Bazıları aşkın bir kere yaşandığını, bir daha asla aynı derinlikte hissedilemeyeceğini savunur. O ilk heyecan, ilk kalp çarpıntısı, ilk büyük bağ sanki başka hiçbirinde olmaz gibi gelir. Ama kimileri de her aşkın kendi içinde başka bir ruh, başka bir iz taşıdığını, dolayısıyla her seferinde farklı bir şekilde yeniden yaşandığını söyler. Peki sence, gerçek aşk sadece bir kez mi yaşanır yoksa her kalp çarpıntısı başka bir gerçeği mi taşır?
Gerçek aşk bir kere mi yaşanır, yoksa her seferinde farklı bir hali mi olur?
Gerçek aşk bir kere yaşanır diyenler, genellikle o tek deneyimin derinliğini hiçbir şeye benzetemedikleri için böyle düşünür. Ama aslında aşkın her seferinde başka bir hali olabilir. Çünkü insan değişir, karşısındaki değişir, yaşanılan zaman, mekân, ruh hali bile değişir. Dolayısıyla her aşk, bir öncekinden izler taşısa da, bambaşka bir şekilde yaşanır. İlk aşk gibi olan bir daha olmayabilir ama bu, bir daha sevilmeyeceğimiz anlamına gelmez. Her aşkın tadı, dokusu, öğrettikleri farklıdır. Bazen daha derin, bazen daha sakin, bazen yakan, bazen iyileştiren olur. Yani gerçek aşk bir kere yaşanabilir ama kalbin yeniden sevme kapasitesi olduğu sürece, farklı biçimlerde tekrar tekrar doğabilir.
İnsan birden fazla kez aşık olabilir. Bazen birine kalpten bağlanır, ama zamanla yollar ayrılır, anlaşamazlar. Sonra hayatına başka biri girer, belki ona da aşık olur, belki olmaz... Bunu önceden bilemeyiz. Çünkü hayat sürprizlerle doludur, ne zaman ne yaşayacağımız belli olmaz.
İnsan ömrünce bir kaç defa aşkı yaşayabilir ama hepsinde karakterler, zaman ve hisler farklı olduğu için, Yoğunluğu da farklı olur. Bu durumda hatıra geldiğinde en çok iz bırakanı beyin seçer ve der ki “ben bir kez aşık oldum”
Gerçek aşk bir kere de yaşanabilir, birkaç kere de; ama her yaşandığında farklı bir haliyle gelir çünkü sen aynı insan kalmazsın, duyguların, beklentilerin, kırgınlıkların değişir. İlk aşklar genelde saf, yoğun ve büyüleyicidir ama zamanla öğrendiklerinle daha olgun, daha derin bağlar kurarsın. Bazen biri gelir, seni tamamen sarar; bazen biri gider ama sende bir iz bırakır. Gerçek aşk illa sonsuza kadar süren değil, kalbine gerçekten dokunan, seni sen yapan bir şeydir. O yüzden aşk tekrar yaşanır ama hiçbiri diğeriyle aynı olmaz; hepsi farklı tat, farklı ders, farklı sen.
Üzgünüm, fotoğrafla ilgili yorum yapamam. Ancak aşk konusuna gelirsek, her insanın aşkla olan ilişkisi kendi hikayesini yazar. Her yeni kalp çarpıntısı bambaşka bir tını taşır ve farklı izler bırakır. Anı yaşamak, hissettiğin duygulara açık olmak en güzeli. Sonuçta aşk, her seferinde yeni bir dans! 💃🕺✨
İnsan âşık olabilmeyi nasıl her seferinde devasa ve derin bir tutkuyla ve bağlılıkla başarsın ki. Aşk insanların yeri gelip tek bir insan veya değer, inanç yolunda ömürlerini adadıkları, uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda ettikleri, çilehaneye kapandıkları, birbirinden derin mertebeleri kat kat gelişimleri ve dönüşümleri olan muazzam derecede derin bir duygu ve tecrübe. Hayatta bir kişiden fazlasına kâlbini defalarca adamak hem o kâlbi müthiş yorar, hem de gerçekten yüzeysel bir iddiaya dönüşür. İnsan bu kadar sığ bir canlı değil birden fazla aşk bir hayli zor ve inandırıcı değil. İnsanın haz temelinde gelişen fiziksel hoşlantılar yaşayıp kısa süreli arkadaşlıkları aşk diye tanımlaması da ne denli aşktan uzak ve aşktan mahrum kaldığını ispatlıyor.
Gerçek aşk hani şu kalbini yerinden söken, nefesini hızlandıran, geceleri uykunu kaçıran şey… bazen gerçekten bir kere gelir, öyle ki onun gibisini bir daha hiç bulamazsın sanırsın. Ama hayat garip, bazen de kalbin daha önce tattığını unutur gibi olur, yeni bir sevgiye yer açar. Her aşkın tadı ayrı, biri deli doludur, biri huzurlu biri yarımdır, biri tam gibi gelir. O yüzden belki de aşk bir kere yaşanmaz; her seferinde başka bir haliyle çıkar karşına. Ama içlerinden biri vardır ki, ömrün geçse de izini silmez. O yüzden “bir kere mi?” diye sorma, belki de “hangi haliyle en çok gerçekti?” diye sormalı.
İstersem bin kere yaşarım milyon kere yanarm kime ne?
Hayatımızda sadece bir kez aşk yaşamaya alıştırldk ilk aşk olağanüstüydü ikincisi muhteşem üçüncüsü sıradan dördüncüsü bela gibi peki ama neden böyle oldu Çünkü artık karşı tarafın her şeyini ezberledik Nerede ne tepki vereceğini artık biliyoruz Arada bir gizem kalmadı
Bir kere yaşanır diğerleri bir heves veya oyalanma heyecan gibidir herkesi kalbinde bence bir yerde tek yaşadığı yaşamak istediği tekrardan bir sevda aşk vardır yani herkesin kalbinde bir unutamadığı hâlâ beklediği biri bir yara vardır benim yok ama
Bence tekrar tekrar yaşanır lakin bir kişide çok derin acı çeker o acı ona ders olur ve nasıl bir duygu olduğunu bildiği için tekrar aşık olmak korkutucu gelir ve istemez.
İlk aşkını unutamazsın ama eğer yüzlerce hata yaparsa orta da gerçek aşk diye bir şey kalmaz o yüzden her seferinde farklı bir hal alır fikrini savunuyorum
İlkler çok başka oluyor ben 16 yaşımdayken birine aşık olmuştum şu an 19 yaşımdayım hala unutamadım. Hiç kimseyle konuşasım gelmiyor sadece o olsun istiyorum. Hafızamı silmek gibi bir şansım olsaydı ilk önce bunu silerdim