Sizce bu ilişkide kim hatalı? Lütfen okuyun?

1 yıldır ilişkimiz var. Her şey büyük duygularla başladı. Beni görmek için başka bir ülkeden geldi, sürprizler hazırladı. Kimseye böyle aşık olmadığını söyledi. Cüzdanında bile fotoğrafımı taşıyor. Ama ilişkimizin ilk haftasından sonra beni hep eleştirmeye başladı. Üstelik eski sevgililerinden bahsediyordu ama romantik şekilde değil, sıradan bir şey olarak bahsediyordu, bazen örnekler veriyordu konuşma sırasında. Beni eleştirirken çocuk gibi olduğumu falan söylüyordu. Sağlıklı şeyler yemediğimi söylüyordu. Yemek yaparken çok fazla kaşık kullanmamı falan eleştiriyordu. Üstelik tüm bunları benim iyiliğim için yaptığını iddia ediyordu ve ona inanıyordum ama zamanla sadece kendi egosunu tatmin etmek ve bana kendimi beceriksiz hissettirmek için yaptığını anladım. Üstelik eski ilişkilerinden de bahsetmesi de canımı sıkıyordu. Ona eski ilişkileriyle alakalı sorular sormaya başladım. Bana bir gün ilişkimiz henüz o zamanlar kısa olduğu için "seni daha hızlı unuturum" gibi bir şey dedi. Böyle söylemlerde bulunuyordu. Tüm bunlar bende öfke olarak birikti. Bir gün eski sevgili konusu yine açıldığında eski sevgilisiyle ilgili "güzel değil" dedim. Ama o, korumaya başladı. Kendisine hakaret ediliyormuş gibi hissediyormuş daha önce beraber olduğu kişilere laf edilince. O koruyunca ben hakaretin dozunu daha da artırdım. Ama o zamanlar yine sakindim. Erkek arkadaşıma en ufak bir şeyi değiştirmesini istesem (her gün alkol içmesi gibi) bana direkt "beğenmiyorsan ve mutlu değilsen eşyalarını al ve Türkiye'ye dön, kapı açık" gibi şeyler söylemeye başladı sürekli. En ufak bir tartışmada "her şey bitti" gibi şeyler söylüyor. Geçmişte t"cvüze uğradığımı yüzüme vuruyor ve "t. cvüzcü sevgiline dön o zaman, sana öyle davransaydım bana şu anda sesin çıkmazdı" gibi şeyler söylüyor her tartışmada. Yanımda paramın ve gidecek bir yerimin olmamasını fırsat biliyor hep. Beni kaybetme korkusu asla yok gibi hissediyordum. Ama gideceğim sırada da hep durduruyordu. Tüm bunlardan, zamanla ona olan öfkem daha da arttı. Ben de her tartışma sırasında ona çok ağır hakaretler etmeye başladım. Aptal, çirkin, değersiz falan dedim birçok defa. Yine de tüm bunlara rağmen ayrılmadık. Birkaç gün önce onun doğum gününü kutlamak için onun ülkesine gittik. 2 gün önce yine beni sağlıksız yemekler yememle ilgili eleştirdi. "Bu gidişle arkadaşımın sevgilisi gibi şişman olacaksın, o zaman ne olacağını biliyorsun, beraber olmayacağız" dedi. Ben de "hâlâ 34 bedenim, şişman değilim henüz" dedim. O da "hayır şişmansın, spor yapsan böyle görünmezdin, ufak olduğun için hâlâ 34 bedensin, eski kız arkadaşım 36 bedendi ama senden zayıf görünüyordu" dedi (diğer eski sevgilisinden örnek verdi bu defa). Ben yine sakin kalmaya çalıştım ama bu defa da konuyu benim evden çıkarken geç hazırlanmama getirdi. Ben de "eski sevgilisi çok çirkin olan birisi için fazla konuşuyorsun" dedim. O da bana bir şeyleri kanıtlamak için eski sevgilisini yanındaki arkadaşına puanlattırdı. Bunun üzerine yine tartıştık fakat yine barıştık. Dün yine sabah beni eleştirmeye başladı. Benim de ona olan öfkem tam geçmemişti. Çok kötü kavga ettik. Bana her şeyin bittiğini söyledi, evden kovdu. Ben de daha fazla dayanamadım ve evden çıktım. Beni yalnız bir şekilde sokakta bıraktı. Yanımda para da yoktu. Sonrasında onu aradım, başta yine söylendi ama sonrasında gelip beni aldı. Yurt dışında üniversite okuduğum için ondan ayrılamıyorum şu anda çünkü henüz ev tutacak param yok. Sırf bu yüzden ona kavga etsek de geri dönüyorum ve gururumu çiğniyorum, bunu kendisine de söyledim. Ama daha fazla dayanamıyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Güncellemeler
11 ay
Güncel
Sizce bu ilişkide kim hatalı? Lütfen okuyun?