Bu durum bazı insanlar için itici bir güç unsuru teşkil edebilir ama benim için değil. Sözlü ve fiziksel fark etmez, şiddetin veya kavganın hiçbir türlüsünü sevmeyen bir insanım. Dolayısıyla bu düşünce bana uymuyor yani şahsen katılamıyorum. Tuzu biberi kısmı şu konuda olabilir. Çiftler birbirleriyle arada sırada kavga ettikçe belki içlerinde kaybetme korkusu yaşıyorlardır ve bir süre ayrı kalınca da birbirlerini özleme ihtimalleri olabiliyor ya ondan diyorlardır bunu. İlişki böylece alışkanlıktan kurtulup canlanıyor, farklı bir şey oluyor yani elektro şok misali gibi. Aklıma gelen bu.
Kavgalar ilişkinin tuzu biberi falan değildir. Kavgalar ilişkiyi de, bireyleri de yıpratır. Kavgaların çıkış nedenlerine bakarsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Kıskançlık, dediğim dedik tavırlar, yüksek ego, aşırı sahiplenme, bunaltma, ilişki dışındaki sosyal hayatı kısıtlama, hükmetme çabası, güç savaşları, diğeri üstünde otorite kurma vs. Bunların her biri kavga nedeni olsa da, maruz kalanın alttan alması veya tahammül etmesi sayesinde kavga nedeni olmasa da zaten yıpratıcı ve karşı cinsten soğutan tavırlar.
Kavgalar değil, tartışmalar, hafif küslükler ve uyurken onu yüreğinizin üzerine bastırıp uyumanız tuz ve biberdir. Saygısı kaybedilen bir tartışma veya kavga ilişkinin bitiş düdüğüdür. Bunu ya hemen anlarsınız veya karşınızda olan sizi parçalayarak bunu size anlatır.
Bir erkekle hiç kavga etmedim fakat sevgilim veya eşim olursa gerçekten o adrenalini yüksek tutkulu kavgalardan yapmak istiyorum şahane dramatik olacağını tahmin ediyorum ve merak ediyorum 🙈🙈❤️❤️
“Kavgalar ilişkilerin tuzu biberidir.” cümlesine katılmıyorum. Kavga diyince benim aklıma hakaretleşmeler fiziksel psikolojik şiddet ve baskı geliyor ee tabi bu da hiç bir ilişkinin tuzu biberi olamaz. Saygıyı sevgiyi yitirmeyecek kadar ufak tefek tartışmalar fikir ayrılıkları olabilir ona lafım yok ama büyük kavgalar ilişkiyi zora sokar ve saygıya sevgiye ciddi zarar verir. Kavga etmeyi savunanlar sorunları çözmekten aciz ve olayın üstünü kapatalım da kafamız rahat etsin düşüncesinde olanlardır.
Merhaba. Katılmıyorum bu sağlıklı bir düşünce değil olamaz da, çünkü gerçek anlamda sevgi dinlendirir insanı kavga ve tartışmalar arada ki bağı zayıflatıyor, bu da zaman içerisin de olur çiftlerin birbirinizden soğumasını sağlıyor. Sağlıcakla kalın, kendinize iyi bakın sizi emanetleri kaybolmayan Allah’a emanet ediyorum.
Rica ederim. Şöyle ki ; Bir çift düşünün evliler kadın hamile bir çocuk bekliyorlar doğum yapıyor kişi ve sonra dünyaya geliyor bebek, hemen pamuklara sarıp sarmalıyorlar değil mi doğal olarak işte seven insanda gözünden çekinir sakınır, kırmaktan incitmekten korkar bu yüzden bir bebek gibi pamuklara sarıp sarmalar doğrusu da budur. Onun için günümüz de tam anlamıyla mutlu ilişkiye sahip olan çok az insan var, çünkü sevgi yormaz dinlendirir. Okuduğunuz teşekkür ederim, kusura bakmayın lütfen detaylı şekilde yazmak istedim, yordum sizi de hakkınızı helal edin.
ufak tefek atışmalar çekişmeler evet diyebilirim lakin kavga deyince aklıma fiziksel ya da psikolojik şiddet geliyor ve bu hiç hoş değiş tuz biberden ziyade zehiri filandır sanırım ilişkinin bu durumlar..
Kavgasız bir ilişki düşünülemez, mutlaka her ilişkide tartışma ve kavga olur. Önemli olan bu kavga tartışmaları uzatmamak gereklidir. Üstüne sünger çekilmelidir. Hatta, sünger diye bir hikâye var, okumanı tavsiye ederim 🙂
Ayrıca, bu kavga ve tartışmalarda kullanılan kelimelere çok dikkat edilmelidir, telefasi olmayan kelimeler ağızdan çıkmamalıdır.
bu kişilerin karakterine göre değişen bi durum aslında.. çünkü kimi insanlar kaosu severler, ondan beslenirler.. Ama ben bu kesimden değilim, o yüzden kavgalar benim ilişkimi benim açımdan yıpratır, elbette fikir ayrılıkları olacak ama saygıyı yitirmenin manası yok.. ben huzurdan yanayım :)
İnsan yeri geliyor anne babasıyla anlaşamıyor. Tabii ki kavga olacak olmalı da sağlıklı bir ilişkide olması gerekiyor bence. Tabii bununda bir dozu var. Hatta bilimsel araştırmalarda kavga eden çiftler birbirine daha çok bağlıymış.
Güzel güzel yaşamak varken insnalar neyi payla aşamaz nedir bu haklı çıkma kaygısı insanların konuşarak halledemeyeceği sorunu kavga ile nasıl çözebilir ki
biz kadınlar erkeklerin üzerine biraz oynamayı seviyoruz açıkçası. kontrolün elimizde olduğu kavgalar tam olarak tuz biber. keyfi başlatıyoruz yani zaten emin olduğumuz bilgilerin üstüne. ama süpheyle ve bilinmezlikle başlayan kavga iliskiye asla bi şey katmaz
Evet katılıyorum. Bazen insanların aralarında görüş ayrıcalıkları olabiliyor boyle bir durumda sadece sevgili değil, insan aile fertleri ile bile kötü olabiliyor.
Her şeyin fazlası zararli hatun Kavganın fazlasi da Sürekli olani da zararli İlişkinin içine ediyor Şahsen ota poka kavga çıkartan kadını... Bogarim yemin olsun...
Tartışmalar illa olur, o da bi iletişim şeklidir ama seviyeyi korumak, sonunda uzlaşabilmek, af dileyebilmek ve tatlıya bağlayabilmek herkesin harcı değildir.
O önemsenmeyen küçük kavgalar yıllar içinde öyle bir birikime sebep olur ki eşler nereden geldiğini anlamadığı bir soğuma hissi ile karşı karşıya kalır
Çok kavga olması ilişkiyi yıpratıyor ve her iki tarafı da fazlasıyla yorar ve birbirinden soğutur. her şey dozunda olmalı. Hiç kavgasız ilişki de sıkar insanı. Aslında ben her zaman kavga istiyorum da ilişkilerimde herşeyi ciddiye alan insanlar oluyor. Şakasına kavga etsek nolcak sanki
Kavganın tam ortasında sıkılıyorum çıkıp gidesim farklı şeylerden konuşasım geliyor o noktada konu kapanmazsa gereksiz uzatırsa ayrılma sebebi tuz biber kısmım bu sanırım
Hiç bir zaman ciddi bir kavganın ilişkinin tuzu biberi olduğunu görmedim, yalan bunlar. Tartışırsın, insani bir şekilde bir tartışma olur bu o zaman anlarım.