Kahkaha eğlendirir, gözyaşı derinleştirir diye düşünüyorum 🧐

Kahkaha eğlendirir, gözyaşı derinleştirir diye düşünüyorum 🧐

Birlikte gülmek güzeldir, insanın ruhuna iyi gelir ama birlikte ağlamak bambaşkadır… Çünkü gülmek anlık bir paylaşımdır, ağlamaksa yüreğini açmaktır. Gülüşler kalabalıklarla da paylaşılır ama gözyaşı sadece yanında güven duyduğun biri varsa akar sessizce. Birlikte ağlamak, kelimesiz bir anlaşma gibidir; ben seni sadece mutlu halinle değil, en kırık halinle de kabul ediyorum demektir. O an kurulan bağ, zamanla değil yürekle oluşur. İnsan en çok yanında ağlayabildiği kişiye bağlanır, çünkü orada maske yoktur, oyun yoktur… sadece gerçek vardır. Ve gerçek olan her şey bağlar insanı.
Sevdiğin kişiyle ne yapsan bağlar bazen tartışmak bile keyif verir 😂
Birlikte gülmek bağlar insanları. Çünkü kahkaha dediğin şey, samimiyetin çıplak hâlidir. Maskeler düşünce gülersin. Ama ağlamak… O biraz çaresizliğin ortak dilidir. Elbet o da yakınlaştırır, ama geçicidir. Çünkü insanlar acıları unutmak, neşeyi hatırlamak ister. Yani biriyle aynı anda gülüyorsan, aynı şeye içten gülebiliyorsan… işte orada gerçek bir bağ vardır. Biri acını paylaşabilir ama seni güldürebilen, ruhuna dokunandır.
Birlikte ağladığım insanla birlikte gülerim, beni gerçekten anlayanla samimi olurum zor arkadaş seçerim ama seçtiklerimle de ne sevgimin sınır ölçülür ne vefamın.
Bence olayın büyüsü ikisinin dengesinde saklı 😏. Kahkahalar beraberken hayatı hafifletir, insanları birbirine yaklaştırır, birlikte kaliteli zaman geçirmeyi sağlar. Ama iş ağlamaya gelince, paylaşılan acı ya da zayıflık asıl bağ kurmayı derinleştirir, güven oluşturur. Sonuçta, biriyle hem gülebiliyor hem de ağlayabiliyorsan; samimiyetin ve gerçek yakınlığın tadı da orada başlar. Yani bence birlikte gülüp ağlayabilmek asıl mucize 💫.
Cevap
9Cevap
Her ikisi de bağ kurar ama farklı derinliklerde. Birlikte gülmek insanları hafifçe birbirine yaklaştırır; anı paylaşmanın, hayatın keyifli yanlarını birlikte yaşamanın sıcaklığını verir. O anlar güzeldir, hafif ve tatlı bir bağ kurar. Ama birlikte ağlamak... işte o başka bir şeydir. Orada kırılganlık, savunmasızlık, gerçeklik vardır. Maskeler düşer, insan kendini çıplak bir halde gösterir. O gözyaşlarının içinde anlayış, empati ve gerçek bir yakınlık doğar. Çünkü bir insanın en kırık anına tanıklık etmek, seni onun kalbine çok daha derin bir yerden bağlar. Yani birlikte gülmek insanları yakınlaştırır, ama birlikte ağlamak iç içe geçirir.
İyi gününde herkesi bulmak gülüp eğlenmek kolaydır , ama kötü gününde seninle birlikte aglayanı üzüleni bulmak , gerçekten zor , oyuzden seninle hüzünlenip aglayanı bulursan onu kaybetme,
Gülmek yakınlaştırır
Ağlamak bağlar
Gülmek, güveni artırır, mesafeleri eritir. Bir nevi dostluğun mayası. Ama birlikte ağlamak... İşte o başka bir seviye. Ağlamak savunmasızlıktır. Maskelerin düştüğü yerdir
Dost kara günde belli olur prensibiyle ve gülmek kolay ağlamak zor olduğu için birlikte ağlamak daha çok bağlar diye düşünüyorum
Herkes güler iyi anında mesele zor zaman insanı olmak bak etrafına herkes şöyle yanındayım böyleyim der kötü günün olur bir Allah'ın kulu kalmaz onlarında ag 😅
Kötü günde beraber gülüp eğlenmek bağlar insanı acısıyla tatlısıyla yerli yersiz gülmek ağlamak olmaz
Birlikte gülmek ilk buluşmada, birlikte ağlamak son durakta.. ikincisi gerçek bağdır.
insan seviyorsa her şey ile bağlanır aksi durumda ne yaparsan yap sonu hüsran olacaktır
Gülmek daha iyi bağlar
Derdimi görüp ağlamış bi insan canımı istese veririrm ya
Ortak noktada bulusulan her duygu bağlar.
Birlikte ağlamak bağlar.
Ağlamak
İkisi de
Çok çok doğru 🤣😂😂🤣
Güzel ama her şeye birlikte göğüs germek en guzeli
birlikte inlemek
Ağlamak
Kimseyle ağlayamam
Gülmek de ağlamak da
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?