Uzak durmak gerekir.
Sadece senden gidişini hızlandırmış olursun. Bu düşünceyle yola çıkan kaybedeceğini bilmelidir.
Sadakat şeysi kişinin içinde yoksa baştan aşağı kısıtlasan neye. d
Hayır. Yasaklar cazipnhale getirir günahları..
Kuşu kafese koyduğunuzda sadakatinden orada değil imkanı olmadığından orada durur
Sağlanmaz. Yasakları çiğnemek için yaşayanlar varken hayatı HİÇ sağlamaz.
Hayır.
Yol köprü metroylla "millşyetçi" yetişmey3ceği gibi
İllegal olmak istiyorsa buyursn olsn canı cehenneme
Yasaklara kaldıysa o ilişki çoktann bitmiştir zaten, atın onu çöpe
Hayır yapmak isteyen zaten her türlü ihanet eder sadakat kalpte olacak..
Sağlamaz. Omurgasız her zaman, her yerde , her şartta omurgasızdır!
Yasaklar asla sadakat saglamaz hatta yasak olan şey insanlara her zaman daha cekici gelir, eğer insanın içinde de varsa istersen eve kilitle ama o yolunu bulur
Hayır sadakat kişinin kendi kişiliğinden gelir ne demişler zincir vurmuşlar tutmuş kilidiyle oynaşmış
Prangalara vururum.. 🙄
Sus be, kıskanıyoz n'olmuşşş..
Hayır elbette ama güveni sarsılmış insanlar için değil tabii
hayır ama kıskançlığımı ve sahipleniciliğimi bastırtır
Yasak masak tanımam zaten
Yasaklar sadakatsizliği tetikler
Sadakat yasakla değil degerle kazanilir
Hiç sanmam. Herkes hislerine güvensin.
Hayır
hayır
Neleri kısıtlandığın da önemli burada
Hayır