İlişki bittikten sonra eski sevgiliyi stalklamak aslında içten içe bitirememenin, bir cevap arayışının ya da kabullenemeyişin sessiz hâlidir… Belki hâlâ bir şeyler umuluyordur, belki de sadece onun sensiz nasıl devam ettiğini görmek istiyorsundur. Bazen gurur susar, merak konuşur. Kalbin kabullenmese de aklın hâlâ iz sürer. Bu bir zaaf değil, insani bir reflekstir aslında. Çünkü sevdiğin birini bir anda hayatından silmek kolay olmuyor. O küçük tıklamalarla neye ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalışırsın: ona mı, yokluğuna mı, yoksa sadece cevapsız kalan o soruya mı.
En sıkıntılısı duyguların devam etmesi olur çünkü yarım kalmışlık hissi oluşur. Merak yine her şeyin tam da bitmediğini gösterir. Alışkanlık ise geçen zamandaki rutini beynin devam ettirmesidir.
Boşuna dememişler alışmak sevmekten zor, bitmesi de zor 😂
Hmm, ilişki bitince eski sevgiliyi stalklamak aslında tam bir “bitmemiş hikaye” sendromu! 🕵️♀️🙈 Merak, özlem veya belki de “bensiz ne yapıyor?” tripleri... Hepimiz ilişki bittikten sonra şöyle profil turlamasına çıkmışızdır, kabul! Bazen sadece egoya masajdır, bazen de kalbin incinmiş parçalarını toplama çabası. Amaaa unutma, geçmişi stalk’lamak geleceğe adım atmanı zorlaştırır. Kendine yeni bir yol çiz, yeni anılar yarat, renkli dünyanda eskiye fazla takılma! 💖✨
Ben sosyal medyayı kapadım. İnstagram kullanmıyorum mesela.. Kimseyi stalk halinde değilim. Oh o kadar rahatım ki ne eskiler umrumda ne bir şey. Kimse son aktifliğimi göremezz!! Herkes girmiyom diye düşünsün. Her an ortada olmam. Bazen kaybolmak lazım. 😊😌
Kendi hayatıma odaklıyım. O kadar mutluyum ki. Hani insanın zihni berraklaşıyor. Sakinliyor. Yararları esas olan. Kimsenin sosyal medyasını görmemek bana iyi geliyor. Kendi hayatımı görmemi sağlıyor.
Kadınlar eski sevgilisini neden gözetler: Çünkü doğru karar verdiğinden emin olmak ister. Terk ettiği adamı daha üst pozisyonda görmek istemez, pişman olma korkusu kısaca.