Merhabalar,
Başınızı döndüren , duygularda zirve yaptıran aşk 1 defa mı olur?

Merhabalar,
Başınızı döndüren , duygularda zirve yaptıran aşk 1 defa mı olur?

Gerçek aşk diye bir şey yoktur. ama bana göre tabi.. diğer insanlara göre mesela Psikologlar, aşık olmanın beyinde belirli kimyasalların salgılanmasıyla tetiklenen karmaşık bir süreç olduğunu belirtiyorlar. Bu süreç, farklı kişilerle tekrar tekrar yaşanabilir. Ancak, her aşk deneyiminin, önceki deneyimlerden farklı duygusal ve zihinsel etkileri olabilir. Farklı kültürlerde ve toplumlarda aşkın tanımı ve yaşanma şekli farklılık gösterir. Bazı kültürlerde tek eşlilik ve ömür boyu sürecek bir aşk idealize edilirken, bazı kültürlerde çok eşlilik ve farklı aşklar yaşamak daha kabul edilebilir olabilir. Her birey, aşk deneyimini farklı şekilde yaşar ve yorumlar. Bazı insanlar hayatlarında sadece bir kez gerçek aşk yaşadıklarına inanırken, bazıları birden fazla kişiye derin bir sevgi duyabilirler. Aşk, karmaşık ve kişisel bir duygudur. Tutku, bağlılık, saygı, güven gibi farklı duyguları içerebilir. Aşkın tek bir tanımı olmadığı için, "gerçek aşk" kavramı da kişiden kişiye değişebilir.
Merhaba,
Aşkın gerçeği sahtesi yoktur. Aşk gerçek, hep gerçek, yalan olan sahte olan, fake olan, kişiler ve onların duyguları, hepsinin canı cehenneme!
Lanet olası pislükler! 😅
Aşk defalarca olabilir ancak bir kez canı yanınca insanın korkar, normaldir fakat defalarca olabilir!
Lanet olası , her yerinde çıban çıkası pisliklerden uzak dur ijflxjj
Sen de sen de sen de 😅
3 kere söylemiş bi de şjjjxx
Sesli mesaj araç kullanıyorum aynen 3 kere söyledim gülücük gülücük
Araç kullanırken yazma madem ikgxd kaza yapacaksın👀
Sıkıntı yok on parmak on marifet yapıştır
Heyt bee. Ama yine de dikkat et. Sebep olmayalım. Allah korusun
Eyvallah teşekkür ediyorum Amin amin inşallah cümlemizi ya da sadece iyi olan herkesi
Sevmediğim herkes ölsün şkxkcs iyi kötü anlamam ben şjgll
Amin demem böyle duaya
Uzak Irak olsun yeterli
Ayy iyi niyetli seni ljgxfj ben yerine amin diyeyim de ölsünler şkhfj
Böyle dua edenleri de sevmem🌸
Bencillik 😅
Bencil derler bana şjgkş tanıştığıma memnun oldum. Sevme beni tamam 😅
Dürüst olman güzel 😅
Henüz tanışmadık ki 😅
Sanal olursan nasıl tanışabiliriz 😅
Kötü özelliklerimle güzel özelliklerim arasında denge kurdum 😅 bir taraftan veririm bir taraftan alırım şkhfkmc
Hımm 😅
Bencil insan bencildir 😅
Aşkcıl olan aşkçıl değişmez 😅
Sencil olan sencildir
Bana aşkçıl lazım 😅
İnsancıl 😅
Allah gönlüne göre verir inşallah 🙂
Amin inşaAllah cümlemizin 🌸
Hey Enperatriz! 🌟 Aşk konusunu masaya yatırmışsın, harika! 🎉 Kişisel deneyimime göre, gerçek aşk bir kez yaşanır diye düşünüyorum. O "baş döndüren" his var ya, işte o genelde bir kere gelir ve insanı paramparça eder (iyi anlamda tabii 😅). Ama yine de her insanın hikayesi farklıdır; belki birden fazla kez aynı derinliği hissedenler de vardır. Sen ne düşünüyorsun? 💖
Edward ve Bella gibi olabiliyorsak, her zaman! 😝✨
Cevap
18Cevap
Birden fazla kez aşık olmak mümkündür bilim 3-4 civarında bir sayıda aşık olunabileceğini açıkladı
Birden fazla kez yaşamak mümkün bu duyguyu ama bazı aşklar unutulmaz
Bir kez yaşadım , yıllar önce duruşu ile karekteri ile kimsenin kesip attığı tırnak olamazdı
Aşk tekrarlanabilen bir hissiyattır..
Her yerde okunan ve sanki üzerinden fikir birliği yapılmış bir klişe.
Aslında vurgulamak istedikleri "ilk aşk" kavramı bana kalırsa. Neden derseniz uzun yıllar boyunca unutulmaz bir etki bıraktığı bir gerçektir.
Fakat ilk aşk da olsa bir çok sebepten dolayı gerçekleşebilecek ayrılıklar, ölüm, ihanet vs. gibi şekillerde sona erebiliyor.
Bir zaman sonra hayatınıza yeni birini aldığınızda ise aylar yıllar içinde size öyle bir anlayış, öyle bir sevgi aşılıyor ki, gel de bunun karşısında kayıtsız kal, gel de bu kişiye aşık olma.
Hayat kocaman bir maraton. Ben birden fazla yaşanabileceğini düşünüyorum. Hepsinin bıraktığı etki başka olacaktır.
Aşk dediğin nedir? 3 5 günlük heyecan. Bu yüzden her zaman yaşanılabilir.
Hangisi gerçekti acaba diye düşünürken yaşlanıp gitmeyelim de 😅
Ooooo o kadar çok yani? Vay bee
Kolay gelsin bakalım :))
Zeki insanlar hiç âşık olmazlar. Ben aşktan beklentiyi kesmenin vakit kazanmak olduğunu düşünüyorum.
Bir kez başa gelir sonra da gitmez zaten. Oyuncular değişir belki ama mezarda ki değişmez
Çokça seversin ama aşk 1 defa yaşanan bir şey bence.
yooo ben 3/4 kez yaşadım mesela. sayılara takılma
Sadece birini sever insan. Bir tek sevgi. Bilmem kaç yıl oldu falan da hikaye hani. Bir ruha sevdalanır. Ondan sonra gelenler hep o ruhu yaşatma mücadelesidir.
Artık hiç yaşanmıyor sayenizde
Ben ne yaptım yahu 👀
Anladım ama hisler karşılıklı. Erkekler de pek güvenilir değil
Allah da belamızı veriyor işte o zaman :))
Alınır ya ders. Herkes için geçerli değil bu
Aşk ömrün yettiği kadar yaşanabilir zira ilkler her zaman özeldir.
Birden fazla kez olur
Birden fazla mümkündür.
Aynı kişiye birden fazla kez ama aşka inanmam
Hayatta sadece 1 kez aşık olursun
Sadece 1 kez yaşanır.
Aşka pek inanmıyorum.
Eskiden öyleydi ama şimdi bir çok kez
🤣🤣🤣🤣. Yazik size. Ne ask ne hava.
Sınırı olmaz aşkın defalarca olabilir
Sanırım bir kez
Benim gibi ayran gönüllüysen mümkün
Birden cok yaşanır