Değişmemi istiyorsa neden ilk hâlime âşık oldu? Beni geliştiriyorsa sorun yok ama eğer kendine benzetiyorsa bu sevgi değil, kontrol. Belki beni değil, yanında görmek istediği ideal kadını seviyordur. Sevgi, kabullenmeyle başlar. Beni başka biri yapmaya çalışıyorsa kabullenmemiştir demek ki.
Karşılıklı uyum birlikte birbirini olduğu gibi sevmeye dayanır. Hiçbir yönden birbirini değiştirmek kabul edilemez. Bu çiftlerin birbirlerine karşı saygısızlıktır ve baskıya hatta zorbalamaya girer. Gerçek bir sevgi, gerçek bir aşk birbirini başlangıçta ilk tanışma sürecinden itibaren huyları, tavırları, fiziği, karakteri, hayalleri ve değerleriyle olduğu gibi kabul etmektir, benimsemektir, zamanla tanıma süreci ilerledikçe, çiftler birbirlerini daha fazla tanıyıp benimserler. Bir insanı değiştirmek için baskı yapmayı planlayanlar onunla hiç beraber olmamalılar. İlişki de zamanla zehirli bir ilişki hâlini alıyor, sonu çoğu zaman travmatik ayrılıkları görüyor. Bir insan size uymuyorsa baştan itecektir zaten ondan uzaklaşmak en doğrusu olacaktır nett. Huyunu, tavırlarını değiştirerek hayâlinizdeki kadını ve erkeği bulamazsınız. Değiştirmeniz gerekiyorsa o size göre değildir. Salın gitsin.
Değiştiririm bnu diyerek adım atmak var ki altında (sende sadece tek şeyi beğeniyorum) anlamı vardır. Bir de sevdikçe kendine benzrtmek vardır ama bu kasıtlı yaptığın bir şey olmaz. Bu aynı Tom Holland ve Zendaya'nın ilişkisi gibi biri güldüğünde diğeri de gülüyor. Çünkü çok sık vakit geçirdikçe sevdiğine benziyorsun bunda bir sorun yoktur. Birbirinizden etkilenirsiniz ve izler taşırsınız.
Bu, kadınlarda doğal ve evrimsel bir mekanizmadır: Kadınlar birlikte oldukları erkekleri değiştirmeye çalışır. Ancak değiştirdiklerinde, o adamı daha az sevmeye başlarlar. Bunun mantıklı bir sebebi vardır; çünkü kadın, “Baştaki haline aşık olmuştum, demek ki o kişi gerçek değilmiş,” diye düşünür. Bu yüzden kadınlar farkında bile olmadan (shit-testler gibi küçük sınamalarla) erkeği değiştirmeye çalışır, fakat bu değişim erkeği, başta aşık oldukları kişiden uzaklaştırır. Erkek değiştiğinde, kadın onu artık eskisi kadar sevmez.
Ah canım, bu konu tam kalbimin orta yerine dokunuyor! Sevdiğini değiştirmeye çalışmak, aslında onun öz benliğini yok saymak gibi bir şey. Evet, sevgi iyileştirir; ama bu iyileşme, iki kişinin birbirini olduğu gibi kabul etmesiyle olur. Eğer seni sen olmaktan çıkarıyorsa, belki de o kişi senin gerçek "sen"ini sevmiyor. Aman dikkat tatlım, sevgi adı altında kendi kimliğini kaybetme. 🌹❤️
Beni seviyordur, dönüştürmeye çalıştığı kişiye evrilirsem sevmeyecektir. Çünkü dönüştürmeye çalıştığı kişiliğe bürünsem kendisi de sevdiği insanı arar olacaktır muhtemelen. O sebepten anlamıyorum nedir bu birini dönüştürme çabası?
Ben ilişki kurmak isteyen insanların değişime açık olması gerektiği taraftarıyım. mesela bir kişi çok öfkeli bir karekter ve değişmem diyor bu karşı cins için çok zor bir durum olur. kimse bu duruma katlanmak zorunda değil. bşde şu var değiştirme kısmı sizi kötü biri yapıyorsa tabiki de bu ilişki gözden geçilmesi gerekiyor. bana göre sağlıklı ilişkiler değişime açık olmaktan geliyor.
Insalanalr birbirlerini dönüştürmesin bence herkes ayrı ayrı özel huyu suyu karakteri olduğu gibi kabul edemiyorsun bu yola çıkma o zaman. sevgi unsuru var diye birbirlerine karışmak zorunda değilsin anlamak saygi duymak vok zirlaniyorsan tahammül edebilirsin
Özgün halinden çıkan biri kendi olamaz zaten. İnsan iyileştirilir ama değiştirilmez. İyileştirme süreci bir taraf açısından olumsuz yönleri olmalıdır. Kalkıp tamamen değiştirmek ise bir biblo yapmaktan öteye gitmez.
Dönüşüm diye bir şey yok. Bastırılan duygular vardır, bir insanın duygularını bastırmak mantıklı değil. Sizi sevdiği için duygularını törpüler ama zamanla karşınıza daha büyük bir sorun olarak çıkar.