Sizce bu kişi ne yapmaya çalışıyor, ben ne yapmalıyım?

İki buçuk aydır flörtleştiğim biri vardı. Ayrılık konuşması olmadan bitti, konuşmuyoruz birkaç hafta oldu. 20 yaşındayım ve bir ilişki düşünmüyordum. İlk defa biriyle bu kadar uzun konuştum. Sevgimi çok belli eden bir insan değilim. Fiziksel olarak çok belli edemiyorum. Bu kişinin geçmişinde bir sürü takılmalık ilişkisi olmuş, ve bana ilk adımı atan da oydu. Ben de konuşmak istedim ve ilerledi. Ama son zamanlarda mesajlarıma geç yazmaya başladı ve buluşma teklif etmiyordu. Ben de açık açık konuştum istemiyorsan söyle diye. O da emin değilim dedi. Sen düzgün bir kızsın saçma canım bir kız olsaydın umrumda olmazdın, seninle konuşursak ciddi ilişki yaparız ben buna hazır mıyım değil miyim bilmiyorum dedi. Ben de öyleyse konuşmayalım dedim o da hayır ben konuşmak istiyorum dedi. Ama ondan sonra biz konuşmadık ki ben haklı olarak gönlümü almasını bekledim. Ama o yapmadı. Oysaki flört dönemimizde ben ona ciddi ilişki anlamında hiçbir şey söylemedim çünkü benim de ilk ilişkim ve akışına bırakmıştım. Aklımdan çıkaramıyordum ve onu çıkardım her yerden, kendimi düşündüm. Unutmak daha kolay olsun diye. Ama onunla her karşılaştığımızda hala bakıyor. Kafede beni görebilecek şekilde yerini değiştiriyor ve beni izliyor. Dün ise mahcup bir şekilde baktığını gördüm. Kaçamak bakışlardı bunlar. Tekrar gelirse kabul etmeyeceğimi de biliyorum çünkü kendime bir saygım var en azından. Ama içimde garip bi sekilde gelmesini isteyen bir şey var. Bir de dün bir çocuk instagramımı istedi ve benimle buluşmak istiyor. Sizce gitmeli miyim? Bu kafe onun her zaman geldiği kafe. Yani o çocukla buluşursam bizi net görür. Görürse belki kafasında tam bitirir ve benim için de bir şeyler net olmuş olur onun gelmesini beklemem. Kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım, ve bu çocuk sizce ne düşünüyor ve hissediyor?
Sizce bu kişi ne yapmaya çalışıyor, ben ne yapmalıyım?