Kimisi kıskançlığı hata sayar, kimisi ilgisizliği, kimisi güvensizliği...
Sence bir ilişkide affedilmesi en zor olan, en büyük hata nedir?

Kimisi kıskançlığı hata sayar, kimisi ilgisizliği, kimisi güvensizliği...
Sence bir ilişkide affedilmesi en zor olan, en büyük hata nedir?

İlişkilerde en büyük hata, sevmekle sahip olmak arasındaki çizgiyi karıştırmak bence. Karşındakini değiştirmeye çalışmak, kendi doğrularını onun hayatına dayatmak ya da onu bir boşluğu dolduracak parça gibi görmek… bunlar zamanla ilişkinin ruhunu boğuyor. Sevgi özgürlük ister, nefes alan bir bağ kurmak gerekir. Ama biz çoğu zaman sevgiyi kontrol etmek sanıyoruz. Ne kadar çok ilgilenirsek o kadar kalır sanıyoruz. Oysa en büyük hata, sevgiyi baskıya çevirmek ve karşındakini duymadan sadece kendini anlatmaya çalışmak. İki kişi birlikte yürüyorsa, biri diğerinin yolunu kapatmamalı.
İhanet desem ihanet hata değildir. Yanlıştır ve bile isteye yapılmıştır. Hatalar affedilir bebeğim. Önemli olan o hata sonrasında telafi etme isteğinin olup olmaması, samimi ve içten bir şekilde özür dilenip dilenmemiş olması.
Bunlar önemli detaylar. ❤️
Doğru dedin bebişim❤️
🫠❤️
Gereğinden fazla değer verip fazla şımartmak dozunda olmalı fazla güvenmek insanoğlu hatasız değil ki iyi biri sanıp güvenliğinde en ufak hata da yerle bir oluyoruz güven kırılıyor kendimizden ödün vermekte bence büyük hata kimse babanızın oğlu değil önce kendinizi sevin sonra başkasını seversiniz birde sürekli kendini kötü duruma düşürmek aşağılamak bu da olabilir
Rica ederim güzellik 😊💖
İlişkide yapılan en büyük hata, insanın elindekinin kıymetini bilmemesi ve sevdiğini üzmesidir. Hele ki sadakatsizlik en derin yarayı açar. Oysa gerçek bir aşka sahipsen, onun değerini bilmeli, korumalı ve kıymetini her gün göstermelisin. Çünkü sevgi emek ister, ihanet değil.🌸
Bence en büyük hata *güvenin sarsılması*. 🚨💔 Çünkü bir ilişkide güven yoksa, her şey pamuk ipliğine bağlı gibi hissediliyor. 😔 İlgisizlik, kıskançlık ya da başka şeyler zamanla belki aşılabilir ama güven? Zor toparlanır. İşte o yüzden güveni bir kaybettin mi, işin çok zor. Aman dikkat et! 🙏🔑
Cevap
25Cevap
İlişkide en buyuk hata seviyorum demek yerine bunu hissettirmeyen kişidir sevmek demek saygı sevgi anlayış empati gibi bir çok duygu barındırır sadece dilden seni seviyorum dese ne olur bu ilişki icin onemli kriter herkes sevilmek ve bunu hissetmek ister
"Fazla" kıskançlık ve saygısızlık. Hadi kıskançlığı bir şekilde hallettik diyelim araya saygısızlık girince her şey bitiyor.
Fazla yüz göz olmak çok değer vermek
Fazla kıskançlık.. Bir insanı kıskanmak ile bunaltmak, darlamak, kısıtlamak farklı şeylerdir. sen birinin hayatına girdin diye onun namus bekçisi olamazsın. Kadınların kıskançlığı da çekilmiyor ancak erkeklerin kıskançlık krizleri aşırı anlamsız.. Bir insanı 25 yaşında tanıyıp hayatına aldın diye kıyafetini, arkadaşlarını ya da planlarını sen secemessin. O kişi senden önceki 25 yıl boyunca bunun dengesini kurmuş sen kim köpeksin?
Not: Kesinlikle güzel kardeşim değil bu. Kendi ilişkimi kıskançlık krizi ile ebediyete gömen biri olarak bence mutlu olmak için bunu yapmamalısınız.
Çok doğru dedin bromm
Kimsenin eşit fedakarlık yapmamasi bence en büyük sorun, etrafımdaki anlaşan çiftler genelde sinir koymaları olduğunu görüyorum bu sen bana karisamazsin anlamında değil. birisi eğer yemeği ismarladiysa diğeri başka birşeyi ismarliyor. Tek taraflı alım yok. Tutmayan ilişkilerse genelde yalanla baslanilrigi için bir zaman sonra tutmuyor. bir araca motor yağı yerine ayçiçek yağı koymak gibi bir şey birnevi. Bir taraf daha az seviyorsa ve kullanmaya meyilliyse diğer tarafı çileden çıkarana kadar zorluyor.
Bence ilişkilerde tek bir "en büyük hata"dan bahsetmek zor. Birkaç hataya örnek;Sadece kendi düşüncelerinizi ifade etmekle kalmayıp, partnerinizin bakış açısını, duygularını ve ihtiyaçlarını gerçekten anlamaya çalışmamak, bağ kurmayı engeller. Elbette, kıyaslama, güvensizlik, saygısızlık gibi başka ciddi hatalar da var. Ancak bunların çoğu, kökeninde iletişim eksikliğinden beslenir. Eğer insanlar birbirleriyle dürüstçe konuşabilseler, birçok sorun daha başlangıcında çözülebilir.
Kararsızlıktır bence. Ne istediğini bilmeyenler ilişkisinde genelde böyle olur. Sadakatsizlikte olabilir, aşırı kıskançlıkta. Bunların hepsi birer hata olabilir.
Sevgisizliktir. O bittiyse veya yoksa gerisini tartışmanın bir anlamı da yoktur. İlişkide sevgi sıfırların başındaki bir rakamı gibidir. O varsa değer katar yoksa değeri sıfırdır.
Başka akıllara takılıp sizi yanlış yönlendiren birinin olması , konunun özü akıl vereninize çok güveniyor olmanız, aklınızı bir başkasının iki dudağına bırakmanız.
Kötü düşünmek olabilir ya ben niye kendime iyi olanı yakıştırmıyorum biraz düşünce yapımı değiştirmem lazım beni hep eolar bulcak değil ya.
Aşırı kıskançlık, ilgisizlik, empati kurmamak, aşırı müdahale ve kendinden çokça ödün vermek.. Bunlar zamanla çiftleri yıpratır.
Karşı tarafa gereginden fazla değer vermek, sürekli kırıp dokmek, ve en önemlisi yalan söyleyip aldatmak.
bence herşeyi ilişkilerden büyük beklentilere girmek ve karşındakine aşırı anlam yüklemekten kaynaklanıyo
Güven. Tanımadan iyi kır insan deme yanılgısı. Sonra da bencillik ve ben bunu düzeltirim düşüncesi
Hemen söylüyorum ; kendini müko gören insanlar ve özünde müko ( mükkemel) olmayan insanlar sfghjkl
Hiç aramamalı, herkesin işi gücü var gün içinde kimse kimseyi aramasın
Saygısızlık, hep kullanılan gereksiz bahaneler ve değersizlik
Genelde erkeklerin ilgisizligi ve çabasızligi yüzünden ilişkiler bitiyor
Sonradan değişmek, karşı tarafın çizgilerini aşmak ve yeteri kadar anlayışlı olmamak.
en büyük hata , hatalara göz yummak çizgi çekmemek akışa bırakmak mantık yapmamak
Karşı cinsle muhatap olmak diyen pembeli şahsın bir çok karşı cinsden arkadaşının olması 😅😂😅😂
Lafı söyleyene bak diye boşa dememişler
Nicki A ile başlıyor bulursunuz kadın yorumlarına bakarsanız
Size şöyle diyim en az 5-6 tane var onun erkek arkadaşı ya ama sözde arkadaş görünümlü gizli aşkları. Sürekli iltifat bekleyen birisi o arkadaşlarından 😜😆
Anladınız bence kim olduğunu bir sorun bakalım kendisine ne diyecek karşı cinsden hiç arkadaşın var mı diye? 😆
htaları görmek, halbuki olduğu gibi sevmek kazandırır.
İlgisizlik eşittir sevgisizliktir benim gözümde katlanamam
Karsindaki kisiye guvenmemek ve baskalari nin sozuyle. hareket etmek gormedigin birseye inanma
tabiki saygizizlik saygi olmazsa sevgide olmaz diye düşünüyorum
Kıskançlık anlaşılmama iletişim kopukluğu
Erkeklerin oclugu
Ablacım kınıyorum seni genelleme yapma lütfen
Kına beni
Senin bizi kınadığın gibi mi
Karşı cins arkadaşla muhatap olmak
Kendinden ödün vermek
Güven en onemli şey
madamları adam sanmak !
kesinlikle iletisim eksikligi
Ölçülü davranmamak.