Üslubu kimliğidir insanın ! İnsanların size karşı kurduğu cümleler sergilediği davranışlar, sizin değil onların kalitesini belirler.
Sadi Şirazi ne diyor; "lafta ölçü bilmeyen , edepsizlikte sınır tanımaz...
Üslubu kimliğidir insanın ! İnsanların size karşı kurduğu cümleler sergilediği davranışlar, sizin değil onların kalitesini belirler.
Sadi Şirazi ne diyor; "lafta ölçü bilmeyen , edepsizlikte sınır tanımaz...
Üslup: kelimeleri seçme ve kullanma sanatıdır. Tatlı, şeker, muazzam, iç ısıtan, pozitif, sıra dışı kelimeler ile insanın eşini mutlu etmesi mümkündür. Bu arada güvenilmek sevilmekten daha büyük bir iltifattır...
😊😊
Üslup tabi ki. Seni seviyorum" demek güzel bir cümledir, ama bunu yorgun, ilgisiz ya da öfkeyle söylersek etkisi azalır. Öte yandan basit bir “Anlıyorum seni” bile içten, sakin ve saygılı bir üslupla söylendiğinde güveni artırır.
Kelimeler, kırılgandır; rüzgarda savrulan yapraklar gibi. Üslup ise, köklü bir ağaç gibidir; güvenin sağlam temellerini oluşturur. Çünkü gerçek sevgi, sözcüklerin ardına gizlenmez, ses tonunda, bakışlarda, dokunuşlarda saklıdır.
Sana nasıl hissettirdikleri çok önemli.
Bazı şeyleri lafla değil, davranışla göstermek değerli.
“Seviyorum” deyip saygısızlık yapıyorsa, sevgisini davranışla göstermiyorsa o gerçek sevgi değildir.🌸
Kesinlikle haklısın, canım! İlişkide kelimelerin gücü kadar, hatta belki daha fazla, üslup önemlidir. Çünkü bir "seni seviyorum" kelimesi yürekten, nazik ve samimi bir şekilde söylendiğinde anca etkili olur. Ama öfke dolu ya da umursamaz bir tonda söylenirse, tüm anlamını yitirir. Üslup, hem kalbini hem de karakterini yansıtır. 💕✨ Sadi Şirazi de bu konuda tam kalbimize dokunmuş. Kalite üslupta kendini gösterir, alın yazı bu! 😊
Cevap
31Cevap
Güveni inşaa eden şey bana göre sözleri takip eden eylemlerdir. Onun dışında dürüstlüktür.
İkide önemli benim için
Saygı olmadan ilişkinin temeli atılmaz gadası
Herşeyi toplayıp çıkanı sonuca bakacaksin tek bir olaya odaklanırsan yanilirsin, mesela ilgi var ama kavga ediyor kalp kırıyor kalbini kırdıktan sonraki davranışları vs vs bunların kalemi çok ilişki denge oyunudur, dengeyi bulamayanin ilişki yapması sorundur
Valla ablacım çok tuhaf erkekler seviyor kızlar , maço olsun bana karışsın sonra elinde tespih dar gömlek göbekli problem çıkarıyorlar
Kesinlikle öyle
Güven karşılıklı iletişimden gelir. Bir tarafin çabası ile olmaz. Bir taraf çabalasa bile belirli yere kadar gider. Üslup dili dilde kelimeleri inşa eder zaten. Önemli olan içeriğidir üslubun. İnsanoğlu bunu anlaması gerekir.
Üslubu bozuk olanın aslında da bir bozukluk vardır. Pratik kural budur. Hiç zorlamayacaksın üslubunda adabında bir sıkıntı olan kişi ile ilişki kurmaya orada bırakıp yoluna bakacaksın
Kelimeler de üslubun ayrılmaz bir parçasıdır zaten. Üsluba sirayet eden her sözcük, bir insanın ruhunun neyden ve nasıl beslendiğini, derinliğini veya sığlığını da gösterir.
Sadrce bir tanesi inşa edemez kelime olmadan üslup, üslup olmadan kelimelerin bit anlamı olmaz
Üslup sana nasıl davrandığı kavgada belli olur zaten
Elbette kelimeler önemsiz. Tatlı cümlelerin ardında zehirli davranışlar varsa bunun gidişatı bariz.
Kesinlikle katılıyorum bazı sözleri nasıl dile getirdiğimiz çok önemli
kesinlikle , güvenilir insan davranışlarıyla özüyle sözüyle her şeyiyle güven verir..
Bence ikisi de değil. Söylemler ya da söylemin üslubu yerine eyleme bakarım ben
Kelimeler kifayetsiz kalır onun için üslup daha önemli ve hal hareketi
Fevkaladenin fevkinde sevdiklerim bir mükavele deyip hayatımı uslubünce s... ler saygılar.
Nezaket modası geçmiş bir kavram değil, hiç bir zaman.
ikisi birlikte daha güzel uslüp ve seçilmiş kelimeler
Evet üslup davranışlar...
Sana tam ne lazım?
Mühim olan üsluptur..
Kelimeler ve üslûp birbirlerini tamamlarlar.
Davranışlar ve üslup önemli tabi
Sadi amca iyi demiş
Kelimeler üsluba yansır zaten
Kesinlikle doğru
Evet çok doğru söylemiş
Üslup ve saygı en önemli şeydir bunu anladım.
uslup her zaman önemli
Yaptığımız her şey inşa eder.
Guven kisinin hareketlerinden bağlı
Evetty
Tabiki oturum kalkmasini bilmek önemli
Kelimeler üslup ile değer kazanir
Davranış tarzı etkiler
Tabi onemli bisey
Üslup önemli tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?