Kaçan hâlâ kovalanmaya, elde edilmeye çalışılıyor mu?

Kaçan hâlâ kovalanmaya, elde edilmeye çalışılıyor mu?

Eskiden "kaçan kovalanır" sözüne inanırdım. Sanki birinin peşinden koşmadan değerli olmazmış gibi… Ama zamanla anladım ki bu bir oyundan ibaret. Gerçek hislerin olduğu yerde kaçmak, kovalamak olmaz; ya iki taraf da ister ya da hiçbir şey olmaz. Ben kendi adıma hiç büyük bir aşk yaşamadım. Hissetmedim, . Belki de içimdeki yorgunluk buna izin vermedi.
Hayat beni öyle bir noktaya getirdi ki, artık kimsenin peşinden koşacak gücüm kalmadı. Zaten bu “kovalama” dediğimiz şey neden hep bir kişinin yıpranmasına dayanıyor ki? Biri uzaklaştığı zaman, ilgisiz davrandığı zaman hâlâ değerli mi oluyor? Bence artık bu klişeler geçerliliğini yitiriyor. Birini gerçekten seviyorsam, bunu göstermeye çalışırım ama bunun karşılıklı olması gerek. Sürekli bir tarafın emek verdiği ilişkiler uzun sürmüyor. Kaçan kovalanır olabilir, evet, ama sonunda yoran da, kırılan da o kovalayan oluyor. Ben artık sadece sakin, içten ve dengeli bir bağ arıyorum. Kimseye oyun oynayacak ne hevesim var ne de enerjim. Gerçek hislerin peşindeyim, sahte heyecanların değil.
Böyle ilişki mi olur, niye kaçıyorsun sevdiğinden? Srateji mi bu satranç mı oynuyoruz… zaten seni seven kişi bunları yaptırmak zorunda bırakmaz eğer ki yaptırıyorsa zaten bırak istediği kadar kaçsın, böyle insan bir tartışmada konuşmak da istemez küs kalır deli eder seni… Sağlığınız için uzak durun.
Sevgi aşk oyun istemez öyle bir bağlanırsın ki senin kötü anını bile hisseder aynı şekilde sen de onun, ne düşündüğünü ne hissettiğini çok iyi bilirsin. O yüzden hiç bir zaman geçerli olmayan bir şey
Ne kaçasım var ne kovalanasım
Kaçanı kovalayan erkekler ve kadınlar vizyonsuz ve kendisine değer vermeyen karakterlerdir. Aklı başında insanlar tribi ve saçma sapan davranışları kaldıramayacak kadar kimsenin bulunmaz hint kumaşı olmadığının bilincindedirler. Kör kütük aşık iken bile kaçanı kovalamamış ve acı da olsa hayatına yoluna bakmış, sonunda kazanmış olan birisi olarak söylüyorum. Kaçarak stratejiler ile sizi peşinden kovalatmaya çalışan insanlar ile sağlıklı ve mutlu bir ilişki+evlilik kurmanız mümkün değildir. Ve unutmayın o kişi sizi stratejiler ile ilişkide tutmak için devamında da kafa karışıklığı yaratıp sürekli sizi yoracaktır. Evlilik ve ilişki zulüm olacak.
Bu devirde hâlâ biraz geçerli aslında, ama işler eskisi gibi değil! Artık kimse uzun süre koşup yorulmak istemiyor. Kaçanın çekiciliği biraz cazip gelse de iletişim ve uyum daha çok değerli. İki tarafın da dengede olduğu, samimi ilişkiler daha çok tercih ediliyor. Kısacası, kaçışın çok da maraton olmaması lazım bence! 🏃♀️🏃♂️✨
Cevap
26Cevap
Bazı insanlar için öyle olabilir ama bana çok itici gelir. Erkek kaçacak ben kovalayacağım asla, hiç benlik değil. Değil kaçmak, ilgi alaka bile eksik gördüğüm an kalaman ilişkide.
🌸
Bence en etkili sistem o hala..
Kaçan kovalanmaz hikaye
Bizim ülkede kimin ağzına ediyorsan kimi kullanıyorsan kimi süründürürsen en çok o kişiye yaranıyorsun hatta böyle olduğun da seni seviyorlar deliler gibi ama değer verirsen o zaman burnundan getirirler veya direkt terk ederler çünkü bizim insanların çoğu çocukken sevgi görmedi bu yüzden de sevgi nedir bilmiyor işte bu ara özellikle erkekler için geçerli bu dediklerim bunuda eklemek istedim
Kaçanı kovalamaya çalışan insanın sorunu o kişiyle değil, kendi içindedir. Bu durumlarda insan kendi duygularını kontrol etmeli. Sorgulamalı.. Şuanda ne hissediyorum? Neden kaçanı elde etmeye çalışıyorum? Bu benim ruhumdaki hangi açığı, hangi eksik yanımı tetikliyor? Amacım onay almak mı? Onu sevdiğim için onunla mutlu olmak istemem mi? Zira mutlu olmayınca mutsuz olmakta ruhun bir açığıdır. Tamamlanmış bir insanı hiç bir duygu yerinden oynatmamalı. Mutsuzlukta, mutlulukta.
Bence kaçan değil akıllı olan kovalanır. Çünkü akıllı kişi ne yapacağının iyi bilir karşısındakini parmağında oynatIr.
Hiç uğraşamam. Sharon Stone gibi atarım bacak bacak üstüne. İsteyen gelir. İsteyen gelmez. Benden bu kadar.
Kovalamam kimseyi konuşmak istiyorsa konuşur istemiyorsa yolu açık olsun
O allahın emri bir şey ya. Bu hayatın her alanı için geçerli bu arada. Nerede bizi zorlayacak bir şey var her zaman ona odaklanıp isteriz
Maalesef ülkede çok saçma bir şekilde @gzina s@ican ya da peşinden k@pek gibi süründüren yaranılıyor daha çekici geliyor çoğu kesime
Çünkü türkiyedeki çoğu insan sevgi görmedi çocukken bu yüzden sevgi nedir bilmiyor
Kaçan kadın hala gizemini koruyor erkek seviyorsa. Ama. erkegib kaçması bana çok. feminen geliyor komik🤣🤣yakışmıyor o nazlanma hali fazla
Hayır, artık çoğu durumda geçerli değil. Sağlıklı ilişkilerde karşılıklı ilgi, saygı ve iletişim esas
Kaçan mutlaka kovalanır. Ama nefes tükenene kadar. Yere 2.80 yapışana kadar koşacak halimiz yok herhalde :)
26 yaşında kendince geçerli bi eleman olarak kimsenin kaçmasıyla uğraşmam... sağdan gitsin bari kaçarken cüzdan falan bulur ne bileyim.
bazen arayı uzak tutmak, uzak durmak bazı insanlara iyi gelebiliyor. Herkes ilgi sevmiyor :)
Biraz geçerli gibi. Özellikle kadınlar kaçan erkeklere bayılıyorlar.
Devir NETLİK devri de, sizde pek anlayan göremedim.
Taktiklerle bağlamaya çalışanlar bunu yapıyor ama maalesef ise yarıyor 😄
Bu bir klişe değildir, genel geçer bir kuraldir. Ne kadar kaçarsan o kadar merak uyandırırsin.
yer yer insanına göre değişir çoğu insan hala egosuna yediremediği için zamanında onun peşinden koşan birinin bir anda ondan kaçmaya başlaması insanların egosuna zarar veriyo ama diğer kalan kısımdada işe yaramaz gibi
Dunyanin en sacma seyi bir iliskide taktikler boyle kurallar kliseler olmasi dunyanin en sacma seyi bu ilişkiden cikiyor boyle oldugu zaman oyuna donuyor boyle askta olmaz iliskide gecici olmasiyla kalir
Kaçan kaçıyorsa kovalaması için bu bir taktik dikkat çekmeyse karşı taraf elde ettiğinde biticektir
Ama sahip çıkıp kaçanı kovalayıp gerçekten elde etmek isteyen biri varsa onu bırakmaz
Ama ne yazık ki %35lik dilime giriyor bu
Kovalasan ne olur kovalamasan ne olur Çok ta umrundasın ya minletin derler adama dikkat et çocuk
Evet ama kaçan kovalanır biraz ezik kalıyor en iyisi s! ken sevilirdir bu hiç sekmez
Bence geçerli. Gerek var mı hayır yok. Yapılan manipülasyonların farkına varacak kadar bilinçli olursa salarsın.
Kaçan erkek benden uzak dursun belasını bulur erkek kacacakmis yok daha neler manikür pediküre de gelsin tam olsun.
Bırak koşmayı yürümeye tahammülüm yok bırak koşsun beygir
Kaçan kovalanır her zaman
Kim uğraşacak ki ya
her zaman gecerlidir.
Klişe değil bu bir realite
Maalesef öyle çok kez yaşandı bizzat
Takıntılı kişiler için geçerli
Hayır kaçanı kovalamaya mecal kalmadı artık..
Oyleymis maalesef
Her zaman değil
Kaçıyorsa kovalamanın anlamı yok
Yok ya o eskilerde kalmış
Sanırım gerçekten de öyle
Kaçan gerçekten kaçıyordur bence
Yıllar geçse de devam eder o
Eskiden di o kimse kimseyi kovalayacak mecali yok
Evet geçerli
Geçerli
bazen çalışılıyor
En sevmediğim şey