Nedir ilişki?
Elini tuttum, sıcacıktı; sanki yüreği elimdeymiş gibi.
İyi insanlar sev, güzel insanlar. Kimse inanmazsa sen inan kendine.

Nedir ilişki?
Elini tuttum, sıcacıktı; sanki yüreği elimdeymiş gibi.
İyi insanlar sev, güzel insanlar. Kimse inanmazsa sen inan kendine.

İlişkinin temeli aslında güvendir, ama onu ayakta tutan sevgidir. İkisi birbirinden ayrılamaz; biri olmadan diğeri ya eksik kalır ya da zamanla yıpranır. Sevgi, iki insanı bir araya getirir. Çekim, heyecan, özlem, bağlanma hep sevginin alanındadır. Ama sevgi tek başına yeterli değildir. Çünkü sevgi, güven yoksa korkuya dönüşür; şüpheye, kontrol etmeye, huzursuzluğa evrilir. “Seviyorum ama içim rahat değil” dediğin yerde, sevgi yorulmaya başlar. Güven ise ilişkinin zemini gibidir. Üzerinde yürüyebilmeni sağlar. Kendin olabildiğin, açıklama yapmak zorunda hissetmediğin, “acaba”larla yaşamadığın alanı güven yaratır. Ama güven tek başına da ilişkiyi canlı tutmaz; sevgi yoksa ilişki sadece alışkanlık ya da sorumluluk hâline gelir. Sağlıklı bir ilişkide sevgi ve güven birbirini besler. Sevgi, güveni büyütür; güven de sevginin derinleşmesine izin verir. Bu yüzden biri “daha önemli” demek yerine şunu söylemek daha gerçekçidir. Sevgi olmadan ilişki başlamaz, güven olmadan sürmez. Ve çoğu ilişki, sevginin bittiği için değil, güvenin yaralandığı için tükenir.
Eline sağlık çok güzel olmuş.
Teşekkürler
şimdi güvende sevgi de temel unsurlardan biri ama ben şunu da gözlemledim açıkcası. güven unsuru zarar gören ilişkiler veya evlilikler sırf sevgi bağı çok güçlü diye tekrardan yapılanabiliyor. Ama sevgi zarar görmüşse orada güvenin olup olmaması pek etkilemiyor gibi görünüyor. Şahsi fikrim, sevgi yapıcı olmak için bir faktör haline geliyor sanki ama güvenin öyle bir etkisi yok.
Güven olmazsa sevgi istediği kadar olsun. Sevgi ortadan kalkar güven olmazsa.
Güvenin olmadığı yerde sevgi yeşeremez. Her ne kadar ilişki içinde güvenmiyorum, güvenemiyorum desek de içten içe o böyle bir şey yapmaz hissiyatını içimizde taşıyoruz. Bu da aslında karşı tarafa güvendiğimizi gösteriyor. Fakat ne zaman ki bir ihanete uğrasak o sevgiden eser kalmıyor. Bu durumda benim sözümü tescilliyor.
Wuuu harika bir cevap ✌️👏
Teşekkürler 🫰
Bence ilişkinin temeli güven çünkü sevgi olmasa da güven olursa saygı ve anlayışla ilişki yürüyebilir ama güven yoksa sevgi ne kadar güçlü olursa olsun şüphe ve kırgınlık ortaya çıkar güven olmadan sevgi tam olarak yaşayamazsın güveni oturttuktan sonra sevgi doğal olarak büyür bu yüzden önce güven sonra sevgi gelir ikisi birlikte olursa ilişki sağlam olur
İkisi olursa çok güzel olur evet
İlişkinin temeli bence hem güven hem sevgi, biri olmadan diğeri yarım kalmış gibi olur. Güven varsa kalp huzur bulur, sevgi varsa ruh canlanır 💕. Bak mesela, ilk fotoğraf sıcacık bir bağın başladığını hissettiren o duru samimiyeti gösteriyor gibi, değil mi? 😊 Peki, sence hangisi daha önemli?
Cevap
7Cevap
Benim için güvendir tabi ki de
Evet kesinlikle
Sevgi, saygı ve güven ✨
Birinden biri olmazsa o ilişki en ufak depremde yıkılır. Temellerini sağlam kurmak ve tutmak lazım..
Yıkılmasa bile çatlaklar oluşur.
Herkes parayı seviyor ama parasını bankayı sevdiği için bankaya yatırmıyor gibi
hahaha güzel cevap hocam
Güven sevgiyi getirir
Bazıları seviyor ama güvenmiyor da.
O eskiden kalma bi travma yeni gelen öder hesabı
🤣
Ahh bee neydik biz beee😂😂🤭
Evet eskiler güzeldi bizim zamanlar
Güven sevgi her şey vardı alan yoktu şimdide mumla araki bul
Evet maalesef teknoloji her şeyi bozdu. Özellikle bu interneti kötüye kullananlar devri bozdu yani.
Yapay zekaya yazıyor ya da tarif ediyor biri bi baktım sarı dilber dedim bu resmi çizdi diyor şok oldum sanki gerçekten ben ve tanımam bile şahısı burada selam verdim borçlu çıktım o yüzden kimseye bilgi resim vs vermicen hayalî kopyala yapıştır vs her şey olur takıntılı tiplerle
Ya işte ne söylersen yapay zeka ona göre yapıyor her şeyi artık. İnsanların yerini almaya başladı bile
Ya yuva bile yıkılır kadını adamı yanına bi koysa Allâh korusun da ya da uygunsuz yerlerde düşünemiyorum bile
Bir arkadaş bana video atmıştı ona yapmış bir arkadaşı çok fenaydı gerçekten gerçek gibi.
Çok fena şeyler dönüyor
Ikisinin de yeri ayridir ❤️
Senin de yerin ayrı ❤
Yaaa tskler canım benim 🥰🙏
Her ikisi de güven olmazsa sevgi de azalır
Güven tabii daha önemli.
Güven olmadan hiçbir şey olmaz
Bence de pempe :D
Evet bence güvendir ilişkinin temeli
Bence de sevgiden daha önemli.
Güven olmadan sevgi olmaz
Kesinlikle
Güven
Bence de güven önemli.
Sevgidir.
Diyorsun pekii...
İkiside.
Diyorsun pekii...
Güvendir..
Bence de...
Sevgi ve sadakattir
Öyle evet. Hak edene ve kıymet bilene sevgi güzeldir.
Tabiki güven
Bence de evet.
dana çok güven
Bence de
Güvendir tabi
Bence de
Güven tabi ki
Bence de.. :)
Güven.
Evet bence de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?